• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Ελεύθεροι Κουρτάκης-Τζένος
Ελεύθεροι Κουρτάκης-Τζένος

Μεθαύριο, στις 13 Ιανουαρίου, θα γίνει η δίκη του εκδότη και του διευθυντή του ομίλου «Παραπολιτικά»

Προθεσμία για τις 13 Ιανουαρίου ζήτησαν και έλαβαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης Παναγιώτης Τζένος.

Και οι δυο παραπέφθηκαν να δικαστούν μετά τη ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Παν. Καμμένου. Ο υπουργός Άμυνας έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος των δυο δημοσιογράφων εγκαλώντας τους για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης.

Μετά τη χορήγηση της προθεσμίας, οι δυο κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Να σημειωθεί ότι οι υπερασπιστές του Πάνου Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη.

Ο Παν. Τζένος, ανέφερε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο “Ελευθερία του Τύπου” δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ελευθερία του τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουρτάκης βγαίνοντας από τα δικαστήρια μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μια συνέντευξη που μεταδίδεται Κυριακή μεσημέρι μας γυρνάει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: θα μοιράσει αλήθεια και πόνο
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων