- emo.gr
- Παιχνίδια Εξουσίας
- «Γαλλικός συμβολισμός» με χειροβομβίδα
Αναζητείται το κίνητρο από τις αστυνομικές αρχές, που μπορεί να εντάσσεται στο «πνεύμα των ημερών», στα συμβολικά χτυπήματα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενδεχομένως όμως και στις διεθνείς εξελίξεις.
Επίθεση με χειροβομβίδα, από την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη σε απόσταση 3-4 μέτρων από τη σκοπιά όπου βρισκόταν ο αστυφύλακας, ο οποίος δέχθηκε θραύσματα στο πόδι και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Μετά την επίθεση οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, ήδη έχει εντοπιστεί μια ύποπτη μηχανή.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Αναζητείται το κίνητρο από τις αστυνομικές αρχές, που μπορεί να εντάσσεται στο «πνεύμα των ημερών», στα συμβολικά χτυπήματα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενδεχομένως όμως και στις διεθνείς εξελίξεις.
Αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνες οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο και πλέον η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας αλλά και στην Ακαδημίας, που είχαν κλείσει λόγω της επίθεσης, διεξάγεται κανονικά.
Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή, ενώ το χτύπημα σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες.
Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, τόσο της Βουλής, όσο και της πρεσβείας, οι οποίες θεωρούν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.
-
Κερδίζουν και οι δύο αιώνιοι στην Ευρωλίγκα
1 εβδομάδα ΠΡΙΝ -
Γιορτάζετε το Halloween ή είστε τίποτα τραχανοπλαγιάδες;
1 εβδομάδα ΠΡΙΝ -
Ο Τσακαλώτος, ο Κατσιμήτρος και τα έκτακτα στρατοδικεία!
2 εβδομάδες ΠΡΙΝ -
Βάστα, Ρόμελ!
2 εβδομάδες ΠΡΙΝ