• emo.gr
  • Emotive
  • Αποδείξεις και τα νόμιμα
Αποδείξεις και τα νόμιμα

είναι εκπληκτική η ροή του χρήματος, ακόμη και προς κατευθύνσεις – έκπληξη!

Άστραψε και βρόντηξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, καταφέρνοντας να γίνει viral, να κάνει θέμα ξανά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019, από το οποίο βγήκαν ωφελημένοι πολλοί κατηγορούμενοι, στο πλαίσιο μιας λογικής επιείκειας της Δικαιοσύνης, παραγραφών και χαμηλότερων πονών, μιας “ανθρώπινης μεταχείρισης των δραστών”.

Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει, ομοβροντία από πλευράς του όλου ΣΥΡΙΖΑ: για “παραλήρημα” μιλά η ΕφΣυν, για λόγο που θύμισε ΧΑ ο Τσακαλώτος κοκ.

Ο Κοντονής πάντως επιβεβαιώνει:

“Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέγνωσε παλαιότερες δηλώσεις μου σχετικά με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μόλις τέσσερις ημέρες πριν την διάλυση της Βουλής, τον Ιούνιο του 2019. Τις δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνω και σήμερα» τόνισε σε παρέμβασή του ο Σταύρος Κοντονής.

«Μετά από πέντε χρόνια δυστυχώς για αυτούς, όλοι έχουν καταλάβει γιατί ψηφίστηκε ο νέος ΠΚ χωρίς τις αλλαγές που ζητούσα και γιατί ίσχυσε αμέσως. Φαίνεται ότι τίποτα δεν έχουν καταλάβει από την πορεία ολέθρου που ακολουθούν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά για την κόντρα Φλωρίδη- ΣΥΡΙΖΑ: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή να διαβάζουν ολόκληρες τις ομιλίες μου ή να σιωπούν».

Οι δηλώσεις Φλωρίδη που έκαναν χαμό

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τους νέους Κώδικες ο κ. Φλωρίδης είπε κατά τη συζήτηση στη Βουλή πως έχει στο επίκεντρο την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων και όχι των θυτών.

«Επι δεκαετίες κάτω από την επίδραση συγκεκριμένων απόψεων όλες οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες έτειναν στην προάσπιση δικαιωμάτων αυτών που εγκληματούν. Ξεχάστηκε ότι υπάρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων. Ότι υπάρχουν τα δικαιώματα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να ζει ειρηνικά.

Οι πολίτες που θέλουν να μην τους κλέβεις, να μην τους συκοφαντείς, να μην βιάζεις τα παιδιά τους. Αυτά είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων που αγνοήθηκαν» σημείωσε, προκαλώντας αντίδραση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της «Νέας Αριστεράς».

Το κάτωθι απόσπασμα ιδίως έφερε το χαμό:

Σας ενοχλεί γιατί η φροντίδα σας ήταν το πως θα προστατεύσετε τους εγκληματίες. Δεν είχατε καμία πρόνοια για τα θύματα. Η τροποποίηση που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους ΠΚ οδήγησε 5 χιλ δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα στο αρχείο. Την τελευταία ημέρα του βίου της φρόντισε να πάνε 5 χιλ δικογραφίες στο αρχείο. Εγκληματίες που σε πρώτο στάδιο καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια οδηγήθηκαν σε παραγραφή. Ψηφίσατε σε μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή 1.100 άρθρα. Στο όνομα του λαού το κάνατε; Των αδύναμων; Όχι. Το κάνατε στο όνομα των εγκληματιών.

Καταργήσατε δίκες την ώρα που ετοιμάζονταν να επιβάλλουν δικαστικές αποφάσεις ισόβιας κάθειρξης. Και αυτοί οι εγκληματίες αποχαιρέτησαν βγάζοντας το καπελάκι τους. Στο όνομα του λαού το κάνατε αυτό; Οι Κώδικες είναι σε δημόσια διαβούλευση εδώ και 15 ημέρες. Ανακοίνωση από εσάς δεν έχω δει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί υπάρχουν οι πολίτες που το επικροτούν.. Εγώ δεν είμαι σε εκείνους που ψήφισαν όλα αυτά που σας περιγράφω. Ας αναλογίζεστε λοιπόν εσείς πως καταντήσατε έτσι. Εσείς να αναρωτηθείτε πως ψηφίσατε την απαλλαγή των κακούργων» σημείωσε, προσθέτοντας πως «ξηλώσατε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή γιατί δεν δεχόταν να υπογράψει εκείνους τους ΠΚ και μετά σας κατήγγειλε για την χειρότερη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχών».

Συνέχεια και follow the money

Η ιστορία μαθαίνουμε θα έχει συνέχεια, καθώς υπάρχουν φήμες πως υπάρχουν στοιχεία για το πως μεθοδεύτηκε η όλη ιστορία το 2019.

Οπότε είναι καιρός να σταματήσουν οι δηλώσεις και να πάνε οι αποδείξεις αν και εφόσον υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι φιάσκο για τον Υπουργό.

Ο Φλωρίδης πάντως και έμπειρος είναι και ξέρει πότε να μιλά και πότε να σιωπά. Και χθες είχε μια έκρηξη, λέγοντας πράγματα από αυτά που ακούμε συχνά πως ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες, ποτέ δημόσια.

Οπότε οψόμεθα. Η λογική λέει πως πάμε για τα περιβόητα “νόμιμα”, αν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις, που έλεγε και μια ψυχή κάποτε.

Follow the money, μου είπαν πως ξηγήθηκαν οι αρχές. Ας περιμένουμε πάντως τις εξελίξεις, ας μην προτρέχουμε με συμπεράσματα που δεν πατάνε γερά στην αλήθεια.

Μου λένε πως είναι εκπληκτική η ροή του χρήματος, ακόμη και προς κατευθύνσεις – έκπληξη!

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη