• emo.gr
  • Emotive
  • Προς αναζήτηση των νέων “Κατσίκηδων”
Προς αναζήτηση των νέων “Κατσίκηδων”

“Δηλαδή αν έχουμε 150 έδρες, η τάδε ή ο τάδε δεν θα έρθει μαζί μας;”

Πρεμιέρα στη Βουλή, αγιασμός και πηγαδάκια, κάτω και το άλλο ψηφίο, τα μετράνε, τα ξαναμετράνε στην Κυβέρνηση, δε βγαίνουν τα κουκιά για τη νέα συγκυβέρνηση με τους υποθετικούς αριθμούς εδρών των κομμάτων που ήδη βρίσκονται στη Βουλή μετά τις νέες εκλογές.

Ανθρώπινο είναι, τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι, η κουβέντα να μετατίθεται στα πρόσωπα.

“Δηλαδή αν έχουμε 150 έδρες, η τάδε ή ο τάδε δεν θα έρθει μαζί μας;”

Και κάπως έτσι εξυφαίνονται σενάρια για “νέους Κασίκηδες”.

Ανοίγουμε παρένθεση για να θυμίσουμε ποιος ήταν ο αείμνηστος Θόδωρος Κατσίκης

Στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου 1990, εξελέγη βουλευτής Υπολοίπου Αττικής ως ο μοναδικός βουλευτής της ΔΗΑΝΑ, που είχε ιδρύσει ο Κωστής Στεφανόπουλος, αποχωρώντας από τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Καθώς η ΝΔ είχε συγκεντρώσει 150 έδρες και δεν διέθετε αυτοδυναμία, ο Θεόδωρος Κατσίκης έδωσε την καθοριστική 151η ψήφο εμπιστοσύνης στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, επιτρέποντάς του να σχηματίσει κυβέρνηση και αποτρέποντας μια νέα πολιτική κρίση.

Αυτή όμως είναι η φράση κλειδί: να αποτραπεί η ακυβερνησία, να κυβερνηθεί ο τόπος.

Ο Κατσίκης εξελέγη ακόμη 4 φορές με τη ΝΔ στην οποία και είχε προσχωρήσει λίγους μήνες μετά την καθοριστική του ψήφο.

Σενάρια λοιπόν επί σεναρίων, αλλά να ξέρετε πως συνήθως οι μετεκλογικές εξελίξεις συνήθως έχουν συμφωνηθεί προεκλογικά.

Ο φόβος για νέους Κατσίκηδες λοιπόν υπάρχει σε πολλά κόμματα, που περνούν από κόσκινο τις υποψηφιότητες τους, θέλοντας να αποφύγουν αυτούς που θα δώσουν δεκανίκι στην Κυβέρνηση.

Να δούμε όμως τι πρόκειται να συμβεί τώρα που έρχεται και ο Μάρκο Ρούμπιο. Άγνωστο παραμένει αν θα κάνει και αξιολόγηση των Υπουργών.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία στις 29 Νοεμβρίου, άμεση ανάλυση, τι άμεση δηλαδή σιγουράκι, θα χάσει το φαβορί
  • Μια χαρά είναι ο Γιοβάνοβιτς, αλλά φανταστείτε αυτή η χρυσή γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών να είχε στον πάγκο τον Κλοπ
  • Γερμανία – Ελλάδα 0-1: σας τα έλεγε ο Κλοπ για τη “χρυσή γενιά της Ελλάδας” δεν τον ακούσατε, ιδού το αποτέλεσμα
  • Σας ήρθε SMS από τη Στρατολογία και αγχωθήκατε;
    Εσείς δε θέλατε να πάρουμε την Πόλη; Τι, όχι;