• emo.gr
  • Slider
  • Πλακώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑνΕλ και άλλα εικονογραφημένα
Πλακώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑνΕλ και άλλα εικονογραφημένα

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει από πάνω του τη “λέζα” πως συνεργάστηκε με τους ΑνΕλ και απευθύνει κάλεσμα στον “προοδευτικό χώρο” , ενώ ο Πάνος ως γνήσιος “μακεδονομάχος” εμφανίζεται με τόλμη και παρρησία στο δικό του κοινό, λέγοντας πως δεν πάτησε τις κόκκινες γραμμές του.

Δηλαδή, λέει το  πολιτικό ρεπορτάζ πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑνΕλ έχουν πλακωθεί αγρίως. Ο κύριος Τσίπρας ανάβει τρία πούρα Αβάνας απανωτά όταν ακούει τη φράση “ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης πρότεινε” και ο κύριος Βούτσης έπαθε οξεία κνίδωση μετά τις πρωτοβουλίες του κυρίου Καμμένου.

Ωραίο το παραμύθι, έχει και Δράκο. Που δεν είναι άλλο από τις εκλογές. Στις οποίες οι συγκυβερνώντες δεν μπορούν να πάνε ως σάρκα μία. Πάει και το Αντιμνημόνιο. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον τη δυνατότητα να πριμοδοτήσει σε καίριες εκλογικές περιφέρειες τον μικρό κυβερνητικό του εταίρο. Τα κόζια άλλαξαν.

Οπότε κάτι πρέπει να γίνει. Δεν θα κάτσουν να δουν την εκλογική καταστροφή να επέρχεται μοιραία. Θα το παλέψουν όπως μπορούν και ξέρουν.

Μιας και όλως τυχαίως είναι το θέμα με τα Σκόπια στα ντουζένια του ξανά και αφού δε φαίνεται πως θα έρθει στην ελληνική Βουλή, προκαλείται μία ωραία-ωραία τεχνητή κυβερνητική κρίση, που θολώνει τα νερά αφενός, δημιουργεί και την ελπίδα για πολιτικές εξελίξεις στους αντιπάλους.

Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως στην Πειραιώς κάλεσαν ράφτες για υπουργικά ταγέρ και κοστουμάκια, αλλά μια ελπίδα για ταχύτερες εκλογές την έχουν. Από το 2015 λένε πως έρχονται. Είναι και κάποιοι που δεν έπαψαν ποτέ να σκέπτονται πως δεν μπορεί “ο Πάνος ως γνήσιο τέκνο της Παράταξης θα τον ρίξει τον Τσίπρα”. Ας αλλάξουν πλευρό για ακόμη μία φορά.

Αυτό που πραγματικά έχει μια μικρή πιθανότητα να συμβεί, είναι το εξής: Χαμένοι για χαμένοι και χωρίς νέα προοπτική εξουσίας, τα σπάνε και πάνε σε εκλογές κράζοντας ο ένας τον άλλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει από πάνω του τη “λέζα” πως συνεργάστηκε με τους ΑνΕλ και απευθύνει κάλεσμα στον “προοδευτικό χώρο” στην “κεντροαριστερά της ευθύνης” και στις λοιπές “δημοκρατικές δυνάμεις” , ενώ ο Πάνος ως γνήσιος “μακεδονομάχος” απευθύνεται με τόλμη και παρρησία στο δικό του κοινό, λέγοντας πως δεν πάτησε τις κόκκινες γραμμές του. Μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Πως στάθηκε όρθιος στις πιέσεις.

**FILE** Spray flies from the head of challenger Joe Frazier, left, as heavyweight champion Muhammad Ali connects with a right in the ninth round of their title fight in Manila, Philippines, Oct. 1, 1975. Ali won the fight on a decision to retain the title. (AP Photo/Mitsunori Chigita, File) ORG XMIT: NY167
**FILE** Spray flies from the head of challenger Joe Frazier, left, as heavyweight champion Muhammad Ali connects with a right in the ninth round of their title fight in Manila, Philippines, Oct. 1, 1975. Ali won the fight on a decision to retain the title. (AP Photo/Mitsunori Chigita, File) ORG XMIT: NY167

Πως όλα τα έκανε για το καλό της πατρίδας. Πως αξίζει να είναι στην επόμενη Βουλή. Μπορεί να κλείσει και το μάτι στην Πειραιώς, πως παιδιά εδώ είμαστε εμείς που ξέρουμε από συγκυβέρνηση.

Είναι ένα από τα πολλά παιχνιδάκια που θα δούμε στο δρόμο προς τις κάλπες. Θα λέγαμε πως η ρήξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ είναι περίπου προβλεπόμενη.

Εδώ ακούγονται άλλες κι άλλες “ομορφιές” που θα σας τις πούμε, μόλις διασταυρωθούν έστω στοιχειωδώς.

 

 


#emo attacks
  • Αναμένονται δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για την δίχως αμφιβολία απόδειξη της ελληνικής καταγωγής του Ελ Αραμπί
  • Στο εορταστικό πνεύμα των ημερών: μπουνιές στο Μετρό στο Σύνταγμα, για το ποιος θα πρωτομπεί στο συρμό της γραμμής 3, που είχε καθυστέρηση
  • 120 κατασκευαστές ανασυγκρότησης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ: αυτοί ξέρουν
  • Σε ένα παράλληλο σύμπαν, η Κυβέρνηση θα απαντούσε με Νίκο Μπελογιάννη, στον ΓΑΠ του ΣΥΡΙΖΑ