• emo.gr
  • Emotive
  • 41 λόγοι για τον θρίαμβο, 20 για την πανωλεθρία
41 λόγοι για τον θρίαμβο, 20 για την πανωλεθρία

Τελικά αυτοί που κρύβονταν από τους δημοσκόπους ήταν αυτοί που ψήφιζαν ΝΔ. Δεν ξέρουμε τελικά αν φοβόντουσαν και αυτοί το Predator ή αν με τις απανωτές γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ η ήττα έγινε πανωλεθρία.

Τελικά αυτοί που κρύβονταν από τους δημοσκόπους ήταν αυτοί που ψήφιζαν ΝΔ. Δεν ξέρουμε τελικά αν φοβόντουσαν και αυτοί το Predator ή αν με τις απανωτές γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ η ήττα έγινε πανωλεθρία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους λόγους του θριάμβου της ΝΔ:

-Μοίρασε χρήμα και όχι υποσχέσεις. Σε επιχειρήσεις πολλά, σε πολίτες λιγότερα. Όλοι είδαν να επιδοτούνται λόγω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης κτλ. Λίγα; Λίγα. Όλοι είδαν πως το κράτος δεν τους έχει παρατημένους στη μοίρα τους

-Μείωσε φόρους. Μετά από μια απίστευτη ιστορικά φοροκαταιγίδα πολλών ετών, ο κόσμος είδε να πληρώνει λιγότερα.

-Ζήτησε αυτοδυναμία σε συνθήκες απλής αναλογικής. Και παραλίγο να το πετύχει! Και είναι τυχερός που δεν το πέτυχε γιατί θα κυβερνούσε με μια ισχνή πλειοψηφία, ενώ τώρα πάει ακόμη και για 180 και άρα συνταγματική αναθεώρηση.

-Ζήτησε συγγνώμες για τα κακώς κείμενα , αναγνώρισε σφάλματα, δεν το έπαιξε ούτε υπεράνω πάσης κριτικής, ούτε ο αλάνθαστος ηγέτης.

-Ανανέωσε το πολιτικό προσωπικό του σε πρόσωπα και κυρίως σε ύφος.

-Δεν ανέχτηκε αλαζονείες, παρτακισμούς, προσωπικές στρατηγικές μέσα στο κόμμα.

-Άνοιξε τα ψηφοδέλτια σε ανθρώπους με ιστορικές ρίζες στο κεντρώο ΠΑΣΟΚ

-Μίλησε απλά και με σαφήνεια για το μέλλον.

-Κατάφερε η τριφασική ΝΔ, να εμφανιστεί με ένα σώμα μια φωνή, απέναντι σε μια πιθανή Κυβέρνηση ηττημένων.

-Δεν παρασύρθηκε από την τοξικότητα, δεν απάντησε στο ίδιο ύφος

-Δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω επικοινωνιακά:

Σχέδιο Δήμητρα

Τοπικά νομίσματα

Κατρούγκαλος

Ψάρεμα από το ΣΥΡΙΖΑ στα θολά νερά των ναζιστικών ψήφων

Κυρίως και πάνω από όλα, έδειξε πως είναι ο παράγοντας σταθερότητας, ομαλότητας και δημιουργίας μιας νέας κανονικότητας,

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ένα σκληρό ροκ, ένα ύφος που παρέπεμπε στα χειρότερα του 2012 και του 2015.

Έδειξε με την κυβέρνηση ανοχής ή ηττημένων πως ήθελε να εκμεταλλευτεί την απλή αναλογική με όρους αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης. Στις σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες κυβερνούν αυτοί που έχουν τη σχετική πλειοψηφία. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Έδειξε πως δεν έχει ιστορικό και κοινωνικό “βάθος” . Αν ένα κόμμα για να διεκδικήσει την εξουσία θέλει 2 εκατ. ψήφους, πήρε μόνο 1,2 εκατ. ψήφους και είναι αμφίβολο αν θα τους διατηρήσει στις εκλογές του Ιουνίου.

Παίζει να ζήσει ένα ανάποδο 2012. Στις δίδυμες τότε εκλογές ξεφούσκωνε το ΠΑΣΟΚ και ανέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ίσως συμβεί το αντίθετο.

Λειτούργησαν στη λογική όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Βρέθηκε το κάθε τρολ να βρίζει το Σαββόπουλο, τον Άλφα, τον Βήτα, όποιον έλεγε κάτι εναντίον τους. Πλέρια δημοκρατικό.

Από χθες τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ υβρίζουν το λαό για την ψήφο του. Θα το βρουν κι αυτό στις επόμενες κάλπες.

Απεδείχθη επίσης πως το αποτέλεσμα του 2019 ήταν πλασματικό. Μέσα στον Ιούλιο παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ είχαν πάει διακοπές και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκράτησε ψήφους με ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, χάνοντας μόλις 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Και από τις 8 πήγε στις 20. Παραπάνω. Απεδείχθη πως ο κος Τσίπρας είναι ο καλύτερος αντίπαλος, ο μεγαλύτερος χορηγός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν “τραβάει”.

Δηλαδή αν τράβαγε θα ερχόταν 78% με 4%;

Ένα τόσο εκκωφαντικό αποτέλεσμα θα καλυφθεί όπως όπως για να πάει η αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές. Χωρίς ψυχολογία, έχοντας αποδοκιμαστεί από άκρη σε άκρη της χώρας από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στο 6% υπάρχουν κυρώσεις, στο 20% υπάρχουν και ήττες στους αγώνες;

Πήρε μόνο ένα Νομό, της Ροδόπης, επιβεβαιώνοντας όσους έλεγαν πως η μουσουλμανική μειονότητα πάει μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνήσεις συνεργασίας είδε πολλές ο ελληνικός λαός την τελευταία δεκαετία σε διάφορες εκδοχές. Είδε πως είναι προϊόντα συμβιβασμών και εκβιασμών και όχι προγραμματικών συγκλίσεων.

Πάντως για να πούμε και του δικομματισμού το δίκιο, αν αρχηγός ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ είχε χάσει με 20% διαφορά είχε ήδη φύγει με την κούτα με τα προσωπικά του αντικείμενα στο 60% των αποτελεσμάτων της Επικράτειας.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη