• emo.gr
  • Τέχνες
  • Όταν οι πολιτικοί ακούν ποίηση!
Όταν οι πολιτικοί ακούν ποίηση!

Ταξίδι στις δεκαετίες που η Ελλάδα ήταν χώρα αποστολής μεταναστών: στη Γερμανία, στο κατάστρωμα για Καναδά ή Μελβούρνη, στους χαμένους δρόμους προς την Αμερική, στους αγώνες και στους έρωτες εκείνης της εποχής, στην επανάσταση που τελικά «χώρεσε σε μια ντουλάπα».

Μια διαφορετική ποιητική βραδιά έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 1/11 στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Τιμώμενο πρόσωπο η Γεωργία Νικόλτσιου, η ποιήτρια που με την αμεσότητα του λόγου, τις στιβαρές λέξεις, τη μη επιτηδευμένη εκφορά της βαθύτερης σκέψης και του συναισθήματος των δρώντων υποκειμένων μέσα στο ιστορικό τους πλαίσιο, μεταφέρει τον αναγνώστη στις δεκαετίες που η Ελλάδα ήταν χώρα αποστολής μεταναστών: στη Γερμανία, στο κατάστρωμα για Καναδά ή Μελβούρνη, στους χαμένους δρόμους προς την Αμερική, στους αγώνες και στους έρωτες εκείνης της εποχής, στην επανάσταση που τελικά «χώρεσε σε μια ντουλάπα».

Υπάρχουν και ποιητές, όπως η κυρία Νικόλτσιου που δεν τους γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Αυτό όμως δεν στερεί τίποτα από την καλλιτεχνική τους αξία.

23163478_10210271157998096_1422934649_n

Τη βραδιά συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, απήγγειλαν ο Γιώργος Αρμένης και η Ελένη Κοκκίδου, αλλά το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η παρουσία τόσων πολλών πολιτικών στην εκδήλωση:

Ενδεικτικά, παρέστησαν μεταξύ άλλων: Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Βίτσας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Παναγιώτης Ρήγας, Νάντια Βαλαβάνη, Στρατής Κόρακας, Μίμης Ανδρουλάκης, Σοφία Βούλτεψη, Στέφανος Τζουμάκας, Θοδωρής Μαργαρίτης και Παναγιώτης Καρκατσούλης, ενώ οι πρώην Υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου προτίμησαν τα διακριτικά …ημιορεινά καθίσματα και όχι την πρώτη σειρά.

kis2

Την εκδήλωση έκλεισε με την κιθάρα του  ο εγγονός της ποιήτριας  καταχειροκροτούμενος.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Μέρα που βρήκαν να σηκωθούν τα ελληνικά F-16 στην Κύπρο, στην επέτειο του ηρωικού θανάτου του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Σταυραετού του Μαχαιρά!
  • Του Πολέμου στο Ιράν θα επωφεληθούν όλοι οι σύγχρονοι μαυραγορίτες: καθήστε αναπαυτικά και παρακολουθείστε αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια και σταδιακά σε όλα τα προϊόντα
  • Σκότωσαν τον Νετανιάχου λένε οι φρουροί της Επανάστασης που περισσότερο φέρνουν σε φρουρούς της Αχαΐας
  • Λογικά ο Πρόεδρος Τραμπ ξεκίνησε τον πόλεμο με το Ιράν προκειμένου να έχει τη χαρά να τον τερματίσει