• emo.gr
  • Emotions
  • Το “θανάσιμο” αμάρτημα της ζήλειας
Το “θανάσιμο” αμάρτημα της ζήλειας

Ο έρωτας ταυτίζεται με την ανασφάλεια και με το διακαή πόθο να μας ανήκει ο άλλος. Μην ξεχνάτε όμως ότι μόνο όταν ερωτευόμαστε αληθινά νιώθουμε ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι.

Νοητά πάνω στους ώμους μου έχω ένα αγγελάκι κι ένα διαβολάκι. Το αγγελάκι στον δεξί μου ώμο και το διαβολάκι στο αριστερό. Το ένα με συμβουλεύει με καλοσύνη κι αγάπη, ενώ το άλλο με γνώμονα τον εγωισμό και το πείσμα μου. Πάντα με καθοδηγούν, λειτουργούν και πράττουν σύμφωνα με τον χαρακτήρα μου και τα θέλω μου .Τα συμβουλεύομαι κάτι σαν φωνή της λογικής και τα ακούω προσεκτικά.

Δεν με έχουν απογοητεύσει σχεδόν ποτέ! Τα έχω παρατηρήσει όταν είμαι ερωτευμένη κι όταν δεν είμαι. Τα έχω προσέξει όταν είμαι καλά σε μία σχέση και όταν δεν είμαι. Και συνεννοούνται μεταξύ τους άψογα  Εκτός και αν κάτι ξυπνήσει την κακιά μάγισσα που έχω μέσα μου, η οποία λέγεται ζήλια!

Τότε το αγγελάκι μου μπερδεύεται! Δεν ξέρει ποιόν να κατηγορήσει γιατί το διαβολάκι στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίει! Ξέρει κανείς τί φταίει και ζηλεύουμε; Τί είναι τελικά αυτό που μας ωθεί να βγάλουμε τα μάτια του αγαπημένου μας προσώπου και του/της αντίζηλού μας;

Φοβόμαστε μην τα μάτια που λατρεύουμε γοητευτούν από άλλα μάτια; Τρέμουμε στην ιδέα ότι θα χάσουμε τον αγαπημένο μας και ευθύνεται κάποια άλλη; Μήπως φταίμε εμείς οι ίδιοι; Μήπως υπάρχει κάποιο κενό στη σχέση μας ή μας διακατέχουν προσωπικές ανασφάλειες και μόνο;

erwtiki_zilia_

Μήπως δεν εμπιστευόμαστε αρκετά τον σύντροφο μας ή τον εαυτό μας; Κ αι ποιός φταίει για αυτό; Και πώς ο άνθρωπος που υποτίθεται μας αγαπά και μας νοιάζεται μας αφήνει να υποφέρουμε στην ιδέα οτι θα τον χάσουμε;

Η ζήλεια είναι ένα εξαιρετικά άσχημο και άρρωστο συναίσθημα. Κακώς την αφήνουμε να διεισδύσει στην σχέση και στη ζωή μας. Με μαθηματική ακρίβεια θα την κάνει ψυχοφθόρα.

Αν όμως προστατεύσουμε τη σχέση μας θωρακίζοντάς την με ειλικρίνεια και ευθύτητα; Αν πραγματικά κάνουμε σχέσεις έρωτα κι όχι ανάγκης; Αν πραγματικά αφηνόμαστε άνευ όρων στον σύντροφο που εμείς διαλέξαμε; Τα περιθώρια σε τρίτους θα ήταν τότε ελάχιστα. Η ζηλοφθονία οδηγεί τους ανθρώπους στα άκρα .Έχει δημιουργήσει μίση, πάθη και εντάσεις που καίνε σαν φωτιά!

Ο έρωτας ταυτίζεται με την ανασφάλεια και με το διακαή πόθο να μας ανήκει ο άλλος. Μην ξεχνάτε όμως ότι μόνο όταν ερωτευόμαστε αληθινά νιώθουμε ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι.

Να ακούτε πάντα το αγγελάκι σας σε ότι αφορά την κακιά αυτή μάγισσα τη ζήλεια! Τρέφεται από εντάσεις, τσακωμούς και χωρισμούς. Μην την δικαιώνεται και μην την ταΐζετε για να ξενερώσει και να φύγει.Κι όταν το διαβολάκι μιλήσει βάλτε το στη θέση του τιμώντας με εμπιστοσύνη το άτομο που λατρεύετε! Θα σκύψει το κεφάλι και θα φύγει!

Η ζήλεια στον έρωτα, μπορεί να γίνει θανάσιμο αμάρτημα, σκοτώνοντας τη σχέση είτε ακαριαία, είτε αργά και βασανιστικά, σαν σαράκι.

Σοφία Καρακώστα 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη