• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • Η αγρύπνια των τεσσάρων πριγκίπων στη Θεσσαλονίκη
Η αγρύπνια των τεσσάρων πριγκίπων στη Θεσσαλονίκη

Βασιλίσσης Όλγας και Ανωμαλίας (Αμαλίας) γωνία

(στη φωτό η Βασίλισσα Αμαλία)

Μη νομίζετε πως εμείς δεν έχουμε αγρύπνια. Δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από τους Άγγλους. Ίσως τα κιλτ.

Εννοείται πως έχουμε πρίγκιπες. Είναι αδαείς όσοι δεν το γνωρίζουν αυτό. Δεν έχει σημασία το υλικό ή άυλο βασίλειο που θα (ή δεν θα) κληρονομήσουν.

Σημασία έχει πως είναι μέσα στο παιχνίδι. Ή τουλάχιστον έτσι νιώθουν. Αλλά έχοντας επίγνωση των μικρών τιμαρίων τους, είπαν να κάνουν μια απόπειρα να συνενωθούν. Η ισχύς εν τη ενώσει, λέει κάθε τρεις φράσεις ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρίγκιπας.

Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τη ΔΕΘ και τη Σαλονίκη, που θα ανέβει σύμπας ο κυβερνητικός μηχανισμός; σκέφτηκε ι διοργανωτής.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, με πολλούς κωδικούς γιατί όλοι παρακολουθούνται και το ξέρουν και το ραντεβού κλείστηκε.

Ήταν για πέντε πρίγκιπες η μάζωξη, αλλά ο ένας την τελευταία στιγμή επικαλέστηκε κούραση. Ίσως τον πείραξαν τα θαλασσινά, ίσως η υγρασία της συμπρωτεύουσας, ίσως πήγε και σε μυστικά μπουζούκια από αυτά που υπάρχουν σε κάθε ΔΕΘ, ίσως του τράβηξε το αυτί ο πολιτικός του μέντορας, δε διευκρινίστηκε ακόμη, όλα ανοικτά είναι.

Απέμειναν οι τέσσερις πρίγκιπες που παραμερίζοντας τους φόβους τους , με τον κυριότερο ο καθένας να καταγράφει τη συνομιλία με τους άλλους τρεις, πήγαν στο προκαθορισμένο ραντεβού.

Μετά τα τυπικά και τα αστειάκια που είναι δουλεμένα στην προπόνηση, μπήκαν στο ψητό. H πολωνική βότκα Belvedere που παράγεται από σίκαλη, έδειχνε ανάγλυφα τον σαφή δυτικό προσανατολισμό της ομήγυρης. Έρεε άφθονη, παραμερίζοντας σταδιακά τους όποιους δισταγμούς.

Οι τρεις προχώρησαν στην ουσία της κουβέντας: μετά τον Κυριάκο, ποιος;

olga-11-1068x580 (1)

(Βασίλισσα Όλγα, γυναίκα του Γεωργίου του Α΄, μητέρα του Κωνσταντίνου, τον οποίο ο λαός είδε ως συνεχιστή των Παλαιολόγων. Γέννησε άλλα επτά παιδιά: Γεώργιος (1869),  Αλεξάνδρα (1870),  Νικόλαος (1872),  Μαρία (1876), Όλγα (πέθανε έξι μήνες μετά την γέννησή της, 1880), Ανδρέας (1882) και τέλος Χριστόφορος (1888)

Η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο στην ιδέα και μόνο μιας νέας εσωκομματικής πάλης.

Ονόματα δελφίνων δεν ειπώθηκαν. Μπήκε το ιδεολογικό στη μέση. Στην ανάγκη συγκερασμού του φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού.

-Μα αυτό προσπαθεί να το κάνει και ο Κυριάκος, είπε ο πιο πρωθυπουργικός της παρέας.

-Ναι, αλλά δεν μπορεί, γιατί απλά είναι Μητσοτάκης. Έχει ταμπέλα, δεν θα την αλλάζει όποτε θέλει.

Ειπώθηκαν πολλά, μας μεταφέρθηκαν λίγα, μιας και όλοι είχαν απεγκαταστήσει το Predator πριν ανέβουν στη νύμφη του Θερμαϊκού.

Η πιο σοβαρή παρέμβαση ήταν του λιγομίλητου τρίτου που είπε 124 “ναι” δυνατά και όλο νόημα, πάνω στις παύσεις των άλλων ομιλητών.

Ο τέταρτος μάζευε την κουβέντα, είναι ο τύπος που συνοψίζει, δεν αφήνει τη συζήτηση να φύγει από την ημερήσια διάταξη, μόνο λίγες σεξιστικές αναφορές σε γνωστές σε όλους αιθέριες υπάρξεις, άφηνε να παρεισφρήσουν στην κουβέντα, έτσι για το χαλαρό της υπόθεσης.

Η αγρύπνια των τεσσάρων πριγκίπων κράτησε περίπου τρεις ώρες και συγκράτησε το 30% της εκλογικής δύναμης του κόμματος.

Το ραντεβού ανανεώθηκε. Θα τα ξαναπούν στην Αθήνα.

Βασιλίσσης Όλγας και Ανωμαλίας (Αμαλίας) γωνία.

Ο καιρός γαρ εγγύς. Βέβαια αυτό σκεφτόταν και ο Κάρολος για δεκαετίες, αλλά και πάλι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να δικαιωθεί.

Τούτου δοθέντος, όλοι έχουν πρόσβαση στην ελπίδα.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος του Κυριάκου τελειώνει. Το πολύ -πολύ να κάτσει ακόμη μια τετραετία, σιγά το πράγμα.

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη