• emo.gr
  • Sport
  • Τα πατατάκια και οι ρόδες από φορτηγά έσωσαν την καριέρα του!
Τα πατατάκια και οι ρόδες από φορτηγά έσωσαν την καριέρα του!

Καθόλου social media, ούτε σπόνσορες!

Όλοι πλέον μιλούν για το φαινόμενο Τζα Μοράντ στο NBA. Με ύψος 1.91, το Νο2 του ντραφτ του 2019, είναι ο απόλυτος ηγέτης των Μέμφις Γκρίζλις και το δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο, στα πλέι οφ. Αφού νίκησαν το Γκόλντεν Στέιτ στα play in , κατετάγησαν όγδοοι και τώρα βάζουν δύσκολα στους Γιούτα Τζαζ, την ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις φέτος στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ.

Κόντρα στην κατά πολλούς καλύτερη ομάδα της Λίγκας, οι 47 πόντοι του Τζα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι!

Ο 21χρονος γκαρντ ξεπέρασε τους 100 πόντους στα πρώτα τρία παιχνίδια πλέι οφ της καριέρας του και έγινε μόλις ο 4ος στην ιστορία του ΝΒΑ που το καταφέρνει αυτό.Οι προηγούμενοι που έφθασαν σε αυτή την επίδοση είναι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και ο Τζορτζ Μάικαν.

Τα …πατατάκια και οι ρόδες από φορτηγά έσωσαν την καριέρα ενός μοναδικού παίκτη!

Ο Μοράντ δεν ήταν καν στους αξιολογημένους στο Top-100 μαθητές των highschools, στα 17 του βρισκόταν στην αφάνεια όταν έψαχνε υποτροφία και κανείς δεν του έδινε, μην πιστεύοντας στις δυνατότητες ενός γκαρντ που δεν έχει ως ισχυρό του όπλο  το σουτ.

Σε ένα καμπ του Μάρεϊ Στέιτ δήλωσε συμμετοχή για να τον δουν, τον έκοψαν πριν καν δείξει μέρος του ταλέντου του και την ημέρα των δοκιμαστικών, έπαιζε 3 on 3 στο βοηθητικό του γηπέδου, στο οποίο γίνονταν οι δοκιμές.

Ο βοηθός προπονητή του Μάρεϊ Στέιτ, Τζέιμ Κέιν, έφυγε για λίγοαπό την κεντρική σάλα για να αναζητήσει πατατάκια: περνώντας μέσα από το βοηθητικό είδε τον πιτσιρικά να κάνει παπάδες και επικοινώνησε αμέσως με τον head coach Ματ ΜακΜάχον για το λαβράκι που χτυπούσε την πόρτα τους και αυτοί δεν άνοιγαν.

Οι γονείς του υπήρξαν αθλητές και ο πατέρας του Τζα τον έβαζε να πηδάει πάνω από ρόδες φορτηγών στην πίσω αυλή με την μπασκετούλα, που έχει η μέση αμερικάνικη οικογένεια στα περίχωρα των πόλεων.

Το αποτέλεσμα μάλλον τον δικαιώνει, μιας και ο Τζα έχει ένα εκπληκτικό άλμα που ξεπερνά το 1.10 μέτρα (44 ίντσες) και είναι το μεγάλο του όπλο, παράλληλα με την μπασκετική του ευφυΐα, τις ηγετικές του ικανότητες και την ενέργεια που βγάζει σε άμυνα και επίθεση.

Καθόλου social media, ούτε σπόνσορες!

Στο κολέγιο του έλεγαν πως πρέπει να κάνει συμβόλαιο με μια εταιρεία αθλητικών ειδών και παράλληλα να είναι όχι απλά ενεργός, αλλά να δώσει έμφαση στα σόσιαλ για να προωθήσει την καριέρα του.

Ο Τεμέτριους Τζαμάλ Μοράντ δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά!

Στη φουρνιά του, στο draft του 2019 τα πάντα επισκίαζε ο Ζάιον Ουίλιαμσον, οπότε o Τζα δούλευε ακατάπαυστα.

Την ατελείωτη δουλειά και την αποφυγή συμπεριφορών σταρ -που κατέστρεψαν τόσους και τόσους παικταράδες- ο Μοράντ θα τη βρει μπροστά του τα επόμενα χρόνια.

Οι Γουόριορς στο ματς do or die έχοντας κάνει το κλασικό σκάουτινγκ, του έδιναν εμφανώς το τρίποντο για να αποφύγουν τις φαρμακερές μπούκες του και ο Τζα τους τιμώρησε έξω από τη γραμμή των 7,25, στερώντας από τους φιλάθλους την παρουσία του Στεφ Κάρι, έστω για ένα γύρο.

Με λίγα λόγια, το επόμενο μέγα πρότζεκτ του ΝΒΑ έχει ονοματεπώνυμο και κομμένο μεσαίο όνομα: Τζα Μοράντ.

Όσοι δεν παρακολουθείτε ΝΒΑ συγκρατείστε αυτό το όνομα για τα επόμενα χρόνια, που χωρίς τον Λεμπρόν το NBA θα ψάξει τον επόμενο βασιλιά του!

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη