• emo.gr
  • Slider
  • “Find Me Falling”: Δείτε την πρώτη κυπριακή ταινία του Netflix
“Find Me Falling”: Δείτε την πρώτη κυπριακή ταινία του Netflix

Μια ταβέρνα, ένα πράσινο φόρεμα, ένας φράκτης που (δεν) χτίζεται, μια έλξη δεκαετιών και ένα κορίτσι στην παραλία που γίνεται τραγούδι και μάλιστα μεγάλο σουξέ.

Την ταινία έγραψε, σκηνοθέτησε και παρήγαγε η Νοτιοαφρικανοκύπρια Στελάνα Κλήρη μαζί με τους Αμερικανούς παραγωγούς Στίβεν Σαπίρο και Κιθ Άρνολντ και πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Έμμι και Γκράμι ηθοποιός και τραγουδιστής Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, η Αγνή Σκοτ, η Άλι Φούμικο Γουίτνεϊ, ο Τόνι Δημητρίου, η Λέα Μαλένη, η Αγγελική Φιλιππίδου, η Αθηνά Ροδίτου και ο Κλάρενς Σμιθ.. Το Find Me Falling είναι μια απολαυστική κωμωδία, μια γλυκόπικρη εμπειρία και προφανώς μια ταινία που διαφημίζει τη Μεγαλόνησο- κράχτης για τον τουρισμό.

Ο Δημητρίου είναι καταπληκτικός στο ρόλο του αστυνομικού. Ένας βράχος που προτιμάτε από τους αυτοκτονικούς τύπους κατέχει κεντρική θέση στην πλοκή.

Κατά τα λοιπά η μέση ηλικία θυμάται τις εκκρεμότητες που έχει με το παρελθόν κι όλα αυτά με φόντο μια ελληνική κοινότητα, με τους έντονους δεσμούς, τον κυρίαρχο ρόλο της οικογένειας, των παιδιών και της εργασίας, έρχονται όμορφα στο προσκήνιο.

Πρόκειται στην ουσία για ένα όμορφο κολάζ διαφορετικών ζωών, που η καριέρα συναντά την αποτυχία, το μεράκι την επιτυχία, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα πως για όλους υπάρχει επόμενη μέρα.

Μια ταβέρνα, ένα πράσινο φόρεμα, ένας φράκτης που (δεν) χτίζεται, μια έλξη δεκαετιών και ένα κορίτσι στην παραλία που γίνεται τραγούδι και μάλιστα μεγάλο σουξέ.

Είναι η πρώτη ταινία του Netflix που γυρίστηκε στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, τα κύρια γυρίσματα έγιναν στην πανέμορφη Πέγειας στην Πάφο, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Η σκηνοθέτης σε δήλωση της για το “μπρος γκρεμός” στην ελληνική του έκδοση) σε δήλωσή της που κοινοποιήθηκε στις σημειώσεις παραγωγής της ταινίας εξήγησε: «Όπως ο κύριος χαρακτήρας μου, άφησα την πολυσύχναστη ζωή μου στην πόλη για μια νέα αρχή σε ένα μικρό νησί. Έχω γνωρίσει τις ιδιορρυθμίες και τις συνήθειες των ντόπιων και τις πολλές ευκαιρίες για κωμωδία στην καθημερινότητά τους, καθώς και την έντονη αίσθηση της οικογένειας και της κοινότητας που βρίσκεις σε μικρά μέρη. Το νησί μας, με τις μοναδικές του γεύσεις και την  αυθεντικότητα, έχει πολλές ιστορίες να πει».

Ασφαλώς δεν πρόκειται για αριστούργημα, όμως δε θα βαρεθείτε στα 90 λεπτά της ταινίας. Θα σας αφήσει μια γεύση γλυκιά, ελληνική, μια γρήγορη εξιστόρηση από ζωές που βαίνουν προς το τέλος και άλλες που είναι μόνο στην αρχή.

Κάπως έτσι δεν είναι στην αληθινή ζωή;

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Το μόνο παρήγορο αυτό το ΣΚ είναι πως υπάρχει μια δημιουργική σιωπή πίσω από την πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα Παπανώτα
  • Αποφεύχθηκε νέο ατύχημα με τρένα στην ίδια ράγα χθες, σήμερα τράκαρε τρένο με δέντρο, γενικά σε άριστη κατάσταση οι σιδηρόδρομοι, μην το συζητάτε καν. Ούτε καν τα Τέμπη δεν μας έβαλαν μυαλό
  • Έκτακτο: με κλειδαρά μεταβαίνει ο Στέφανος στην Κουμουνδούρου υπό τους ήχους του “το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε”. Πληροφορίες πως θα το δηλώσει Airbnb
  • “Αν βγει ο Πολάκης θα είμαι κωπηλάτης”. Κλείνουν σιγά σιγά οι θέσεις για το νέο ηγετικό σχήμα στον ΣΥΡΙΖΑ