• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Ο Φαίδων στο Παίδων
Ο Φαίδων στο Παίδων

Δε “συνομιλεί” με κανένα ιστορικό πρόσωπο, ούτε καν με τον πατέρα του, που θα μπορούσε κάλλιστα. Δεν έχει την “τρέλα” να είναι ο νέος Ελευθέριος Βενιζέλος, ο νέος Χαρίλαος Τρικοιύπης, ο οραματιστής, ο εκσυγχρονιστής, ο βαθιά καινοτόμος, δε συγκρίνεται όπως ο αντίπαλος του με τον Ανδρέα, τον Φλωράκη, τον Κύρκο, το όποιο ιστορικό πρόσωπο.

Επικοινωνιακά μιλώντας και μιας και λήγει μια πολύμηνη προεκλογική περίοδος, αν δούμε τη μεγάλη εικόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια εντελώς διαφορετική καμπάνια από τις συνηθισμένες. Και την πρώτη φορά, αλλά τώρα στη δεύτερη ήταν τελείως ο εαυτός του, εντελώς απενοχοποιημένος.

Μα προφανώς θα πείτε όλα αυτά είναι δουλεμένα στην προπόνηση, από συμβούλους, επικοινωνιολόγους, κοινωνιολόγους, πολιτικούς πανεπιστήμονες και όλες τις πιθανές ειδικότητες.

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Το αν θα τσαλακωθεί και σε ποιο βαθμό κάποιος πολιτικός είναι αποκλειστικά δική του απόφαση.

Μπορείτε να φανταστείτε τον κύριο Αλέξη να τρώει μια ανθοδέσμη στο κεφάλι από την κυρία Περιστέρα;

Όχι, δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα. Αλλά και να το έκανε θα είχε προηγηθεί μια βαθυστόχαστη ανάλυση του νεοφιλελευθερισμού, που θα βαριόταν και ο πλέον φανατικός οπαδός του.

Βεβαίως είναι στη μέση και η διαφορά των 20 ποσοστιαίων μονάδων. Όλα καλά σου λέει κι αν κερδίσω με 10 πάλι Πρωθυπουργός θα είμαι, άρα μπορούμε να πειραματιστούμε και το κυριότερο: να το ευχαριστηθούμε.

Στην ομάδα του πρώην (sic) Πρωθυπουργού περνάνε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Κορυφή ο viral στο Tik Tok Φαίδων, να είναι καλά το αγόρι να μην πάει ποτέ στο Παίδων, αν και κάποιες πτώσεις του είναι τρομακτικές.

Δεν είναι απλό να λες όχι σε Πρωθυπουργό, ούτε καν σε Αναπληρωτή Αντιδήμαρχο της δώθε Ραχούλας “ωραίος ο Φαίδων, μπράβο Φαίδων, όπα Φαίδων”.

Υψηλή αίσθηση του χιούμορ, αυτοσαρκασμός, όλα τα βίντεο αποπνέουν μια κανονικότητα. Με κεφαλαία. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Ένας μπαμπάς και σύζυγος στην έκτη (δύσκολη) δεκαετία της ζωής του που τυγχάνει να είναι πολιτικός και Πρωθυπουργός.

Δε “συνομιλε”ί με κανένα ιστορικό πρόσωπο, ούτε καν με τον πατέρα του, που θα μπορούσε κάλλιστα. Δεν έχει την “τρέλα” να είναι ο νέος Ελευθέριος Βενιζέλος, ο νέος Χαρίλαος Τρικοιύπης, ο οραματιστής, ο εκσυγχρονιστής, ο βαθιά καινοτόμος, δε συγκρίνεται όπως ο αντίπαλος του με τον Ανδρέα, τον Φλωράκη, τον Κύρκο, το όποιο ιστορικό πρόσωπο.

Ο καθένας στην εποχή του, ο καθένας με τα θέματα του. Η διαφορά είναι πως ο Κ. Μητσοτάκης γράφει τώρα την πολιτική ιστορία του 2023, μπορεί να κάνει πράγματα, να αλλάξει έστω και λίγο τη χώρα.

Ο Κουμουνδούρος ό,τι έκανε έκανε.

Αυτό τον πολίτη τον γεμίζει ανακούφιση. Σου λέει ένας νορμάλ άνθρωπος, έλεος με τα ψώνια, τα καβαλημένα καλάμια, τους “σωτήρες” της χώρας.

Πάμε Φαίδων, μπράβο Φαίδων, σε ψηφίζει ο κόσμος Φαίδων. Φτιάξε κανά δρόμο (κάθετες στην Εγνατία, Ελευσίνα-Υλίκη) , καμιά ράγα να μπει τρένο με ασφάλεια, τις υποδομές να τις ολοκληρώσουμε κάποια στιγμή, δες τις ανάγκες όλων των πολιτών, Παιδεία με χρόνια θέματα, εκσυγχρόνισε το ΕΣΥ όπως έχεις δεσμευτεί, προσοχή στα Παιδιατρικά (να έχει ο Φαίδων Παίδων να κάτσει η στραβή) προχώρα την οικονομία παρακάτω, να γίνει καμιά νέα επιχείρηση εκτός από καφέ και σουβλακερί, να βρει ο κόσμος καμιά δουλειά της προκοπής, χάρισε στη χώρα μια τετραετία ειρήνης, ομαλότητας και ευημερίας.

Δε φτάνει απλά, είναι υπεραρκετό.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • 63 παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα στη Λαμία: θα δούμε σκληρές κυρώσεις να αναζητούν τους αποδέκτες τους ή θα πούμε πάλι “συμβαίνουν αυτά”;
  • Καλά πήγε κι αυτό το ζάρι: 6+5, ενδέκατο
  • Στα νέα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, δε συμμετέχει η Ολλανδία στον τελικό της Eurovision
  • Το παγκόσμιο χωριό είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό: πυροβόλησε πέρυσι στην Πετρούπολη, συνελήφθη φέτος στη Λυών