• emo.gr
  • Ταινίες & Σειρές
  • The British Game: η σειρά που αποδεικνύει πως μάθαμε μπαλίτσα από τους άρχοντες
The British Game: η σειρά που αποδεικνύει πως μάθαμε μπαλίτσα από τους άρχοντες

Οι “προδοσίες”, οι χουλιγκανισμοί, το μίσος Βορρά-Νότου, η πάλη των τάξεων, τα οικογενειακά βάρη και οι πατρικές “αλυσίδες” η θέση της γυναίκας στη Βρετανία πέντε γενιές πριν, η τύχη και η ατυχία, η ευτυχής συγκυρία αλλά και η προδιαγεγραμμένη μοίρα των πολλών.

Η Βρετανία στο τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα, έχει ήδη εφεύρει το ποδόσφαιρο. Στην αρχή ήταν αποκλειστικό προνόμιο της αστικής τάξης, παρασιτικής και μη. Οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής και οι φίλοι τους προόριζαν το άθλημα να γίνει κάτι σαν το μπριτζ, μόνο για εκλεκτούς κύκλους “ευγενών”, ένα δυναμικό σπορ για να σπάει τη φλωριά του υπόλοιπου τρυφηλού βίου τους.

Παράγκα από την αρχή είχε η μπαλίτσα. Δεν ελέγχουν απλά την Ομοσπονδία, είναι η Ομοσπονδία, ενώ για δέκα χρόνια έφτιαχναν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το FA Cup, η πρώτη διασυλλογική διοργάνωση στην ιστορία, γεννήθηκε το 1871 και κατά το 1885 έγινε viral. Γϋρω από το Κύπελλο εξελίσσονται όλες οι υποπλοκές της μίνι σειράς των 6 επεισοδίων.

english-game-netflix-cast

Ως το 1884 κούπα σήκωναν οι ερασιτεχνικές ομάδες που προέρχονταν από την αστική τάξη του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι παίκτες τους δεν εργάζονταν και είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν, σε αντίθεση με τις ομάδες των εργοστασίων, που απαρτίζονταν από ταλαιπωρημένους από τις βάρδιες εργάτες.

english_game-2_0

Το 1885 αυτό άλλαξε αφού είχε ήδη μπει ο επαγγελματισμός. Ο κόσμος αγάπησε το ποδόσφαιρο και οι επιχειρηματίες είδαν κέρδος και δόξα στην όλη φάση. Οπότε επεδίωξαν να φτιάξουν ομάδες με καλούς παίκτες, τους οποίους έπρεπε να δελεάσουν για να τους πάρουν μαζί τους.

english_game_0

Η σειρά δεν αφορά μόνο την ιστορία του μπαλαδόρου Σούτερ, που υποδύεται πειστικά ο Κέβιν Γκούτρι και του Διόσκουρου του Λοβ, των Σκωτσέζων που θεωρούνται πρωτοπόροι του αθλήματος,  έχοντας τεράστια επίδραση στην εξέλιξή του μέσα στο γήπεδο.

Ο Έντουαρντ Χόλκροφτ επίσης πρωταγωνιστεί, καθώς υποδύεται τον Άρθουρ Κίνερντ, ποδοσφαιριστή, γιο τραπεζίτη και θεωρούμενο θεμελιωτή του αθλήματος,.

game

Ο Κίνερντ αφού κρέμασε τα παπούτσια του αποτέλεσε τον μακροβιότερο Πρόεδρο στην ιστορία της Αγγλικής Ομοσπονδίας και το ποδόσφαιρο του χρωστά πολλά. Ήταν αυτός που είδε τη δυναμική του και την τεράστια του επιρροή στις μάζες.

Οι “προδοσίες”, οι χουλιγκανισμοί, το μίσος Βορρά-Νότου, η πάλη των τάξεων, τα οικογενειακά βάρη και οι πατρικές “αλυσίδες” θα ήταν τα κύρια συστατικά της σειράς, αν δεν έμπαιναν σφήνα οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι αποβολές, το σύστημα υιοθεσιών, η θέση της γυναίκας στη Βρετανία πέντε γενιές πριν, η τύχη και η ατυχία, η ευτυχής συγκυρία αλλά και η προδιαγεγραμμένη μοίρα των πολλών.

the-english-game-netflix-

The British Game: η σειρά που μας δείχνει πως μάθαμε μπαλίτσα από τους άρχοντες καταρχάς και σε κάθε περίπτωση από τος Βρετανούς.

Και μας θυμίζει πως όποια εξέλιξη κι αν έχει το σπορ θα είναι πάντα μια εφεύρεση των Βρετανών.

Και ναι ασχήμιες πάντα θα υπάρχουν, αλλά το fair play και ο σεβασμός στον αντίπαλο είναι συστατικά και εξαρχής συστατικά του αθλήματος. Το άθλημα φτιάχτηκε έτσι για να αφορά τους πάντες, χωρίς αποκλεισμούς.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής