• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Τσακαλώτος: “Στη συμφωνία υπάρχουν πράγματα που δεν μας ικανοποιούν”
Τσακαλώτος: “Στη συμφωνία υπάρχουν πράγματα που δεν μας ικανοποιούν”

Για τα επόμενα βήματα ο κ. Τσακαλώτος είπε πως «στις επόμενες εβδομάδες θα νομοθετηθούν τα θετικά μέτρα και αυτά τώρα και θα υπάρξουν αν είμαστε εντός των στόχων».

Υπάρχουν πράγματα που θα στεναχωρήσουν όχι πρωτίστως τη διαπραγματευτική ομάδα, αλλά θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις πρώτες του δηλώσεις μετά το Eurogroup, εξηγώντας πως καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τα μεγάλα, ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και να κλείσουμε και για τα μικρά θέματα. Πρόσθεσε δε ότι στη συμφωνία υπάρχουν συμβιβασμοί και πράγματα που δεν μας ικανοποιούν, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι στη φύση της κάθε συμφωνίας».

Για τα επόμενα βήματα ο κ. Τσακαλώτος είπε πως «στις επόμενες εβδομάδες θα νομοθετηθούν τα θετικά μέτρα και αυτά τώρα και θα υπάρξουν αν είμαστε εντός των στόχων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα λέγοντας ότι θα αντιμετωπίζουν τη παιδική φτώχεια, το πρόβλημα της στέγασης, της νέας γενιάς για την απασχόληση, για τη συμβολή των συνταξιούχων στα φάρμακα και τέλος ένα επενδυτικό πακέτο.

Ο υπουργός Οικονομικώς ανέφερε ότι η συμφωνία αφορά τα μέτρα και τα αντίμετρα, λέγοντας πως θα έχουμε 1% περιοριστικά μέτρα για τις συντάξεις το 2019 και 1% μέτρα για τους φόρους το 2020. Θα έχουμε επίσης 1% θετικά μέτρα το 2019 και 1% θετικά το 2020.

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε ότι δεν θα αυξηθούν οι ομαδικές απολύσεις και δεν θα εφαρμοστεί το λοκ-άουτ, υπογραμμίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2018 και οι συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επιστρέφουν στην κανονικότητα. Είπε δε ότι τα εργασιακά «ήταν από τα δύσκολα ζητήματα, αλλά συμφωνήσαμε».

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων
  • Στη δικαιοσύνη στέλνει ο ήλιος ο νοητός τον καθαρισμό του Αγνώστου Στρατιώτη