• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Οικονομία
  • Διώξεις για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών
Διώξεις για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών

Η αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της «παρακώλυσης συναγωνισμού» και της «διέγερσης κατά νόμων

Συνέχεια στα χθεσινά επεισόδια μεταξύ μελών συλλογικοτήτων και συμβολαιογράφων στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης όσον αφορά τη διενέργεια πλειστηριασμών με δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία σε βάρος μελών  που αντιδρούσαν στη διεξαγωγή τους.

Όπως έγινε γνωστό, η αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της «παρακώλυσης συναγωνισμού» και της «διέγερσης κατά νόμων».

Καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, αστυνομικοί -στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- «πήγαν σε σπίτι μέλους του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών χωρίς όμως να το βρουν εκεί» δεν επιβεβαιώνονται από την Αστυνομία.

Εξάλλου, σε διαδικτυακή ανάρτηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι «από εδώ και μπρος κανένας πλειστηριασμός δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Να σημειωθεί ότι παλιότερες κινητοποιήσεις ακτιβιστών εναντίον των πλειστηριασμών βρέθηκαν στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας με εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά συμβολαιογράφων της πόλης για ματαιώσεις πλειστηριασμών.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Τέσσερα χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τέσσερα χρόνια από τότε που μας έλεγαν πως ήταν ζήτημα ολίγων εβδομάδων
  • Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ: ακόμη μια τιτανομαχία ΠΑΟ και Ολυμπιακού, ο νικητής αποκτά ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου, απόψε 21/2 στις 20:00 στην ΕΡΤ 2
  • Φοβού τους Οσμανούς και δώρα φέροντας
  • Παραιτήθηκε η Στρατινάκη μετά την εμπλοκή κοντινού της προσώπου στην υπόθεση Παναγόπουλου. Με ποια κριτήρια είχε επιλεγεί ως Υποδιοικήτρια της νεοσύστατης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς θα μας πει κανείς;