• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Δύο συμφωνίες με τους Θεσμούς (η μία από τα Jumbo)
Δύο συμφωνίες με τους Θεσμούς (η μία από τα Jumbo)

«Όσο το Πάσχα προχωρά σε συλλογίζομαι, μιλάς με Τόμπσεν συνεχώς κι εγώ βουρλίζομαι» φέρεται να είπε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος στη Ντέλια Βελκουλέσκου.

Δύο συμφωνίες με τους Θεσμούς (η μία από τα Jumbo) καθώς δεν προβλέπεται προς το παρόν η εκταμίευση δόσης

Συμφωνία με τους Θεσμούς με δύο κείμενα. Το ένα με τους Ευρωπαίους και το άλλο με το ΔΝΤ. Μία κανονική συμφωνία και μία από τα Jumbo δηλαδή, ίσα να βγάλουμε το Πάσχα.

Πιο αναλυτικά: Στη σύνταξη δύο ξεχωριστών κειμένων συμφωνίας, ένα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς -τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- και ένα δεύτερο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Αθήνας και του κουαρτέτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η προοπτική σύνταξης των δύο κειμένων, τα οποία θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι ίδια, σαν τις εκτελέσεις της Άντζελας, δείχνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εμμείνει στις θέσεις του μέχρι τέλους, «μπλοκάροντας» ουσιαστικά σε αυτή τη φάση την εκταμίευση δόσης από την πλευρά του ESM.

«Όσο το Πάσχα προχωρά σε συλλογίζομαι, μιλάς με Τόμπσεν συνεχώς κι εγώ βουρλίζομαι» φέρεται να είπε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος στη Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης, ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, την Τετάρτη.

Στη συνάντηση το ΔΝΤ εξέφρασε αντιρρήσεις αφήνοντας αιχμές και για το ρόλο της Γερμανίας:

«Και τώρα χρέος θες να πιάσεις με την άλλη (Μέρκελ) και να τσουγκρίσετε τα δάνειά σας τα βαμμένα, με συνταγή που πήρε από μένα και δεν αξίζει στο όνομά μου μια υποκλοπή απλή για μέεεενααα».

Οι συζητήσεις συνεχίζονται μέχρι να φτάσουν στη συμφωνία των δύο κειμένων.  Χθες αγανακτισμένοο ο Ευκλείδης έφθασε στο σημείο να πει στη Ντέλια: «χτύπα, χτύπα σαν άντρας»

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μείον 3 βουλευτές που δεν αντικαθίστανται το λες και εξοικονόμηση πόρων: πάντως η πλειοψηφία παραμένει στο 151, μην κάνετε λάθη!
  • Η πολύ κακή είδηση της Πεντηκοστής είναι πως επιβάτες ΙΧ ξυλοκόπησαν εργάτη καθαριότητας στην Αχαρνών
  • Φουρνιέ και Ναν γλίτωσαν με επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο. Παίζουν και οι δύο στο σημερινό τέταρτο τελικό της σειράς των θηρίων
  • Την Ιστορία τη γράφουν οι άσκαστες: 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Κολωνία, γιατί ζούσαν μαζί με βόμβες του Β΄ΠΠ