• emo.gr
  • Sport
  • Κανείς δεν ασχολείται με τον χαμένο: όχι για σένα Λούκα!
Κανείς δεν ασχολείται με τον χαμένο: όχι για σένα Λούκα!

φιλάκια στα κόκκινα μαγουλάκια

Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στο NBA, κυρίως εντός παρκέ, αλλά ενδιαφέρον έχει και ο απόηχος. Για να αποδειχτεί για ακόμη μία φορά πως τα media μπορούν να εκτοξεύσουν καριέρες.

Χθες Κυριακή, δύο ματσάρες σε βατές για την Ευρώπη ώρες: στο 1ο ματς Χοκς-76ers, η Ατλάντα πήρε διαφορά ως και 30 πόντους με τον Τρε Γιανγκ που αμφισβητείται από πολλούς να κάνει παπάδες, αλλά η παρέα του Εμπίντ λίγο έλειψε να κάνει μια εκπληκτική ανατροπή, αν δε βρισκόταν ο Μπογκντάνοβιτς να βάλει ένα τεράστιο τρίποντο . 1-0 η Ατλάντα αλλά η σειρά έχει πολύ δρόμο.

Το κυρίως μενού χθες είχε το do or die ματς των Μάβερικς με τους Κλίπερς, μια καταπληκτική σειρά, στην οποία οι Κλίπερς έδειξαν χαρακτήρα, ομαδικό πνεύμα, παίζοντας για κάποια διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση.

Οι Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόνσιτς αποκλείστηκαν από τους εξαιρετικούς στο έκτο και έβδομο παιχνίδι Κλίπερς. Δεν διεκδίκησαν κανένα από αυτά. Η παρέα του Λέοναρντ είχε πάντα διαφορά ασφαλείας στα τελευταία λεπτά. Ο Καουάι είναι ο καλύτερος εν ενεργεία παίκτης, ένα αληθινό ρομπότ σε άμυνα και επίθεση. Όταν κλήθηκε να μαρκάρει τον Ντόνσιτς τον ανάγκασε σε πολλές λάθος επιλογές.

Συγκλονιστικός ο Paul George, ο ιδανικός υπαρχηγός μέσα στο παρκέ, ένας παίκτης που έκανε τα πάντα (και τις βρόμικες δουλειές) και το τελευταίο που τον ενδιέφερε ήταν τα ποσοστά του. Μίλησε και όμορφα στον Λούκα μετά το ματς, άλλο που ο Σλοβένος δεν αντάλλαξε τη φανέλα του (κανείς δεν κατάλαβε γιατί).

Η νίκη όμως για τη δεύτερη σε δόξα ομάδα του Λ.Α. ήρθε από τα 7/9 τρίποντα του Μάρκους Μόρις, τα 2 από το καμπαναριό του Τζάκσον-χαριστική βολή, την τρομερή προσπάθεια μέσα στα θηρία του Μπατούμ, που πριν κλείσει τα 33 του, όλοι τον έχουν για βετεράνο, αλλά το τυπάκι ξέρει καντάρια μπάσκετ.

Κι όμως όλοι ασχολούνται με τους 46 πόντους του Λούκα, που ναι είναι φαινόμενο ως παίκτης, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. είναι 5 εναντίον 5, δεν είναι μονάκι-μονομαχία 1-1 (από τον Καουάι θα έχανε πάντως).

Είναι τεράστια αποτυχία του Ντάλας ο αποκλεισμός σε μια σειρά που βρέθηκε μπροστά 0-2, ξανά 2-3 και έχασε. Σημειώνουμε πως το 82% των ομάδων που φτάνουν στο 3-2 παίρνουν και τη σειρά.

Έφταναν οι αγώνες των πλέι οφ για να φανούν τα προβλήματα των Μαβς. Αν επιμείνουν στη συνταγή Ντόνσιτς εναντίον όλων δε θα καταφέρουν ποτέ κάτι σπουδαίο στα πλέι οφ.

Όταν όλες οι μπάλες περνάνε από τον Σλοβένο, οι αντίπαλοι κάπου μαθαίνουν τι θα κάνει, η επίθεση γίνεται προβλέψιμη, πολλές φορές και στατική.

Παρά τη λατρεία πολλών Ευρωπαίων προς τον Λούκα, η αλήθεια είναι πως φτιάχτηκε μια ομάδα για να υποστηρίξει τον τρόπο παιχνιδιού του: με σουτέρ που περιμένουν οπλισμένοι, με δύο “δέντρα” Μαριάνοβιτς και Ποζίνκις να κλείνουν τη ρακέτα και να τον καλύπτουν και αμυντικά: οι Κλίπερς χτύπησαν από μακριά και το 20/43 τρίποντα ήταν ένα καθοριστικό ποσοστό για το ματς, μαζί με τη διάθεσή τους να τα βάλουν με τα θηρία στο ζωγραφιστό για να μην τους βάλουν μέσα στα καλάθια.

Κοντολογίς, ο Ντόνσιτς θα έχει πάντα εξαιρετικά ατομικά νούμερα, είναι ένας χαρισματικός σκόρερ. Του χαμογελά όλο το σύστημα. Τον πάει. Όταν πιβοτάρει σχεδόν πάντα κάνει βήματα που δε σφυρίζονται. Λεπτομέρειες…

Με αυτή τη φιλοσοφία όμως, θα κεντάει στην κανονική περίοδο που είναι και λίγο τσίρκο (χαλαρά, θέαμα κτλ) και το πολύ-πολύ να περάσει ένα γύρο στα πλέι οφ: τότε σφίγγουν τα γάλατα και περνάνε οι καλύτερες ομάδες. Οι ομάδες, όχι οι παίκτες

Το αν θα γίνει ένας νέος Ουέστμπρουκ, που τίναζε τα στατιστικά του triple double στον αέρα ή ένας Μέλο, χωρίς ποτέ να πάρει δαχτυλίδι, είναι και στο χέρι του.

Αν δεν προσφέρεις το ταλέντο σου στην ομάδα και την έχεις μόνο ως support crew αυτό θα συμβαίνει συνέχεια.

Η υποταγή του μπασκετικού εγωισμού του κάθε μεγάλου παίκτη στην ομάδα είναι μόλις το Α για την επιτυχία. Ακολουθούν πολλά ακόμη. Ο Λούκα έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να τα διορθώσει, για να βρει τη σωστή συνταγή, μαζί με τους ιθύνοντες των Μαβς.

Αυτή τη στιγμή πάει διακοπές δίκαια, κυρίως γιατί οι Κλίπερς τον εξαφάνισαν για 6 λεπτά στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίο το επιμέρους σκορ ήταν 24-4. Από 5 πόντους πίσω βρέθηκαν 15 μπροστά και έστειλαν φιλάκια στα κόκκινα μαγουλάκια του Ντόνσιτς.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής