• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Το γνωστό “κόλπο” του ΔΝΤ: ζητά εγγυήσεις και από τη μείζονα αντιπολίτευση!
Το γνωστό “κόλπο” του ΔΝΤ: ζητά εγγυήσεις και από τη μείζονα αντιπολίτευση!

Ο κ. Σαπέν μίλησε για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά

Το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, εκφράζοντας απορία για το πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα.

Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους τη δέσμευση της αντιπολίτευσης για ένα θέμα, διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να τη δει να γίνεται κυβέρνηση.

Ο κ. Σαπέν μίλησε για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού, όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού. Για εμμονές έκανε λόγο και όσον αφορά τον συνταξιοδοτικό τομέα.

Τέλος, προειδοποίησε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους εταίρους, οι οποίοι στο τέλος θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα.

Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι έχει τέτοια απαίτηση, δεν έχει όμως κανένα λόγο ο Σαπέν να υποστηρίζει ένα τέτοιο σενάριο, αν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μια συνέντευξη που μεταδίδεται Κυριακή μεσημέρι μας γυρνάει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: θα μοιράσει αλήθεια και πόνο
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων