• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Πολιτική
  • «Θεοδόση» σε δύο δόσεις
«Θεοδόση» σε δύο δόσεις

Στην καταβολή της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις (7,5 δισ. τον Ιούνιο και 2,8 το δισ. το Φθινόπωρο) φαίνεται ότι καταλήγει το Eurogroup

Στην καταβολή της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις (7,5 δισ. τον Ιούνιο και 2,8 το δισ. το Φθινόπωρο) φαίνεται ότι καταλήγει το Eurogroup. Οι  συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης βαίνουν προς το τέλος. Κατά τους ίδιους κύκλους, στην τελική απόφαση του  δεν θα υπάρχει αναφορά για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μετά το 2018.

Παράλληλα, σε θετικό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται και οι συζητήσεις για τον «οδικό χάρτη» του χρέους, με τα μέτρα για την ελάφρυνσή του να λαμβάνονται σε τρεις φάσεις. Οι διαφωνίες μεταξύ του IMF και χωρών της Ευρωζώνης παραμένουν και το ζητούμενο είναι να υπάρχει ο «οδικός χάρτης» για τη ρύθμιση του χρέους σε τρία στάδια (βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο) στην τελική δήλωση.

Μερικά από τα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι η διατήρηση των επιτοκίων σε σημερινά χαμηλά επίπεδα και η εξομάλυνση των αποπληρωμών ορισμένων δανείων στο χρόνο. Σε επόμενα στάδια εξετάζεται η πρόωρη εξαγορά δανείων του ΔΝΤ και η επιστροφή των κερδών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες (SMPs και ANFAs).

Στο Eurogroup, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν δεν συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που επισημάνθηκαν στο Euro Working Group τη Δευτέρα, αναφορικά με την πώληση της Εγνατίας οδού και του Ελληνικού.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Επίσημη έναρξη του καρναβαλιού σήμερα 17/1/26: το λες και κανονικότητα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας
  • Μετά την πολική φωτοβολίδα, είμαστε έτοιμοι για την ουκρανική χειροβομβίδα: το κρύο θα κρατήσει 4 μέρες, 14 μερόνυχτα οι διαμάχες των ειρηνικών μετεωρολόγων
  • Ο Υπουργός φέρεται να δήλωσε “ελάλησα και είπα” και καρατομήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ
  • Έρχεται χιονιάς και οι συμπλοκές των μετεωρολόγων κυμαίνονται σε συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα