• emo.gr
  • Emotive
  • Τα αλλάζει όλα, τους αλλάζει όλους!
Τα αλλάζει όλα, τους αλλάζει όλους!

Μίλησε για νέα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν.

Δεν μίλησε για τις δομικές αλλαγές που ετοιμάζει και οι οποίες είναι έτοιμες, θα είναι έντονες, με συγκεκριμένο σχέδιο και στοχοθεσία.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και στη διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν επαναληφθεί το αποτέλεσμα του Μαΐου και η ΝΔ έχει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της τάξεως των 158-160 βουλευτών (δε χρειαζόμαστε παραπάνω είπε χαρακτηριστικά) είναι αποφασισμένος να συγκροτήσει μια Κυβέρνηση με έντονο το δικό του στίγμα.

Είπε πως πλέον είναι “πιο έμπειρος στην επιλογή προσώπων”. Δήλωση που αποτελεί και έμμεση παραδοχή κάποιων σημαντικών αστοχιών.

Δεν είπε πως δεν έχει πλέον δεσμεύσεις ως προς τις κομματικές ισορροπίες. Άλλωστε η καραμανλική πτέρυγα με τον Κώστα Καραμανλή να μη συμμετέχει στις εκλογές είναι πιο αποδυναμωμένη από ποτέ.

Η ουσία είναι πως αν τα πράγματα έρθουν όπως φαίνονται (έχει δίκιο απόλυτο ο κος Τσίπρας πως τίποτα δεν πρέπει να προδικάζεται πριν ψηφίσει ο λαός) ο Μητσοτάκης θα κληθεί να σχηματίσει ακόμη μία δική του Κυβέρνηση.

Οι βασιλικότεροι του Βασιλέως που μιλούν για ποσοστό άνω του 45%, μόνο κακό κάνουν στη ΝΔ, καθώς ίσως δεν είναι λίγοι όσοι θελήσουν να διαφοροποιηθούν για να μην υπάρξει μια διαφορά της τάξεως του 23-25%, που δεν είναι καλή για τη Δημοκρατία και την εναλλαγή στην εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο από Δευτέρα ξανά Πρωθυπουργός δείχνει προσγειωμένος όσο ποτέ.

Μίλησε για νέα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν.

Δεν μίλησε για τις δομικές αλλαγές που ετοιμάζει και οι οποίες είναι έτοιμες, θα είναι έντονες, με συγκεκριμένο σχέδιο και στοχοθεσία.

Έχει μιλήσει για την ανάγκη rotation και μαθαίνουμε πως όλοι αλλάζουν πλην των Υπουργών Εξωτερικών & Άμυνας. Κι αυτοί ακόμη δεν αποκλείεται να αλλάξουν θέση μεταξύ τους, ώστε να παραμείνει η πετυχημένη ομάδα.

Όλοι οι υπόλοιποι Υπουργοί αλλάζουν πόστο ή δεν παίρνουν χαρτοφυλάκιο.

Θα γίνει προσπάθεια να είναι μικρότερο το κυβερνητικό σχήμα, όχι στη λογική των Υπερ-υπουργείων -σενάρια που διακινούν ορισμένοι Υπουργοί της προηγούμενης τετραετίας, αλλά στον περιορισμό των Υφυπουργών και Αναπληρωτών Υπουργών.

Σαφώς και πρόκειται να αναβαθμιστούν κάποιοι Υφυπουργοί, ενώ κάθε λάθος συμπεριφορά που έχει επιδειχτεί θα φανεί στο μοίρασμα των χαρτοφυλακίων. Όπως έχει πιε κι ο ίδιος για το ράψιμο των κοστουμιών, υπάρχουν τόσοι γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι.

Έμφαση τέλος θα δοθεί και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος. Αν είναι 5, 6, ή ακόμη και 7 κόμματα απέναντι, θα χρειαστεί στιβαρούς βουλευτές.

Εν κατακλείδι, η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι η πιο κοντινή στα αληθινά θέλω του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ όσον αφορά το ΕΣΥ ο ίδιος είπε πως θα το παρακολουθεί προσωπικά, θέλοντας να κάνει μια μεταρρύθμιση που θα αποδειχτεί ιστορική.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη