• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Κραθρεφτάκι να λάμπει, από το Άμπου Ντάμπι
Κραθρεφτάκι να λάμπει, από το Άμπου Ντάμπι

Στο περιθώριο της διάσκεψης και των διμερών επαφών του, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα

«Φρένο» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Άμπου Ντάμπι, όπου βρίσκεται με αφορμή τη διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

«Η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας για εκλογές, είναι η Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά αφού πρώτα αναφέρθηκε σε ορισμένες χώρες που έχουν εκλογές το προσεχές διάστημα.

Στο περιθώριο της διάσκεψης και των διμερών επαφών του, ο Πρωθυπουργός  -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά -έκανε λόγο για επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα. Αναφέρθηκε εκτενώς στις προοπτικές αναβάθμισης της συνεργασίας και των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο συζήτησαν σωρεία θεμάτων για τη δεύτερη αξιολόγηση, τα εθνικά θέματα, το Κυπριακό που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς και για τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, οι οποίες είναι τεταμένες αφενός για τοπροσφυγικό, αφετέρου για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Νωρίτερα, υπήρξαν διαρροές εκ μέρους τουΜεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες διαψεύδονται τόσο η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες,  όσο και τα σενάρια που διακινούνται για συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης.

 (με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ποταμοί άρθρων για τον Βαλαντσιούνας. Είπε ο άνθρωπος πως θα μας ενημερώσει, όταν θα ξέρει σίγουρα για το μέλλον του, προς τι τα μίση και οι αλληλοσπαραγμοί;
  • Ανοίγουν ξανά φάκελοι από την Ιατροδικαστική της Πάτρας από 1.1.2020, εδώ δεν πάμε πίσω στο 1998, ίσως θα χρειαζόταν
  • Εξεταστική από το 1998 προτείνει η Κυβέρνηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Κανονικά θα έπρεπε να εξεταστεί και η Βαυαροκρατία: από εκεί πηγάζουν όλα τα δεινά
  • Πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων η Τσέλσι, με μεγάλη εμφάνιση επί της Παρί και συνολικά ακόμη μεγαλύτερη “αρπαχτή” από τη διοργάνωση