• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Πνιγήκαμε στη “δίκαιη ανάπτυξη”!
Πνιγήκαμε στη “δίκαιη ανάπτυξη”!

Με άλλα λόγια η έκθεση λέει, ότι ακόμη κι αν έρθει η ανάπτυξη, αυτή θα αφορά τους λίγους.

Τη χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των είκοσι εννέα περισσότερο αναπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη καταγράφει η Ελλάδα, στον δείκτη της «δίκαιης ανάπτυξης», σύμφωνα με όσα αναφέρει ειδική έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το 2017.

Η απογοητευτική επίδοση της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση, καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη συνέχισης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η οικονομία να εξέλθει από τη βαθιά οικονομική κρίση.

Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν επίσης, ότι η Ελλάδα οφείλει να καταγράψει πρόοδο σε αρκετούς κλάδους, ώστε αφενός, να βελτιώσει τις προοπτικές ανάπτυξης, αφετέρου να διευρύνει τις ευεργετικές επιπτώσεις αυτής.

Στο πλαίσιο αυτο, προσδίδει  ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με στόχο τη «γεφύρωση» του χάσματος μεταξύ των εκπαιδευόμενων, διαφορετικής κοινωνικο-οικονομικής προέλευσης.

Επείγουσα ανάγκη, σύμφωνα με το WEF, συνιστά και η αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων διαφθοράς, στην οποία προσκρούει η επιχειρηματική δημιουργικότητα και ανάπτυξη, αλλά και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση των δημόσιων εσόδων.

Τέλος, στην έκθεση απευθύνεται έκκληση προς τις ελληνικές αρχές να παράσχουν τα κατάλληλα κίνητρα στις επιχειρήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Δεν πρόκειται για ένα απλό δείκτη που καταγράφεται από έναν παγκόσμιο φορέα, αλλά για κεντρική επιλογή της παρούσας Κυβέρνησης.

Απέχει παρασάγγας από τον στόχο της “ανάπτυξης που θα αφορά όλους”, από τη “δίκαιη ανάπτυξη”.

Με άλλα λόγια η έκθεση λέει, ότι ακόμη κι αν έρθει η ανάπτυξη, αυτή θα αφορά τους λίγους.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων
  • Στη δικαιοσύνη στέλνει ο ήλιος ο νοητός τον καθαρισμό του Αγνώστου Στρατιώτη