• emo.gr
  • emollient
  • Καζαμίας 2019 (δεύτερη κατανομή)
Καζαμίας 2019 (δεύτερη κατανομή)

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός-έκπληξη, το ακριβές αποτέλεσμα των εκλογών, το βραβείο Μανόλο Πετσίτη, οι Πανουτσοκαρπετόπουλοι, το μέλλον των Φώτη Κουβέλη, Άδωνι, Πολάκη, Καμμένου, ο νέος χορός της Αλεξανιάν, το ωράριο των σχολείων και πολλά ακόμη

(Φωτό emo.gr: θέλει ορθοπεταλιά και το 2019)

Μετά την τεράστια επιτυχία του Καζαμία 2019 (1η ληξιπρόθεσμη δόση), ο οποίος έχει ήδη μεταφραστεί σε 17 ξένες γλώσσες μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα έκδοσης, είπαμε να μη μείνει ανολοκλήρωτο το τιτάνιο έργο-παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ιούλιος: Ξεκινάνε τα μπάνια του λαού, καθώς το θερμόμετρο δείχνει 40% και αυτοδυναμία, όμως  διακόπτονται με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις  18 Αυγούστου (συνδυασμός: στις 18 σοσιαλισμός και τον Αύγουστο κολιός).

Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Βασίλης Λεβέντης, ως διακομματικός και πριμοδότης εδρών πασών των Ρωσιών.

Το σχέδιο είναι απλό αλλά μεγαλοφυές: τον Αύγουστο οι …πελούσιοι δεξιοί, οι πρώην πασόκοι, νυν κιναλίστας και οι πανελίστας  που δε στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, θα λείπουν διακοπές.

Ο Πάνος Καμμένος παραιτείται ξανά, δεν παραμένει στη θέση του, αλλά αναλαμβάνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ως μόνιμος εξ εφέδρων και κάτοχος όλων των στολών παραλλαγής.

Εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, με τη ΝΔ να κατεβάζει τη Μαρίνα Πατούλη ως επικεφαλής και τον ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάνη Βαρουφάκη, κινήσεις ενδεικτικές της συσπείρωσης, αλλά και της πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.

tapi

Αύγουστος: Το προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει, αλλά λόγω της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου η ανθρωποφαγία περιορίζεται στα ψάρια, ιδίως τα μικρά, αλλά οι ψηφοφόροι είναι ταπί κι αγριεμένοι.

Θεμοθετείται βραβείο “Μανόλο Πετσίτη” για την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος των δύο μονομάχων με προσέγγιση δεύτερου δεκαδικού. Ο νικητής κερδίζει ένα πόστερ του Αντώνη Ρέμου από τον ιστορικό προσωπικό του δίσκο, “Αλήθειες και Ψέματα”.

Οι εκλογές διεξάγονται μέσα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και πολιτικού πολιτισμού: η ΝΔ λαμβάνει 27,23%  και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,27%.

Στην Πειραιώς μιλάνε για θρίαμβο, κάτω από τις ακραίες συνθήκες καύσωνα που διεξήχθησαν οι εκλογές, στην Κουμουνδούρου αθροίζουν τα ποσοστά και βλέπουν ισοπαλία 50,50. Οι εντολές για σχηματισμό Κυβέρνησης πάνε για τα τελευταία μπάνια.

Svetlana-Bilyalova-c640

Σεπτέμβριος: Τα σχολεία ανοίγουν με ιστορικές αλλαγές: Το πρώτο κουδούνι θα χτυπά εφεξής στις 10:30, στο τρίτο κουδούνι ξεκινά η παράσταση “χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια”.

Στη ΔΕΘ ανεβαίνει ως Πρωθυπουργός ο Βασίλης Λεβέντης (δεν έχουν ευδοκιμήσει ακόμη οι διερευνητικές εντολές) και γνωρίζει την αποθέωση: είναι τέτοια η λατρεία του κόσμου που η Αστυνομία τον φυγαδεύει μέσα από τη Σήραγγα του Μετρό, ενώ φεύγοντας χαράσσει και την υποθαλάσσια σήραγγα που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής

Η Ελλάδα κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο μπάσκετ με τον Γιάννη και τα άλλα παιδιά, αλλά εσωτερικά επικρατεί σκεπτικισμός και εσωστρέφεια γιατί το Κύπελλο είναι κινέζικο.

Οκτώβριος: Μετά από διαπραγματεύσεις 40 ημερών και 17 ωρών, έχουμε νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, τρικομματική: ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚινΑλ κατέληξαν τόσο στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και στο μοίρασμα των Υπουργείων.

Εφαρμόζεται για τις κυβερνητικές και τις των μετακλητών θέσεις, ο κανόνας 5-4-1, με δύο αμυντικά χαφ, τα πλάγια μπακ να ανεβαίνουν στα τρακτέρ και έναν προωθημένο φουνταριστό, ψευτοεπιθετικό.

Της Κυβέρνησης θα ηγηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος σε ένα διπλό ρόλο μέχρι τις αρχές του 2020 και μετά θα κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητοτάκης με Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της ΝΔ διατηρεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) επί όλων των θεμάτων.

Υπουργός Οικονομικών διορίζεται ο Ριχάρδος με αναπληρωτή τον Ευκλείδη, ενώ προκύπτουν δίδυμα και τρίδυμα φωτιά στα Υπουργεία: στο Ανάπτυξης Χατζηδάκης-Δραγασάκης, στο Υγείας Άδωνις-Πολάκης-Λοβέρδος, στο Δικαιοσύνης Δένδιας-Παρασκευόπουλος, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, με αναπληρώτρια υπεύθυνη για τους εξοπλισμούς, την κυρία Βαιλική Θάνου.

Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει το Εσωτερικών γιατί ξέρει από μπάχαλα, στο Υπουργείο Τύπου πάει ο Παππάς με το Νίκο Φίλη και στο Αθλητισμού οι ΠανουτσοΚαρπετόπουλοι.

Στο Πολιτισμού, που υπήρξε αχεφύρωτο χάσμα, τοποθετήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό η Σοφία Βεργκάρα: εμφανίστηκε με πράσινο φόρεμα στην ορκωμοσία και έτσι τη χρεώθηκε στην ποσόστωση το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ

vergara

Νοέμβριος: Οι επρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν για ακόμη μία μεταμνημονιακή εποπτεία, συναντούν τους Υπουργούς και αναπληρωτές και αναχωρούν,μετά από παραγωγικές επαφές και 20ήμερη νοσηλεία στο ΨΝΑ, γνωστότερο ως “Δαφνί”.

Οι αγορές δοκιμάζουν την Κυβέρνηση προσφέροντας 4 δις δωρεάν λεπτά χρόνου ομιλίας μεταξύ των μελών του υπουργικού Συμβουλίου.

Με μια μεγαλειώδη πορεία προς τη ρωσική πρεσβεία, εορτάζεται η επέτειος της 17ης Νοέμβρη. Οι Αμερικάνοι δεν θα είχαν κάνει τίποτα κακό αν δεν φοβόντουσαν την ‘”αρκούδα”.

fowler

Δεκέμβριος: Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης ανάβει στη Μύκονο, που με τους καμηλιέρηδες έχει πλέον τουρισμό 12 μηνών.

Παραιτείται από Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας (κρατά μόνο το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς διαφωνεί με το ύψος του μερίσματος που θα διανεμηθεί στους δικαιούχους, καθώς και για τη συντήρηση του μύθου του κόκκινου Άγιου Βασίλη, ο οποίος είναι καπιτάλα μέχρι τον τάρανδο).

Με Νόμο επανέρχονται οι μισθοί στις εργοστασιακές τους (με δώρα) ρυθμίσεις, ενώ η ανάπτυξη τρέχει με 11,4%, τον υψηλότερο στη ζώνη του λυκόφωτος  και στην Ευρωζώνη, αποτέλεσμα της κατανάλωσης των απανταχού λεοπάρ, που έρευνες δείχνουν πως αυξάνει κατακόρυφα και τις απιστίες, εκτός από το ΑΕΠ.

apistia-500

Η Χριστίνα Αλεξανιάν σπάει τα ταμπού και αντί για τσιφτετέλι χορεύει χασαποσέρβικο στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, ενώ στο εορταστικό του μήνυμα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Φώτης Κουβέλης, δίνει το στίγμα της νέας εποχής: “στην υγειά μας ρε παιδιά”.

Το 2019 κλείνει με μια σιωπηλή διαμαρτυρία του Προκόπη Παυλόπουλου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς φουντώνουν οι φήμες αντικαταστασής του.

Αυτό όμως αφορά τον  Καζαμία 2020, από τον οποίο δεσμευόμαστε πως δεν θα γλιτώσετε…

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη