• emo.gr
  • Slider
  • Το στοιχείο που δείχνει πως ο ιός έγινε “τούμπανο” εργαστηριακά
Το στοιχείο που δείχνει πως ο ιός έγινε “τούμπανο” εργαστηριακά

Η επιστήμη λύνει το πρόβλημα που αυτή δημιούργησε;

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία δείχνουν πως ο κορωνοϊός που σταμάτησε τη φυσιολογική ζωή στον πλανήτη, έχει υποστεί μεταλλάξεις στα εργαστήρια της Ουχάν, πριν ξεφύγει στην κοινότητα.

Τα αποτυπώματα του ιού μίλησαν και ή μιλάμε για μια εξαιρετικά σπάνια “κέντα” ή πρόκειται για έναν ιό που έγινε “τούμπανο” εργαστηριακά.

Στα πρώτα στάδια της πανδημίας, που η Κίνα καθυστέρησε εμφανώς να προειδοποιήσει τον υπόλοιπο πλανήτη, η κυρίαρχη υπόθεση ήταν ότι ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από την υπαίθρια αγορά της Ουχάν, κάτι που μάλλον είναι ψευδές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η κινεζική κυβέρνηση προσπάθησε να συγκαλύψει την ύπαρξη του SARS-CoV-2, όπως δείχνουν οι περιπτώσερις γιατρών που προειδοποίησαν για την απειλή: ορισμένοι από αυτούς αγνοούνται, άλλοι συνελήφθησαν και κάποιοι μολύνθηκαν και έχασαν τη μάχη.

Η Κίνα προωθούσε την ιδέα του παγκολίνου μετά τη νυχτερίδα και στη συνέχεια αφού δεν επιβεβαιώνονταν οι υποθέσεις έκρινε ένοχη τη μοσχογαλή.

Γεγονός είναι πως όποια και είναι η προέλευση της πανδημίας, τον πρώτο μήνα η Κίνα σπαταλούσε όλη της την ενέργεια προσπαθώντας να συγκαλύψει αντί να λύσει το πρόβλημα με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να εξαπλωθεί στον πλανήτη.

Τα μέτρα που πήρε όμως ήταν σοκαριστικά: ακόμη και βίαιη προσαγωγή ανθρώπων που έσπαγαν την καραντίνα, η οποία υπήρξε απόλυτη.

Τα μέτρα αποδόθηκαν στην πολιτική φύση του καθεστώτος του Πεκίνου, αλλά τώρα μπορούμε να υποθέσουμε βάσιμα πως οι Κινέζοι ήξεραν επακριβώς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και για το λόγο αυτό υπήρξαν απόλυτοι στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του.

Αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο που βγάζει στη σέντρα τους Κινέζους. Προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια της υφηλίου, ενώ αν από την αρχή είχαν ενημερώσει για την επικινδυνότητα, ίσως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Στον υπόλοιπο κόσμο τα μέτρα υπήρξαν “σχετικά” και μόλις κινδύνευσαν με κατάρρευση τα συστήματα υγείας, πάρθηκαν μια σειρά από μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ελέγχου του συγχρωτισμού. Πολλοί ηγέτες έκαναν εκπληκτικές κυβιστήσεις, με προεξάρχοντα τον Μπόρις στο Νησί.

Η υπόθεση δημιουργίας του ιού σε εργαστήριο ρίχνει ασφαλώς νερό στο μύλο των θεωριών συνωμοσίας, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι έχει αποδειχτεί πως και οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν μερικώς τις έρευνες στην Κίνα, άρα μπορεί κανείς να υποθέσει τα πάντα, ανάλογα με το επίπεδο της νοσηρής φαντασίας του.

Στο προκείμενο και όσον αφορά τον εμβολιασμό που διχάζει και γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης: αν ο ιός είναι κατασκευασμένος, που έτσι δείχνουν όλα τα τελευταία στοιχεία, είναι ένας λόγος παραπάνω για να αγκαλιάσουμε την εμβολιαστική καμπάνια: η επιστήμη λύνει το πρόβλημα που αυτή δημιούργησε, χορηγώντας μας το “αντίδοτο”.

Η κουβέντα δεν τελειώνει και ίσως χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να μάθουμε τι έγινε τελικά. Το θέμα είναι να προλάβουμε να τα δούμε όλα αυτά.

Δεκαέξι μήνες ζούμε την απόλυτη ταινία επιστημονικής φαντασίας με άπειρες διαδρομές από τον εφησυχασμό στον τρόμο και τούμπαλιν.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη