• emo.gr
  • Emotive
  • Γιατί η Ελλάδα
Γιατί η Ελλάδα

Είναι τα Μνημόνια ηλίθιοι Ευρωπαίοι!

Ένα είναι το ερώτημα στο διεθνή Τύπο: γιατί η Ελλάδα η φτωχή  (μέσα στους πλούσιους “συγγενείς” σε ΕΕ και ΝΑΤΟ) η Ελλάδα η χρεοκοπημένη, με τους ανυπάκουους πολίτες τα καταφέρνει περίφημα  με τον κορωνοϊό;

Αν δεν μπορέσουμε εμείς να απαντήσουμε σοβαρά στο ερώτημα, τότε δεν μπορεί κανείς.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που μπορούν να φωτίσουν το ελληνικό θαύμα. Ο ένας δομικός και ο άλλος συγκυριακός.

Είναι τα Μνημόνια ηλίθιοι!

Μετά από δέκα χρόνια προγραμμάτων προσαρμογής που χτύπησαν κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδα, λίγο ή πολύ, που κάποιοι έπαθαν μετρήσιμες ζημιές κι άλλοι βίωσαν προσωπικές τραγωδίες, υπήρξε και ένα (μόνο ένα) καλό: ο λαός έγινε σοφότερος, πιο πειθαρχημένος, πιο σοβαρός στη σκέψη και άρα στην πράξη.

Δεν παρασύρεται πια από ακραίες κι ανερμάτιστες, από οργίλες ή ψυχοπαθητικές προσωπικότητες, που τον καλούν να βγει στους δρόμους

Είναι τα Μνημόνια ηλίθιοι, θα μπορούσαμε να πούμε στους Ευρωπαίους, που δέκα χρόνια έκαναν χάζι τις παλινωδίες και τους πανικούς μας.

Οι παραγωγικές ηλικίες δείχνουν απίστευτη αντοχή, κατανόηση και τήρηση των πρωτόγνωρων μέτρων. Μόνο τυχαίο δεν είναι που μόνο κάποιοι ηλικιωμένοι κάνουν του κεφαλιού τους, έχοντας ίσως στο μυαλό τους την Ελλάδα του προηγούμενου αιώνα, στην οποία και ήταν ενεργοί οικονομικά και κοινωνικά.

Και οι τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι, μας έκαναν να δούμε τελειίως διαφορετικά την πολιτική προστασία, που περίπου την αντιμετωπίζαμε σαν την …παλλαϊκή άμυνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν την είδε Ελευθέριος Βενιζέλος

Όση κριτική κι αν θέλει να του ασκήσει κανείς για άλλα θέματα, θα ήταν άδικο να μην του αποδώσει προσωπικά τα εύσημα για το χειρισμό του covid-19.

Κι αν ο Μπόρις (περαστικά αγαπημένε της διεθνούς σάτιρας) νόμισε πως  έγινε Τσόρτσιλ, o Κυριάκος Μητσοτάκης δεν την είδε Ελευθέριος Βενιζέλος. Ολόκληρη Βρετανία έβγαλε από την ΕΕ, ένα κορωνοϊό δεν θα μπορούσε να πετάξει έξω από το Νησί;

Ο δικός μας Πρωθυπουργός φώναξε τους ειδικούς, άκουσε τον Τσιόδρα τον οποίο σύστησε ο Κικίλιας (που επίσης δεν το έπαιξε παντογνώστης) πήρε έγκαιρα μέτρα, καθολικά, έσωσε ζωές, προφύλαξε το σύστημα Υγείας και την αξιοπρέπεια μιας χώρας (δεν ξέρουμε αν προσέξατε πως το υποτιμητικό “Κούλης” κόπηκε μαχαίρι).

Ήξερε πως δελτίο με εκατοντάδες καθημερινά κρούματα και δεκάδες θανάτους, δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό. Η χώρα θα βυθιζόταν.

Οι γιατροί γνώριζαν από πρώτο χέρι τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, ΜΕΘ , του ΕΣΥ. Και εισηγήθηκαν ανάλογα.

Το θέμα ήταν πως εισακούστηκαν και έτσι η χώρα μας γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή, όπως συνήθως.

Ας κρατήσουμε την αισιοδοξία του γεγονότος, να διαφυλάξουμε την ενότητα, ας κρατήσουμε πως τελικά δεν είμαστε για τα μπάζα, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν οι ομοτράπεζοι Ευρωπαίοι και ας αναλογιστούμε για πόσες δεκαετίες έκαναν απόσβεση των κρατικών σπουδών τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας.

Ο Μάιος θα είναι ίσως θριαμβευτικός για τη χώρα, που θα βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Αν όλα πάνε όπως δείχνουν τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία. σε 30-40 μέρες θα ζήσουμε μια ανεπανάληπτα  ιστορική στιγμή.

Κάποτε θα λέμε για “τότε που βάλαμε τα γυαλιά” στους Ευρωπαίους.

Ο ουμανισμός τους απέχει πολύ από την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και φιλοσοφία των Ελλήνων.

Κάθε άνθρωπος έχει αξία και δεν είναι συγκρίσιμη με κανενός. Στις ανθρώπινες ζωές δεν κάνουμε cost benefit analysis.

Μάθατε λίγο μπαλίτσα από την Ελλαδίτσα;

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη