• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Μπορεί ο Χάρης Δούκας να νικήσει στο δεύτερο γύρο;
Μπορεί ο Χάρης Δούκας να νικήσει στο δεύτερο γύρο;

Βγαίνοντας από το “θερμοκήπιο” του Πανεπιστημίου και μπαίνοντας στο πεζοδρόμιο του Δημαρχείου.

Ο Χάρης Δούκας ήταν έκπληξη μόνο για όσους η επαφή τους με την κοινωνία είναι οι δημοσκοπήσεις.

Ήδη από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του είχε κάνει ένα μικρό γκελ στον κόσμο. Όχι απλά Καθηγητής, σοβαρός επιστήμονας, προσηνής. καλομίλητος. Τρύπησε το ταβάνι του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας κάποιες ευρύτερες αστικές δυνάμεις, που του επέτρεψαν να μπει στο δεύτερο γύρο.

Άφησε τον Ζαχαριάδη στην τρίτη θέση, ενώ πολύ κοντά ήταν και ο Σοφιανός.

Προφανώς ο Κ. Μπακογιάννης είναι κυρίαρχος, έχει το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο. Είναι πολύ κοντά στην επανεκλογή του, η οποία όμως για μια σειρά από λόγους δεν είναι δεδομένη.

Στην Αθήνα η συμμετοχή ήταν ελάχιστη. Ο Δήμαρχος πήρε 32 χιλιάδες ψήφους λιγότερες από την πρώτη Κυριακή του 2019 και άρα δεν αισθάνεται πλήρη ασφάλεια.

Αν υποθέσουμε πως ο Χάρης Δούκας στηριχθεί μαζικά από τους αριστερόστροφους (από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ξεπερνά σε ψήφους τον Δήμαρχο, ακόμη κι αν αυτός πάρει όλες τις ψήφους της Παπαδοπούλου!

Στο σενάριο αυτό το αποτέλεσμα είναι 65.028 έναντι 63.109 χιλιάδων.

Στη λογική αυτή ρυθμιστές γίνονται οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη, που αν και λιγότεροι από την προηγούμενη φορά, μόνο αμελητέοι δεν είναι (πάνω από 11 χιλιάδες).

Ήδη ο Δούκας εξασφάλισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προφανώς δεν του αρκεί!

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει τις 70.000 ψήφους, που είναι το ασφαλές όριο για να εκλεγεί!

Διότι οι εκλογές δεν είναι αριθμητική, ούτε οι πολίτες πρόβατα να πάνε να ρίξουν στην κάλπη ότι τους πουν.

Η αποχή και κυρίως η προέλευση της θα παίξει το ρόλο της για ακόμη μια φορά, ενώ όποιος από τους δύο καταφέρει να σηκώσει αρκετό κόσμο που δεν πήγε την πρώτη Κυριακή από τον καναπέ, έχει προβάδισμα.

Η επαναληπτική εκλογή έχει πρωτίστως να κάνει με δύο πρόσωπα, τα οποία και θα συγκρίνουν οι ψηφοφόροι.

Προφανώς ο Χάρης Δούκας είναι άφθαρτος, ενώ ο Κ. Μπακογιάννης κουβαλά εκτός από τα επιτεύγματα, τα έργα, τις θετικές πρωτοβουλίες και τις αστοχίες της τετραετίας, τις οποίες, είναι αλήθεια, βρήκε στην κάλπη.

Στο τέλος της ημέρας όμως, οι βαθιά πολιτικοποιημένοι δημότες της Αθήνας θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσει το έργο του ο Μπακογιάννης, που εχθροί και φίλοι λένε πως έχει βάλει την πόλη σε μια σειρά ή αν θα “πειραματιστούν” με τον Δούκα, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί δύο χρόνια να θέσει προτεραιότητες, να βγάλει το δικό του action plan, να προσαρμοστεί στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα των δέκα προβλημάτων που αναφύονται μόλις λύνεις πέντε,, βγαίνοντας από το “θερμοκήπιο” του Πανεπιστημίου και μπαίνοντας στο πεζοδρόμιο του Δημαρχείου.

Είναι και το προηγούμενο του Καμίνη, που βγήκε από σπόντα (λόγω διάσπασης της ΝΔ) Δήμαρχος που δεν τον ευνοεί.

Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι στην πλειοψηφία τους ξέρουν, κατανοούν, δε χρειάζονται υποδείξεις, ούτε το βουνό των μίντια να πέφτει πάνω τους να τους νουθετήσει.

Θα εκλέξουν Δήμαρχο τον μπαρουτοκαπνισμένο, αυτόν που έχει μάθει να “τσαλακώνεται”, να κάνει λάθη και να ξανασηκώνεται, να ξαναστέκεται όρθιος και να πηγαίνει την πόλη μπροστά!

Ακλόνητο φαβορί λοιπόν είναι ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Χάρης Δούκας θα κυνηγήσει ως τέλους τις πιθανότητες που έχει να εκλεγεί.

Ελπίζει να του κάτσει μια “κέντα”, να στοιχηθούν οι πολίτες πλειοψηφικά πλάι του.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Καλά πήγε κι αυτό το ζάρι: 6+5, ενδέκατο
  • Στα νέα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, δε συμμετέχει η Ολλανδία στον τελικό της Eurovision
  • Το παγκόσμιο χωριό είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό: πυροβόλησε πέρυσι στην Πετρούπολη, συνελήφθη φέτος στη Λυών
  • Κινέζικο δίκτυο απατεώνων σε χιλιάδες ιστοσελίδες: μούφα, λαμογιά και τα μυαλά στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες