• emo.gr
  • Emotive
  • Καζαμίας 2023: “Υπουργεία και Χαρτοφυλάκια στους Προσκυνημένους”
Καζαμίας 2023: “Υπουργεία και Χαρτοφυλάκια στους Προσκυνημένους”

το 2023 θεωρείται απρόβλεπτο σύμφωνα με τους σωβρακοφανείς αναλυτάς.
Πόλεμος ή Ειρήνη;
Εκλογές μεν, πόσες φορές δεν;
Covid 19 ή 119 πτέρυγα μάχης;
Θα εκλεγεί ο Ερντογκάν;
Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Δέκα συν τρία χρόνια έκλεισα γράφοντας Καζαμία. Φέτος όμως είναι που τον χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε χρονιά.

Τραβιέται, είναι το επίσημο αφήγημα, θα παραδοθεί συνοδεία αγήματος στον Πρόεδρο της Βουλής, όπως ο Προϋπολογισμός. Όχι σε στικάκι, αλλά σε πάπυρο.

Γιατί το 2023 θεωρείται απρόβλεπτο σύμφωνα με τους σωβρακοφανείς αναλυτάς.

Πόλεμος ή Ειρήνη;

Εκλογές μεν, πόσες φορές δεν;

Covid 19 ή 119 πτέρυγα μάχης;

Θα εκλεγεί ο Ερντογκάν;

Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα βρίσκουν την απάντηση τους ευθύς αμέσως:

Iανουάριος: Ο Άγιος Βασίλης είναι οριστικά λέρα, μιας και δε φέρνει δώρα, αλλά απαιτεί εγγραφή στο gov.gr για να πάρει ο καθείς και το pass του.

Στέλνει ευχές μέσω της ΑΑΔΕ και κληρώνει 10 λαχνούς με μειωμένο ΕΝΦΙΑ 3,5%.

Πολύ θετικές οι προοπτικές για το νέο χρόνο. Δε θέλουν όλοι οι Έλληνες να μεταναστεύσουν, κάποιοι έχουν πειστεί για το δωδεκάμηνο τουρισμό. Θα κάνουν τους τουρίστες.

Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές πριν την ώρα τους. Η Κυβέρνηση απαντά ακαριαία κόβοντας όλες τις πρωτοχρονιάτικες πίτες.

kazamias-2016

Φεβρουάριος: Στα σαράντα του Πελέ, οι αχάριστοι Έλληνες θυμούνται το Γιώργο Βαΐτση, ένα καθαρά γηγενές σκυλί του γκολ.  Οι επιμένοντες λατινοαμερικάνικα νοσταλγούν και Φέλιξ Μπόρχα, αλλά αυτά είναι για τους ψαγμένους. Για τη μεταγραφή του Αλκέτα που άλλαξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τον Βράμπλιτς, κουβέντα από τα βοθροκάναλα.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2023 μετατίθεται για μετά τις εκλογές, δεν είναι εποχές να δυσαρεστούμε το λαό. Πασίγνωστος τραγουδιστής συλλαμβάνεται σε χαρτοπαικτική λέσχη, έναν οικείο χώρο που οραματίζεται τα ρεφρέν του μέλλοντος μας.

Μάρτιος: Τελούνται με κατάνυξη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα μετά από τέσσερα χρόνια. Στην Πάτρα οι καρναβαλιστές ξεκινούν από τα Ψηλά Αλώνια και φτάνουν ως το Κατάκολο.

Και είναι τόσο επιτυχημένες που προκηρύσσονται εκλογές για την Κυριακή των Βαΐων και έτσι για ακόμη σαράντα μέρες διατηρείται το ιλαρό κλίμα στη χώρα.

Ο Πούτιν ανακοινώνει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία: μπουκάρει από Λευκορωσία για να κατακτήσει το Κίεβο, αφού πάει που πάει.

putin_spiegel

Απρίλιος: Η αποχή στις εκλογές φτάνει στο 80% γιατί θα υπήρξαν κι άλλες ούτως ή άλλως κι έτσι βγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός με 74% και 1917 βουλευτές.

Η διαδρομή Κουμουνδούρου -Βουλή είναι στρωμένη με κόκκινα γαρύφαλλα και τρικάκια με τον Κολοκοτρώνη τυπωμένο σε πεντοχίλιαρα επετειακά.

Το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα είναι “Υπουργεία και Χαρτοφυλάκια στους Προσκυνημένους”.

Από το περιστύλιο κάνει νόημα στην Περιστέρα να κατέβει τη σκάλα του αεροπλάνου, αλλά αυτή τον μουτζώνει για να μην τον ματιάσει.

Μάιος: Η εργατική Πρωτομαγιά με αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρατά όλο το μήνα. Ο Φίλης ψάλλει το Ωσανά, ο Μπίστης βλέπει την κεντροαριστερά που οραματίστηκε να γίνεται πράξη, ο Ανδρουλάκης ανησυχεί μην γίνουν όλα ΜΝ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Πόπη Τσαπανίδου ανακοινώνει αυξήσεις στις συντάξεις 85% μεσοσταθμικά και σε σχέση με τη Βολιβία, καταργείται το καλάθι του νοικοκυριού: ο λαός πια τρέφεται υγιεινά με ωραιότατα κουπόνια και δώρο σπιτικές κολοκυθόπιτες.

maramoures

Ιούνιος:  Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει πως είναι η τελευταία φορά που οργανώνει Πανελλαδικές Εξετάσεις, του χρόνου θα τις λένε εισιτήριες, το Υπουργείο Υγείας αλλάζει το ΕΣΥ που γίνεται ΕΓΩ (ένα γαμημένο ΩΡΛ θα διορίσετε ρε;), ενώ το Υπουργείο Οικονομικών ζητά πίσω τις επιστρεπτέες προκαταβολές, τιμωρώντας την πλουτοκρατία, χτυπώντας την εκεί που πονά.

Ιούλιος: Ο Μητσοτάκης κινεί τις εσωκομματικές διαδικασίες για την αντικατάσταση του. Βγαίνει παμψηφεί ο Άδωνις, αλλά αυτός επιστρέφει την εντολή στον Κυριάκο λέγοντας του, “δε φταις εσύ η φαντασία μου τα φταίει”. Ο πρώην Πρωθυπουργός παραμένει αρχηγός της ΝΔ, διαβεβαιώνοντας πως οι εσωκομματικές εκλογές θα ξαναγίνουν στην ώρα τους

Η 4η Ιουλίου, ημέρα της Ανεξαρτησίας, εορτάζεται ξανά με λαμπρότητα στην Ελλάδα,  ενώ σύσσωμο το Υπουργικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία

Αύγουστος: Με ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, ο Αύγουστος επανήλθε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις: διακοπές στο τζάμπα, στις παραλίες σάμπα και οι αγορές να έχουν πάθει κράμπα.

Εγκαινιάζεται ο νέος οδικός άξονας Ε- βοήθεια μας Αθήνα- Τήνος, γνωστός και ως προσκυνητόδρομος.

proskinitodromos

Σεπτέμβριος: Μετά τα μπάνια του λαού και την καλοκαιρινή ραστώνη έρχεται η ανακοίνωση- δέσμευση της Κυβέρνησης για ακόμη καλύτερες μέρες. Η δεύτερη φορά είναι όντως αλλιώς, ο μειλίχιος Παύλος Πολάκης είναι ΥΠΕΞ και είναι καβάλα σε ένα αεροπλάνο, ηγέτης της Μεγαλονήσου, παράγων της Ανατολικής Μεσογείου και  πασών των Ρωσιών.

Η ΝΔ  φτιάχνει Επιτροπή Ανασυγκρότησης και εκλέγει σε έκτακτο Συνέδριο τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη μόνο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οκτώβριος: Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει ανασχηματισμό, μιας και είδε υστερήσεις και καθυστερήσεις και ανακοινώνει γεωτρήσεις στην Μικράς Ασίας σε όλες τις πόλεις. Με τις δέουσες τιμές εορτάζεται η επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης. Λένιν και Στάλιν θεωρούνται προφήτες του ΣΥΡΙΖΑ και διδάσκονται πλέον στα Θρησκευτικά.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟ νικά μέσα στο Βοτανικό τη Ρεάλ Καμινίων με 6-1. Στις Δημοτικές εκλογές επανεκλέγονται ο Μπέος, ο Αγοραστός, ο Πατούλης, ενώ ο Περιστερίου βγαίνει άνευ εκλογών κάνοντας έτσι μια ζεύξη της Αυτοδιοίκησης με το θεσμό του Μητροπολίτη.

Ο Παχατουρίδης ανακοινώνει επίσης την απορρόφηση του Δήμου Αθηναίων στο δικό του χαρτοφυλάκιο και τη υπόγεια γραμμή Τραμ Κηφισός- Ιλισσός.

Στον Ίασμο στη Ροδόπη βγήκαν ερντογκανικοί, επιτέλους.

rouxo-paxaini (1)

Νοέμβριος: Ήρθαν όλα τα Ραφάλ, οι φρεγάτες, οι κορβέτες, τα υποβρύχια αλλά τα γυρνάμε πίσω στη Γαλλία γιατί δεν είναι ηλεκτρικά, δεν είναι οικολογικά, ρουφάνε πολύ καύσιμο, είναι ασύμφορα.

Σε διάγγελμα του ο Υπουργός Αγροτιάς και Βουκολικής Ζωής Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοινώνει την κρατικοποίηση όλης της αρόσιμης γης, εκτός από τις περιοχές NATURA φυσικά.

Ο Ταγίπ επανεκλέγεται με 89% και ψάχνει το 11% που είναι γκιουλενιστές. Ξέρει που μένουν.

Δεκέμβριος: Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς πανδημία, χωρίς καπιταλιστική αλλοτρίωση είναι γεγονός και όλοι περιμένουν με χαμόγελο και υπομονή στις ουρές για μισό κιλό κρέας και χαρτιά υγείας. Ελάχιστοι έχουν πια χοληστερίνη, κανείς τριγλυκερίδια. Το πρόγραμμα “από Βίκινγκς Βίγκαν” θεωρείται σωτήριο για το ΕΣΥ.

Το 2023 δεν έχε καμία διάθεση να παραδώσει τη σκυτάλη στο 2024, συγκροτείται διεθνής επιτροπή με τον Πούτιν επικεφαλής να διαπραγματευτεί μαζί του. Από τα 2024 μέλη της Επιτροπής ξεχωρίζει ο Κατρούγκαλος που τελικά με τη ρητορική και διαπραγματευτική του δεινότητα πείθει το γέρο χρόνο πως είναι αναχρονιστής και η θέση του είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ως Υπουργός Οικονομικών έχει ήδη ψήσει τις διεθνείς αγορές να μας δανείζουν άτοκα για δέκα χρόνια (άλλο που είναι αντιδραστικές) όσα ακριβώς θα χρειαστούμε για την ενεργειακή μετάβαση και την οριστική πορεία προς τον Aιώνιο Σοσιαλισμό. Αμήν.

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Θυμός για Πογιέτ που λήγει και το συμβόλαιο του. Λογικά δε θα παραμείνει στον πάγκο μετά το κάζο στη Γεωργία, την οποία αντιμετώπισε τόσο φοβικά, λες κι έπαιζε με τη Γερμανία
  • Αποκλεισβίλι στα Πεναλτάτζε
  • Για τον Αμερικάνο Γελεβουρδέζο που έριξε το πλοίο πάνω στη γέφυρα θα μιλήσει κανείς;
  • Πρόταση …μορφής