• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Το σπάσιμο της Β΄Αθηνών, η διαπλοκή και οι εκλογικοί σχεδιασμοί του ΣΥΡΙΖΑ
Το σπάσιμο της Β΄Αθηνών, η διαπλοκή και οι εκλογικοί σχεδιασμοί του ΣΥΡΙΖΑ

Θα υπάρξει πρόβλημα με τις διαπλοκές ενώ δεν θα είναι παράξενο να πέσει στο τραπέζι και η αναθεώρηση του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή.

Γιατί και πως σπάει η Β΄ Αθηνών

Παλιό το αίτημα, ακόμη παλιότερες και οι αντιστάσεις από τους «σταρ» της Περιφερείας.

Η μεταρρύθμιση που δρομολογείται στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής θα προταθεί ως απαίτηση για λόγους ισονομίας και διαφάνειας, βασικά όμως εξυπηρετεί τους πολιτικούς και εκλογικούς  σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών θα κάνει σαφή την «ταξική διάκριση» που επιθυμεί η Κουμουνδούρου να επιβεβαιωθεί στην πράξη, δηλαδή στην κάλπη.

Ο Δυτικός Τομέας θεωρεί ότι της ανήκει αποκλειστικά και θα αποτελέσει κατεξοχήν  κυβερνητικό «κάστρο».

Στον Νότιο Τομέα υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν σε αυτόν προστεθούν γειτονιές όπως η Καισαριανή και ο Υμηττός, τα πράγματα ίσως γίνουν καλύτερα.

Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο και με τον Κεντρικό Τομέα, όπου αναμένεται να προστεθούν Γαλάτσι, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι στον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα που καμιά ανακατάταξη δεν φαίνεται να ευνοεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

tsipraw

Σε κάθε περίπτωση τα γκάλοπ θα παίξουν το ρόλο τους στην πρόταση για την τελική κατάτμηση της Β’ Αθηνών η οποία βγάζει 44 βουλευτές και φαλκιδεύει όπως ελέχθη “την έννοια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της ουσιαστικής σχέσης και επικοινωνίας που πρέπει να έχουν βουλευτές και υποψήφιοι με τους πολίτες”.

Οι πολιτικοί τηλεοπτικοί «σταρ» θα είναι οι πραγματικά χαμένοι, μιας και ο ρόλος τους τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές αναμφίβολα υποβαθμίζεται.

Και αυτός είναι ένας παράλληλος στόχος. Να πληγούν καίρια πολύ συγκεκριμένες διαπλοκές επιχειρηματιών και εξαιρειτκά αναγνωρίσιμων πολιτικών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως η διαπλοκή έχει ένα εγγενές χαρακτηριστικό: αναδιαμορφώνεται, προσαρμόζεται στις συνθήκες, αναδιατάσσεται και κυριαρχεί….

Θα ήταν παράλογο να υποστηρίξει κανείς πως η διαφθορά και το μαύρο χρήμα θα εξαφανιστούν με το «σπάσιμο» της Β΄Αθηνών, αλλά η Κυβέρνηση εκτός από τους αντιπάλους, στοχεύει και στο εσωκομματικό «κόντεμα»  όποιων θελήσουν να αμφισβητήσουν μετεκλογικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Β΄Αθήνας ήταν από μόνη της μια στρέβλωση της λαϊκής ψήφου, μια δεξαμενή διαστρέβλωσης του μηνύματος κάθε εκλογικής διαδικασίας.  Έχει βαριά σκιά.

Δεν είναι απόλυτα σαφές επίσης, αν η Α’ Αθήνας, η οποία και ταυτίζεται με τον Δήμο Αθηναίων μείνει εκτός μεταρρύθμισης.

Διότι υπάρχουν φήμες πως η Κυβέρνηση θέλει να επέμβει και εκεί, έστω οριακά και σύμφωνα με τα δυσάρεστα μηνύματα που λαμβάνει.

Αν πειστεί πως η διαφορά υπέρ της ΝΔ δεν ανατρέπεται και πως πάμε φουλ για πεντακομματική Βουλή δεν θα είναι παράξενο να πέσει στο τραπέζι και η αναθεώρηση του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή.

Και εκεί θα γίνει χαμός, θα πέσει πολύ γέλιο, αλλά θα πέσουν και πολλές μάσκες…

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη