• emo.gr
  • emollient
  • Κίτρινος Τύπος, ροζ φήμες & μπλε χαστούκια
Κίτρινος Τύπος, ροζ φήμες & μπλε χαστούκια

Καλή είναι η δημοσιογραφία, πιο δημοφιλής η “κλειδαρότρυπα”

Ο επονομαζόμενος “κίτρινος Τύπος” δεν έχει απλά το κοινό του. Είναι πλειοψηφική δύναμη παντός καιρού και εποχής.

Όλοι μπαίνουν να χαζέψουν καμιά χαζομάρα: να γελάσουμε λίγο βρε αδελφέ, σου λένε.

Μιας και τους λείπει το πηγαίο χιούμορ είναι μια λύση η “μόλυνση” από τον παράτυπο, από το καθόλα οργανωμένο σύστημα που δήθεν χτυπά το κατεστημένο, ενώ στην ουσία αποτελεί βαριά βιομηχανία παραγωγής λάσπης.

Η οποία λάσπη δεν πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει, να είναι υγρή: αυτή είναι η συνταγή για να κολλήσουν πολλοί, όχι μόνο αυτοί που μια φήμη τους εξυπηρετεί.

Διότι κακά τα ψέματα:

Θα πουλήσει περισσότερο η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ή αν ένας Υπουργός έχει εξωσυζυγική σχέση;

Θα γίνει viral η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη ή τα χαστούκια που δήθεν έπεσαν ανάμεσα σε ένα προβεβλημένο ζευγάρι;

Εν προκειμένω η όλη φάση δεν είναι τίποτα άλλο από ξαναζεσταμένο “ρεπορτάζ”. Την αρχή είχε κάνει η Εσπρέσο, αμέσως μετά το Πάσχα., με την οποία μας πληροφορούσε πως Υπουργός έκανε Ανάσταση με σύζυγο και ερωμένη, στο ίδιο ριζόρτ, όλα νοικοκυρεμένα.

Τώρα το πήγαμε παραπέρα: ενημερώθηκε σου λέει η σύζυγος από δύο SMS, άλλαξε πίστα και πορεία έγινε της μουρλοκακομοίρας.

Μέχρι και για ενδοοικογενειακή βία έφτασαν να μιλούν ορισμένοι!

Σε λίγο θα πουν και για σημάδια μπλε μαρέ. Μια ιστορία μούφα πρέπει να διανθίζεται.

Η φιδεμπορική πρέπει να γλιστρά, να πάει σε νέα επεισόδια, νέες πτυχές του οικογενειακού δράματος, που αγγίζει και το πολύπαθο ελληνικό τραγούδι.

Καλά τα σενάρια, καλές οι φήμες που όσο πιο εξωφρενικές είναι, τόσο περισσότερο γίνονται πιστευτές, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα που είναι τελείως διαφορετική.

Τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα θα πείτε, αλλά το άσμα λέει πάρε ναυτάκι Συριανό, λοστρόμο Πειραιώτη, μηχανικό Μυτιληνιό, τιμόνι Καλαματιανό και Καπετάνιο Χιώτη.

Δε λέει από που να ψωνίζεται δημοσιογράφους. Στην εποχή του Ζαμπέτα δεν είχαν μεγάλη πέραση.

Τώρα ζούμε στην εποχή της “Ζαμπέτας”.

Σε όσους πάντως αρέσουν τα γκομενιλίκια με Υπουργούς που ξεφεύγουν εντελώς, που ξεπερνούν όλες τις κόκκινες γραμμές, που οδηγούνται και στην ποινική διαδικασία, υπάρχει και η Ανατομία ενός σκανδάλου (φωτό) για να ξεχαρμανιάσουν με την άνεση τους, τις ήσυχες μέρες του Ιουλίου, που ούτε καύσωνα έχει, ούτε θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους.

Ξηγηθείτε crime θρίλερ λοιπόν  αφού γουστάρετε να τσαλακώνονται οι προβεβλημένοι: η σειρά του Νέτιφλιξ αφηγείται την ιστορία μιας φαινομενικά τέλειας οικογένειας η οποία όμορφα καίγεται μέσα σε μόλις έξι επεισόδια.

Αυτό είναι το καλό με τα μυθιστορήματα του είδους που γίνονται σειρές ή ταινίες: μουτζουρώνουν τις πολιτικές και άλλες ελίτ.

Η αληθινή ζωή είναι απείρως πολυπλοκότερη.

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη