• emo.gr
  • Sport
  • Το μεγάλο κόλπο του Ζαγοράκη!
Το μεγάλο κόλπο του Ζαγοράκη!

Χτυπιόντουσαν χθες οι αθλητικοί συντάκτες για τη μέρα που βρήκε να παραιτηθεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την Προεδρία της ΕΠΟ. Μιλούσαν για “νέα συνθήκη” πριν το ματς με τη Σουηδία, εννοώντας πως θα επηρεάσει αρνητικά τους διεθνείς πως βάζει ταφόπλακα στις ήδη λιγοστές ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση. Καταρχάς να πούμε πως σε όμιλο με […]

Χτυπιόντουσαν χθες οι αθλητικοί συντάκτες για τη μέρα που βρήκε να παραιτηθεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την Προεδρία της ΕΠΟ.

Μιλούσαν για “νέα συνθήκη” πριν το ματς με τη Σουηδία, εννοώντας πως θα επηρεάσει αρνητικά τους διεθνείς πως βάζει ταφόπλακα στις ήδη λιγοστές ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση.

Καταρχάς να πούμε πως σε όμιλο με Ισπανία και Σουηδία δεν είναι τίποτα εύκολο, δεν ήταν από την αρχή. Αυτό που προβλημάτισε στο ματς με το Κόσοβο ήταν η μπάλα που παίξαμε.

zagorakis

Ο κάπτεν ένιωσε πως όλο το πρότζεκτ του Φαν ν΄Σιπ πήγαινε άπατο και η ομάδα χρειαζόταν επειγόντως ένα σοκ. Οι πληροφορίες έλεγαν πως ο προπονητής φεύγει, ο Ζαγοράκης όμως καινοτόμησε: έφυγε ο ίδιος από τη θέση του, οπότε οι ποδοσφαιριστές ήλθαν προ των ευθυνών τους.

Άλλωστε οι περισσότεροι είναι προσωπικές επιλογές του Ολλανδού και δύσκολα θα έβλεπαν ενδεκάδα με άλλο προπονητή. Να θυμίσουμε εδώ πως παραμένουν εκτός Εθνικής Μανωλάς, Παπασταθόπουλος ενώ Μασούρας, Λημνιός, Ρέτσος δεν πάτησαν χορτάρι στα 2 ματς με Κόσοβο και Σουηδία.

Ο προπονητής επέμεινε στο σύστημα του, το έκανε όμως πιο ορθολογικό: 3 στην άμυνα αλλά ο Τζαβέλλας αριστερά, Χατζηδιάκος δεξιά και Μαυροπάνος στο κέντρο, δίπλα στον Μπούχα ο Ζέκα να καταπίνει χιλιόμετρα και να δίνει όλες τις μάχες με πάθος, Ανδρούτσος στη μια πλευρά-Τσιμίκας αριστερά έκαναν παπάδες, Μπακασέτας στο καλύτερο παιχνίδι του με την Εθνική, Παυλίδης και Δουβίκας επιθετικοί.

Έβαλε και στο σωστό σημείο τον Τζόλη που εξέθεσε τη σουηδική άμυνα, δεν έβαλε τον Μάνταλο αυτή τη φορά που μόνο στη θέση του Μπακασέτα έχει θέση σε αυτόν τον σχηματισμό, ο πάγκος τα έκανε όλα σωστά.

Μετά το νωθρό ξεκίνημα η Εθνική έπαιξε μπαλάρα. Μπορούσε και να χάσει αν τα δοκάρια δε σταματούσαν τους Σουηδούς, αλλά η προσπάθεια θα ήταν και πάλι συγκινητική.

Το πλατύ χαμόγελο του Ρεχάγκελ στο τέλος τα έλεγε όλα: ήξερε πως ο δικός του κάπτεν έκανε αυτό που έπρεπε για να έρθει η νίκη.

zagor_2

Τώρα η Εθνική έμεινε ζωντανή αλλά έχει μπροστά της ένα βουνό.

Καταρχάς 2 ματς εκτός έδρας τον Οκτώβρη.

Θέλει το διπλό με τη Γεωργία στις 9/10 και μετά τουλάχιστον να μη χάσει πάλι εκτός με τη Σουηδία.

Τον Νοέμβριο υποδέχεται Ισπανία και Κόσσοβο, ελπίζοντας πως θα είναι ακόμη στο κόλπο της δεύτερης θέσης.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τα άλλα ματς, αλλά βάσιμες ελπίδες υπάρχουν με τουλάχιστον 3 νίκες ή 9 βαθμούς. ΑΝ φτάσει τους 15 έχοντας νικήσει δύο φορές τους Σουηδούς κάτι γίνεται.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει πόσο θα επιζητά τους βαθμούς η Ισπανία στα δύο τελευταία ματς (με Ελλάδα εκτός, Σουηδία εντός).

Η ουσία είναι πως το πρότζεκτ Κατάρ δεν έγινε Κατάρα τόσο νωρίς:  έμεινε ζωντανή η Εθνική και όλα θα κριθούν στη συνέχεια. Ο προπονητής μένει και στο τέλος των Προκριματικών θα γίνει ταμείο και θα παρθούν οι αποφάσεις από την όποια διοίκηση.

Δεν αποκλείεται ακόμη και να μείνει στη θέση του ο Ζαγοράκης, μιας και πληροφορούμαστε πως δέχεται παροτρύνσεις να παραμείνει στη θέση του.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη