• emo.gr
  • Emotive
  • Mobland: λίγο κρασί, λίγο Τάμεση και τον γκάνγκστερ μου!
Mobland: λίγο κρασί, λίγο Τάμεση και τον γκάνγκστερ μου!

Η σειρά δεν αποφεύγει τα κλισέ, σε μεγάλο βαθμό η πλοκή είναι προβλέψιμη, δεν πρόκειται για κορυφαία σειρά, αλλά είναι τίμια, δεν θα κλάψετε τις ώρες σας για 10 επεισόδια.

Η σειρά «MobLand» (2025) που σαρώνει τις τελευταίες μέρες στο Netflix αποτελεί ένα κλασικό βρετανικό γκανγκστερικό neo-noir δράμα 10 επεισοδίων σε δημιουργία του Ronan Bennett («Top Boy») και σκηνοθεσία/παραγωγή του Guy Ritchie, το οποίο διχάζει παρά το all-star cast του (Tom Hardy, Pierce Brosnan, Helen Mirren).

Ο Hardy είναι εξαιρετικός, πειστικός, σοβαρός, μέσα στο πετσί του ρόλου, ο Brosnan είναι στο όριο της καρικατούρας: σκληρός αρχηγός μαφιόζικης οικογένειας που άγεται και φέρεται από τη σύζυγο, έχοντας πολλά παιδιά εντός και εκτός γάμου και ένα εγγόνι που κινεί την πλοκή, H Mirren σε ένα περίεργο ρόλο, της “αοράτου αρχής” δεν είναι η ηθοποιός που θαυμάσαμε στο 1923.

Η ίδια πάντως το απολαμβάνει: “δεν έχω υποδυθεί ποτέ χαρακτήρα σαν την Μεβ. Ούτε καν έχω φτάσει κοντά σε αυτή. Ίσως ό,τι πιο κοντινό έχω κάνει είναι η Φαίδρα στο θέατρο. Όπως έρχονταν τα σενάρια και μου αποκαλύφθηκε ποια είναι, χαλάρωσα και την απόλαυσα. Έγινε ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες της καριέρας μου».

Στην Ελλάδα έγινε αρχικά γνωστό μέσα από την Cosmote TV.

Η σκηνοθετική σφραγίδα του Guy Ritchie φέρνει τη γνώριμη εκρηκτική, μοντέρνα αισθητική του, προσφέροντας γρήγορο ρυθμό, ακραία βία και έντονη ίντριγκα μετά τα πρώτα αναγνωριστικά επεισόδια.

Υποτίθεται πως έχει κοινωνικό υπόβαθρο:. Το σενάριο του Ronan Bennett κοιτάζει κάτω από το χαλί της βρετανικής κοινωνίας, στην πραγματικότητα μέσα στο βούρκο του Τάμεση, αναδεικνύοντας τη διαφθορά, τις συγκρούσεις των αντίπαλων συμμοριών, την απληστία, αλλά και την ιεραρχική δομή του οργανωμένου εγκλήματος

Η σειρά δεν αποφεύγει τα κλισέ, σε μεγάλο βαθμό η πλοκή είναι προβλέψιμη, δεν πρόκειται για κορυφαία σειρά, αλλά είναι τίμια, δεν θα κλάψετε τις ώρες σας για 10 επεισόδια.

Μπορείτε να τη δείτε ευχάριστα μέσα στη ζέστη, είναι γρήγορη, δεν γίνεται βαρετή, σε στυλ λίγο κρασί, λίγο Τάμεση και τον γκάνγκστερ μου.

Για όσους τη λάτρεψαν έρχεται και η season 2, μετά την 18η του Σεπτέμβρη.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σωκράτη Φάμελλο
  • Ναϊμέγκεν από Ολλανδία το πρώτο εμπόδιο του Ολυμπιακού για τα αστέρια. Θέλει όντως το Τσου λού ή καλά είναι και με το εξασφαλισμένο Γιουρόπα; Ερώτημα.
  • 7ος Πρωθυπουργός για τη Βρετανία σε 10 χρόνια, πόσο ακόμη θα κάτσει ο Έλλην Π/Θ που είναι ήδη επτά χρόνια; το πρόβλημα λύνεται με την απλή μέθοδο των τριών (άλλων πολιτικών)
  • Στον τελικό η Αργεντινή, στον Τούχελ το βραβείο “best tabouri 2026”. Θύμισε Προοδευτική του Σούλη Παπαδόπουλου η Αγγλία μετά το 75΄