• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Διασύνδεση της ισλανδικής κορόνας με το ευρώ
Διασύνδεση της ισλανδικής κορόνας με το ευρώ

Ορατός ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας

Tην πιθανότητα διασύνδεσης της κορόνας με το ευρώ εξετάζει η Ισλανδία, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, επικαλούμενος τον κίνδυνο «υπερθέρμανσης» της οικονομίας.

Χάρη στην εκτίναξη του τουρισμού, η ισλανδική οικονομία αναπτύχθηκε το 2016 κατά 7,2% του ΑΕΠ, ενώ η συναλλαγματική ισοτιμία της κορόνας αυξήθηκε κατά 15% έναντι του δολαρίου.

Προκειμένου να αμβλυνθούν οι παραπάνω τάσεις, η κυβέρνηση του Ρέικιαβικ διερευνά το ενδεχόμενο διασύνδεσης του εθνικού νομίσματος με το ευρώ, με στόχο τον καθορισμό μίας σταθερής ισοτιμίας.

Εκτός του ευρώ, στα υποψήφια προς διασύνδεση νομίσματα συγκαταλέγεται και η στερλίνα. Ωστόσο, κατά τον υπουργό Οικονομικών, το ευρώ είναι «η μόνη ρεαλιστική επιλογή».

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα, είτε δημοσιονομικά είτε νομισματικά, όπως για παράδειγμα, η μείωση του γενικού φόρου προστιθέμενης αξίας και η προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων
  • Στη δικαιοσύνη στέλνει ο ήλιος ο νοητός τον καθαρισμό του Αγνώστου Στρατιώτη