• emo.gr
  • Emotive
  • Πρώην Συριζαίοι Δημοκράτες Βουλευτές Θράκης και λοιπής Επικράτειας
Πρώην Συριζαίοι Δημοκράτες Βουλευτές Θράκης και λοιπής Επικράτειας

Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού: έχουν συμφωνήσει για την/τον επικεφαλής ή θα έχουμε καμιά κόντρα διάσπαση πάνω στη διάσπαση;

Είχε μονταριστεί από καιρό, από τη δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών. Ήταν τότε προφανές πριν την ανακήρυξη του νέου αρχηγού πως δε θα δέχονταν Πρόεδρο τον Κασσελάκη και το είχαν διαμηνύσει προς άπασες τις κατευθύνσεις, τις τάσεις και τις διαστάσεις του κόμματος και ουχί μόνο.

Αναγκαίο καλό ή κακό, ανάλογα όπως το βλέπει κανείς, η συμπόρευση με τους μειονοτικούς βουλευτές. Άλλωστε η Ροδόπη ήταν ο μόνος νομός που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άρα με την παρουσία τους το νέο σχήμα προσδοκά υψηλά ποσοστά στη Θράκη στις ευρωεκλογές.

Περίμεναν το επικοινωνιακό “παράθυρο” για να φύγουν, όμως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έκανε πάσα, ίσα-ίσα που προέτρεψε όσους θέλουν να φύγουν να το πράξουν τώρα

Πέρα από το προφανές, πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από αυτή την κρίση λαβωμένος, δεν είναι βέβαιο πως έχει απωλέσει οριστικά απωλέσει δυνάμεις στην κοινωνία, ιδίως αν κερδίσει σε συνοχή, πράγμα που ποτέ δεν ήταν το δυνατό του σημείο.

Η διάσπαση ήταν μια απόφαση της κορυφής της κομματικής πυραμίδας, όχι της βάσης. Μένει να φανεί, αν όλοι όσοι στήριξαν Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές, θα την ακολουθήσουν και στο νέο κόμμα.

Είναι αλήθεια πως δεν έχει οριστεί επικεφαλής, αλλά θα είναι έκπληξη αν θα είναι κάποιος άλλος από το Νο2 του πρώην συριζαϊκού κόμματος.

Λέτε να έχουμε καμιά κόντρα διάσπαση πάνω στη διάσπαση; Θα κοιτάξουν να το αποφύγουν, 11 είναι, μόνο ένας μπορεί να φύγει και να παραμείνουν Κ.Ο.

Είναι άλλο πράγμα η δημιουργία μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και άλλο η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.

Οι ζυμώσεις συνεχίζονται και σε δεύτερο χρόνο δεν θα είναι παράξενο, αν κάποιοι από τους αποσχισθέντες από το ΣΥΡΙΖΑ τελικά καταλήξουν σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, πχ ΠΑΣΟΚ.

Ο χρόνος όμως πιέζει το νέο εγχείρημα μιας και οι ευρωεκλογές απέχουν μόλις λίγους μήνες. Για να έχει σοβαρές ελπίδες επιτυχίας η νέα προσπάθεια, πρέπει στις αρχές του νέου έτους να είναι έτοιμοι οργανωτικά και επικοινωνιακά. Εκτός κι αν αρκούνται στη διαφοροποιημένη πολιτική τους πορεία ως το 2027.

Ο κερδισμένος φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο ο πήχης μπαίνει πλέον ψηλά, περί το 20% στις χαλαρές ευρωεκλογές, που δε διακυβεύεται η πορεία της χώρας.

Μεγάλη κερδισμένη και η ΝΔ, που βλέπει το διαίρει και βασίλευε στα αριστερά, να της δίνει πολύτιμο χρόνο, όταν άπαντες συμφωνούν πως η δεύτερη θητεία ξεκίνησε με πολλά παρατράγουδα.

Νιώθει να μην πιέζεται, το έδειξε και στη συζήτηση στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ Black Friday. Τα προβλήματα όμως είναι στο τραπέζι, άλλο που δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

Τα φώτα της δημοσιότητας και των παραπολιτικών θα είναι για καιρό πάνω στους πρώην Συριζαίους Δημοκράτες Βουλευτές Θράκης και λοιπής Επικράτειας.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη