• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Διεθνή
  • Βία στην Καταλονία
Βία στην Καταλονία

Εικόνες που παραπέμπουν σε προοίμιο Εμφυλίου, ο οποίος θα αποφευχθεί μόνο αν και οι δύο πλευρές επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο διαλόγου

Με τη βία προσπαθεί η Ισπανία να κρατήσει την Καταλονία.

Εικόνες που παραπέμπουν σε προοίμιο Εμφυλίου, ο οποίος θα αποφευχθεί μόνο αν και οι δύο πλευρές επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο διαλόγου.

Χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε δρόμο της Βαρκελώνης έκανε η αστυνομία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη έξω από εκλογικά κέντρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας απώθησαν τους συγκεντρωμένους σε εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης.

Λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων αστυνομικοί απέκλεισαν το αθλητικό κέντρο της Ζιρόνα, όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ, προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο για να κατασχέσουν ψηφοδέλτια και κάλπες. Ωστόσο, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ κατάφερε να ψηφίσει.

katalonia

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά προχωρούν στην κατάσχεση καλπών και ψηφοδελτίων από εκλογικά κέντρα.

Μαδρίτη: Φάρσα το δημοψήφισμα

Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία, Ένρικ Μίγιο, χαρακτήρισε «φάρσα» το δημοψήφισμα, προσθέτοντας πως η Μαδρίτη αναγκάστηκε να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα.

Ο ίδιος ανέφερε πως στόχος της επέμβασης της αστυνομίας και της εθνοφρουράς ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και όχι οι άνθρωποι που πάνε να ψηφίσουν. «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «Πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μια συνέντευξη που μεταδίδεται Κυριακή μεσημέρι μας γυρνάει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: θα μοιράσει αλήθεια και πόνο
  • Ταράζουν την Παρασκευή του λαού οι ειδήσεις για τη σύλληψη πασίγνωστου σεφ και άντε να βρεις ποιος είναι (εννοείται πως ξέρουμε) με την TVνα μαγειρεύει τα τελευταία πολλά χρόνια, όταν δε λέει ανοησίες σε talk shows
  • Να χάνει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη έγινε μοτίβο πλέον: νωρίς στη σεζόν ασφαλώς, αλλά ο Λαρισαίος δείχνει να έχει βρει τη συνταγή να νικά το φαβορί
  • Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μοναδικό, τον εμβληματικό τραγουδοποιό της, τον καλλιτέχνη που σημάδεψε όσο ελάχιστοι τα τελευταία εξήντα χρόνια: ο Διονύσης Σαββόπουλος στη γειτονιά των αγγέλων