• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Αυτοί που ωφελούνται από τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη δεν είναι αυτοί που νομίζουμε
Αυτοί που ωφελούνται από τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη δεν είναι αυτοί που νομίζουμε

όλοι αυτοί οι μικροί -με ονοματεπώνυμο σχηματισμοί- δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο κατάλληλη συγκυρία.

-Το αδιανόητο, το τραγικό, δυστύχημα στα Τέμπη

-Την απλή αναλογική, που ευνοεί την ψήφο διαμαρτυρίας, κάνοντας τα διλήμματα να φαίνονται ψεύτικα

-Την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, που είναι το μόνο που έμπαινε σε όλες τις μετρήσεις στη Βουλή

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το ποιοι τελικά θα ωφεληθούν από τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη. Έχει γίνει και αντικείμενο των δημοσκόπων, αλλά είναι μια σειρά από πράγματα που νομίζουμε πως ξεφεύγουν όχι μόνο των ερευνών αλλά και της κατεστημένης λογικής.

Καταρχάς η ψήφος στον Κασιδιάρη δεν έχει μία διάσταση. Οι ψηφοφόροι του αναλύονται χοντρικά σε 4 κατηγορίες:

-από ένα σκληρό πυρήνα προερχόμενο από τη Χρυσή Αυγή, που ενστερνίζεται τις ιδέες, τις απόψεις, τις πρακτικές του καταδικασμένου πρώην βουλευτή. Αυτοί θα πάνε στην πλειοψηφία τους, όπου δοθεί γραμμή κεντρικά.

-Έπειτα, είναι μια αντισυστημική ψήφος, τύπου “πουτάνα όλα να γίνουν” για όσους μισούν κάθε κομμάτι του συστήματος, κάθε έκφανση του. Νεότεροι σε ηλικία κατά βάση, μπορεί να ψηφίσουν τα πάντα (πλην ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ) πάντα τιμωρητικά, πιθανόν και ΣΥΡΙΖΑ για να τιμωρήσουν την Κυβένρηση για τον αποκλεισιμό,

-Μετά είναι μια ψήφος των νεόπτωχων. Αυτοί που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, που είδαν από τα Μνημόνια και μετά το εισόδημα τους αν συρρικνώνεται, να εξαφανίζεται, να τους παίρνουν ή να τους απειλούν πως θα τους πάρουν σπίτια, ΙΧ κτλ θέλουν να ακούν για άλλα πλάνα, άλλα σχέδια, χωρίς Τράπεζες ίσως, με άλλο νόμισμα ενδεχομένως, με άλλη παραγωγική βάση. Οτιδήποτε ξαναμοιράσει την τράπουλα το βλέπουν θετικά.

– Είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας από όσους ζουν και έχουν το βιος τους σε δύσκολες περιοχές των αστικών κέντρων, κυρίως της Αθήνας, που βλέπουν εδώ και πολλά χρόνια να μειώνεται η ποιότητα της ζωής τους αλλά και η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων από την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση. Αυτοί θα κινηθούν προς σχηματισμούς που τους καλύπτουν τουλάχιστον ως προς αυτό.

Σε ένα βαθμό θα ωφεληθούν λοιπόν τα μικρότερα κόμματα, της άκρας Δεξιάς και όχι μόνο.

Άλλωστε όλοι αυτοί οι μικροί -με ονοματεπώνυμο σχηματισμοί- δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο κατάλληλη συγκυρία.

-Το αδιανόητο, το τραγικό, δυστύχημα στα Τέμπη

-Την απλή αναλογική, που ευνοεί την ψήφο διαμαρτυρίας, κάνοντας τα διλήμματα να φαίνονται ψεύτικα

-Την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, που είναι το μόνο που έμπαινε σε όλες τις μετρήσεις στη Βουλή

Όλα είναι πιθανά, μιας και η ψήφος (και όχι μόνο) φίλων και οπαδών του Κασιδιάρη είναι ανεξέλεγκτη., ακόμη κι αν δοθεί γραμμή λογικά θα κατανεμηθεί σε πολλούς αντισυστημικούς και έτσι φαίνεται πως τελικά δεν θα επηρεάσει το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Κι αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως αν με όλες τις προϋποθέσεις ευνοϊκές δεν μπορούν να μπουν στη Βουλή, την επόμενη μέρα και μπροστά σε επόμενες εκλογές με ενισχυμένη, παίζεται η επιβίωση τους.

Η ψήφος αφορά ανθρώπους που φτύνουν κάθε πτυχή του συστήματος. Λέτε να απαντούν πειθήνια στις δημοσκοπήσεις;

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη