• emo.gr
 • Emotive
 • Τι απέρριψε στη θάλασσα το Αντόνοφ πριν την πτώση του;
Τι απέρριψε στη θάλασσα το Αντόνοφ πριν την πτώση του;

Σχετίζεται η ιστορία του φορτίου του Αντόνοφ με τις διώξεις για “εσχάτη προδοσία” ανώτατων Ουκρανών αξιωματούχων ;

Από την πρώτη ανάλυση μας, μιλήσαμε για πράγματα που δε θα μαθαίναμε για την τραγική πτήση του Αντόνοφ 12. Πολλοί φίλοι διαφώνησαν, όμως σε λιγότερες από δύο ημέρες από την πτώση τα ερωτήματα πληθαίνουν.

Έρχονται στο φως νέα στοιχεία,: το αεροσκάφος φαίνεται πως έκανε ένα μοιραίο και χωρίς λογική κύκλο, φτάνοντας ανοικτά στο τέλος του Αγίου Όρους.

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ:

«Με βάση τον κατασκευαστή, το συγκεκριμένο αεροσκάφος από τη στιγμή που θα παρουσιάσει βλάβη στον κινητήρα του, ο πιλότος έχει στη διάθεσή του περίπου 12 λεπτά για να κατευθυνθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο και να το προσγειώσει. Στη προκειμένη περίπτωση όμως ο κυβερνήτης του Antonov, παρά το γεγονός ότι όταν του παρουσιάστηκε η βλάβη ήταν εντός των χρονικών ορίων για να κατεβάσει το αεροσκάφος στη Χρυσούπολη, επέλεξε να κάνει ένα σχετικά μεγάλο κύκλο με αποτέλεσμα να μην φτάσει ποτέ στο αεροδρόμιο και να συντριβεί. Εκτιμάται ότι ο κύκλος αυτός του κόστισε σε χρόνο, αφού από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η βλάβη στον κινητήρα, του πήρε σχεδόν 20 λεπτά μέχρι να κάνει αναστροφή στην πορεία του για μπορέσει να προσεγγίσει την περιοχή του αεροδρομίου, κάτι το οποίο τελικά δεν κατάφερε να κάνει» τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Έμπειροι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας επισημαίνουν πως το πλήρωμα του αεροσκάφους, έχοντας επίγνωση της έκτακτης κατάστασης που αντιμετώπιζε, δεν θα μπορούσε να λάβει μία τόσο άκαιρη απόφαση, να κατευθυνθεί δηλαδή προς τη θάλασσα και όχι προς το αεροδρόμιο, εκτός και εάν «μετέφερε κάτι το οποίο επειδή ίσως δεν είχε δηλωθεί, θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να το πετάξει κάπου που δεν θα βρισκόταν ποτέ, δεδομένου ότι μετά την προσγείωσή του οι αρμόδιες αρχές θα έλεγχαν το φορτίου του…”

Μετέφερε και κάτι ακόμη, πέρα από τα εκπαιδευτικά βλήματα που δεν είχε δηλωθεί το Αντόνοφ;

Αν ναι, το αδήλωτο φορτίο πετάχτηκε στη θάλασσα, ανοικτά της χερσονήσου του Όρους;

Κινδύνευε να συλληφθεί το πλήρωμα κατά τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και έτσι δικαιολογείται η πορεία του αεροσκάφους που δε συνάδει με κατάσταση Mayday;

Πρόκειται για μια ιστορία λαθρεμπορίου όπλων που έστησαν επιτήδειοι με επίκεντρο την πλούσια βοήθεια σε όπλα και πυρομαχικά προς την Ουκρανία;

Αν ναι, πως τα πήραν στην κατοχή τους, με ποιος τρόπους, από μία χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση;

Σχετίζεται η ιστορία του φορτίου του Αντόνοφ με τις διώξεις για “εσχάτη προδοσία” ανώτατων Ουκρανών αξιωματούχων ;

Οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να φωτίσουν τα αίτια της τραγωδίας,  να αντιληφθούν τις ενέργειες του πληρώματος κατά τα τελευταία 12 λεπτά, ενώ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ επιχειρούν να εντοπίσουν τον αποστολέα και τον παραλήπτη του επικίνδυνου φορτίου, αλλά και την προέλευση του πολεμικού υλικού.

 • Εντυπωσιασμένος
 • Χαρούμενος
 • Απογοητευμένος
 • Θυμωμένος
 • Βαρετό
 • Φοβισμένος

#emo attacks
 • Μετά τους τόνους βροχής ανά στρέμμα στο Βόλο τώρα μετράνε τα χαστούκια ανά ρέμα
 • Τράβα από εδώ, Καλατράβα από εκεί, πάει η στατικότητα του Μνημείου του Spiderman
 • Αντικειμενικά μιλώντας μεταξύ Τραμπ και Μπέπε Γκρίλο είναι οι χαριτωμένοι σκύλοι Αγίου Βερνάρδου
 • Έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σήμερα όλο το λεκανοπέδιο Αττικής: ευκαιρίες για υποψήφιους αγοραστές, οι 99 στους 100 ΙΧηδες καταριούνται τις “κούρσες”