• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Αθήνα, Αβάνα, Άμπου Ντάμπι
Αθήνα, Αβάνα, Άμπου Ντάμπι

Αμέσως μετά τις πολύ κρίσιμες συναντήσεις με Μοσκοβισί και Κερέ στην ΑΘήνα, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για Αβάνα και την Παρασκευή για Άμπου Ντάμπι

Προετοιμασία της τακτικής και των ελληνικών επιχειρημάτων προκαλούν οι επισκέψεις στην Αθήνα του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και του στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, με φόντο τη συνακόλουθη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Από το Μαξίμου διαρρέουν ως «κόκκινη γραμμή» την αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων αλλά και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μετά το 2018, όπως φέρεται να έχει ζητήσει το ΔΝΤ προκειμένου να επιτευχθούν τα υψηλά πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%.

Τα δεδομένα σε σχέση με το ΔΝΤ είναι αμετάβλητα. Στην Κυβέρνηση ποντάρουν στην πίεση που ασκεί το Ταμείο τόσο για την απομείωση του χρέους όσο και για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Όμως οι απόλυτα σκληρές θέσεις του Ταμείου για τα εργασιακά, καθώς και η εκφρασμένη άποψή του για την  αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων από το 2018 και μετά, προκαλούν σύγχυση και διχογνωμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Οι Π. Σκουρλέτης και Δ. Παπαδημητρίου σχολίασαν τελείως διαφορετικά την προοπτική συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο μεν υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «μπορούμε χωρίς το ΔΝΤ», ο δε υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «ήρθε η ώρα το Ταμείο να αποφασίσει για την Ελλάδα».

Αμέσως μετά τις πολύ κρίσιμες συναντήσεις με Μοσκοβισί και Κερέ ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αβάνα της Κούβας, προκειμένου να παραστεί, μαζί με ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο, σε εκδήλωση προς τιμή του Φιντέλ Κάστρο. Η «δημόσια λαϊκή συγκέντρωση», όπως έχει ονομαστεί από τις κουβανικές αρχές, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα  και πιο συγκεκριμένα στην Plaza de la Revolucion).

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης και άμεσα (την Παρασκευή) θα αναχωρήσει για το Άμπου Ντάμπι, όπου με αφορμή τη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.Εκεί αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Καταβάλλονται προσπάθειες ο πρωθυπουργός να συναντηθεί ανεπίσημα στο πλαίσιο της Διάσκεψης τόσο με την Άγκελα Μέρκελ, όσο  με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Το Κυπριακό αλλά και το μεταναστευτικό, αναμένεται να μονοπωλήσουν την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, αν και εφόσον αυτή καταστεί δυνατή.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Στον έλεγχο των στενών του Ορμούζ επικεντρώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: χτυπήθηκαν 16 ναρκοθετικά των Ιρανών, σε αντίποινα χτύπησαν 3 εμπορικά πλοία, το ένα ελληνικών συμφερόντων, ναυτικοί αγνοούμενοι, δεν έχει τέλος η φρίκη
  • Στη δημόσια κουβέντα περί ενεργειακών πόρων, μπαίνει δια στόματος Πρωθυπουργού η πυρηνική ενέργεια για τη χώρα μας, προβλέπεται χαμούλης, αγοράστε πατατάκια και απολαύστε υπεύθυνα
  • Στο πόδι η Καλαμάτα για την άνοδο της Μαύρης Θύελλας στην Σούπερ Λιγκ μετά από είκοσι πέντε χρόνια: φωταγωγήθηκε η πόλη παρά την ενεργειακή κρίση
  • Καλύπτουμε αεροπορικώς μετά την Κύπρο μας και Ανατολική Ρωμυλία (Βουλγαρία), λίγο όλες τις περιοχές νότια του Δούναβη να παίξουμε, την Τουρκία όπως είναι πακέτο και φτιάξαμε αέρινη Βυζαντινή Αυτοκρατορία