• emo.gr
  • Sport
  • Το ταβάνι της Εθνικής Μπάσκετ
Το ταβάνι της Εθνικής Μπάσκετ

Τι περιμένουμε στα επίσημα; Σοβαρότητα, “αίμα, δάκρυα και ιδρώτα”. Και κάτι ακόμη: αγάπη για την ομάδα, ό,τι κι αν συμβεί.

Ο Σπανούλης πέτυχε το στόχο του με το φιλικό με τη Σερβία: ανώμαλη προσγείωση μετά το θριαμβευτικό Προολυμπιακό. Γιατί μπορεί το ματς να ήταν φιλικό, οι Σέρβοι όμως έπαιξαν με τέρμα το γκάζι, έβαζαν το κορμί τους στο όριο του αντιαθλητικού, ενώ και η διαιτησία ήταν χάρμα οφθαλμών: σπάνια βλέπει κανείς ένα αληθινό 90-10, όπως χθες στο Βελιγράδι.

Γκρίνιαζαν οι παίκτες, “δεν θα πάρετε σφύριγμα, παίξτε με αυτούς τους όρους” έλεγε ο Σπανούλης. Ξέρει πως αν τυχόν και πάρει την πρόκριση από τον όμιλο φωτιά είναι πετυχημένη η Εθνική. Έστω ως καλύτερη τρίτη. Αυτό είναι το ταβάνι της. Οτιδήποτε παραπάνω θα είναι έκπληξη ολκής.

Γιατί με τον Καναδά, την Ισπανία και την Αυστραλία πρέπει η ομάδα να είναι σε εγρήγορση, να παίξει με μεγάλη ένταση σε άμυνα και επίθεση.

Και ναι, η απουσία του Καλάθη ήταν εμφανέστατη, αλλά υπάρχουν πολλά αλλά.

Η Εθνική για ελάχιστα λεπτά βρήκε ρυθμό. Πάντα κυνηγούσε στο σκορ, σούταρε πολύ τρίποντο, ενώ όταν έβαζε τη μπάλα μέσα είχε τύχη, δεν σταμάτησε τους Σέρβους ούτε στο ελάχιστο.

Προφανώς ο Σπανούλης δεν ήθελε να δείξει τα συστήματα που θα παίξει στην Ολυμπιάδα, προφανώς ήθελε μια ήττα πριν τα επίσημα, προφανώς και ξέρει πως θα χρειαστεί την αυταπάρνηση όλων για να μην κάνει τρεις ήττες, που δεν παύει να είναι ένα λογικό σενάριο.

Ο Γιάννης θα παίξει πολλά λεπτά στα κρίσιμα ματς, ομοίως ο Καλάθης. Ο φιλότιμος Ουόκαπ εξακολουθεί να είναι σε ντεφορμάρισμα και θα χρειαστεί πολλές ανάσες από Τολιόπουλο και Μαραΐτη. ο Λούντζης που μπορεί να μαρκάρει τα ψηλά γκαρντ ίσως ήταν πιο χρήσιμος από τον Χουγκάζ που δύσκολα θα βρει έστω τρίλεπτα παρουσίας με τόσους ψηλούς μπροστά, αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρει ο κόουτς. Άλλωστε για τις ειδικές αποστολές έχει τον Καλαϊτζάκη, με την τρομερή αθλητικότητα.

Τι περιμένουμε στα επίσημα; Σοβαρότητα, “αίμα, δάκρυα και ιδρώτα”. Και κάτι ακόμη: αγάπη για την ομάδα, ό,τι κι αν συμβεί. Δεν είναι καθόλου λίγη η παρουσία στους Ολυμπιακούς.

Όσοι προεξοφλούσαν μετάλλιο, αναθεώρησαν μετά το ματς με τους Σέρβους και τώρα λένε πως θα πάμε άκλαυτοι.

Το μπάσκετ όμως έχει τους δικούς του νόμους .

Ένας από αυτούς είναι πως τα ματς τα κερδίζει η καλύτερη ομάδα, όχι αυτή που έχει τους καλύτερους παίκτες.

Ένας άλλος, θέλει στα ματς χωρίς αύριο να εμφανίζονται οι “ήρωες της μιας βραδιάς”.

Είμαστε σίγουροι πως κάτι τέτοιο σχεδιάζει ο Βασίλης Σπανούλης. Φτάνει να βγει και στο γήπεδο.

Το Ολυμπιακό τουρνουά θα έχει μεγάλες εκπλήξεις. Μακάρι να είμαστε μια από αυτές. Το να αναμετρηθούμε με τα καλύτερα εθνικά σύνολα στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Όσοι μιλούσαν για περίπατο των ΗΠΑ πήγαν ήδη κουβά. Είναι πολλές οι ομάδες που διεκδικούν μετάλλιο. Και μιας και όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ, μιας και οι ομάδες έχουν χαμηλό βαθμό ομοιογένειας, όλα είναι πιθανά

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Ο Πολάκης έχει περισσότερες επιστροφές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό
  • Τα προσωπικά του είδη πέταξε αγανακτισμένος αναβάτης μηχανής που δε σταμάτησε σε μπλόκο: 4 χειροβομβίδες, 1 περίστροφο, ένα πτυσσόμενο γκλομπ
  • Δυνατά ζευγάρια στην Ευρώπη: Πόρτο – Ολυμπιακός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – Τσέλσι Αthens Kallithea – AEK
  • Μια βροχή μια βροχή θα μας σώσει, μια βροχή να βραχεί το γκαζόν, μια βροχή μια βροχή θα μας σώσει μια βροχή να μη γίνει αγών (Κώστας Τουρνάς)