• emo.gr
  • Δημοφιλή
  • Θα το πάει μέχρι αλλαγή συνόρων το Ισραήλ! (ανανεωμένο)
Θα το πάει μέχρι αλλαγή συνόρων το Ισραήλ! (ανανεωμένο)

Θα υπάρξουν νέες σημαντικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ ή θα περιοριστεί σε λίγα χτυπήματα, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν οι στρατηγικές της θέσεις και τα σημεία διασποράς των μελών της;

(Ανανεωμένο)

Σε νέα φάση εισέρχεται ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ μετά τη χερσαία επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων. Έγινε γνωστό πως η Χεζμπολάχ ετοίμαζε επίθεση σε ισραηλινή έδαφος με την κωδική ονομασία “κατακτήστε τη Γαλιλαία”.

Δεν υπάρχει πλέον καμία περίπτωση να σταματήσει των Ισραήλ ενώ και οι ΗΠΑ αναπτύσσουν δυνάμεις (κάποιες χιλιάδες στη Μέση Ανατολή.

Το “μέχρι τέλους” του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή μπορεί να σημάνει και αλλαγή συνόρων.

Και αν υπάρχει μία χώρα που απεύχεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτή είναι η Τουρκία.

Επίσης έχει τη σημασία του να τονιστεί πως οι περισσότερες αραβικές χώρες θέλουν να περιοριστούν επιχειρησιακά οργανώσεις σαν τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς, που είναι στην ουσία τα μακριά χέρια του Ιράν. Η διαίρεση μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών καλά κρατεί, στη Μέση Ανατολή που θα συνεχίσει να φλέγεται για καιρό.

Στο πολεμικό σκηνικό μέσα είναι και η Κύπρος με πλήθος δυτικών δυνάμεων να καταφθάνουν στη Μεγαλόνησο.

(νωρίτερα)

Συνεχίζονται αμείωτες οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή και όλα δείχνουν πως παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία αλλά και τη διατύπωση φόβων για περαιτέρω κλιμάκωση και γενικευμένο πόλεμο, κυρίως μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, δεν υπάρχει οδικός χάρτης για τη λήξη τους.

Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο όχι απλά να φθείρει, όπως έκανε στο παρελθόν, αλλά να μειώσει δραματικά τις επιχειρησιακές ικανότητες της Χεζμπολάχ, ακριβώς όπως έπραξε και με τη Χαμάς.

Σφυροκοπά θέσεις της Χεζμπολάχ, χθες όλη τη νύχτα, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Είχε προηγηθεί το σφοδρό πλήγμα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει πως είναι νεκρός ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως όντως σκοτώθηκε και δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη μάχη εναντίον του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χεζμπολάχ πως έχει αποθηκεύσει όπλα κάτω από τον άμαχο πληθυσμό πως τα κτίρια από πάνω λειτουργούν ουσιαστικά ως ασπίδες.

Η νέα αιματηρή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν επτά κτίρια σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Βηρυτού.

Μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, η πρεσβεία του Ιράν εξέφρασε τη θέση πως πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει απάντηση -τιμωρία του Ισραήλ.

Εκπρόσωπο των ΗΠΑ επισημαίνουν σε κάθε τόνο πως δεν συμμετείχαν ούτε είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στη Βηρυτό.

Το Ισραήλ φαίνεται πως γνωρίζει ακριβώς που υπάρχει συγκεκριμένος οπλισμός προερχόμενος από την Τεχεράνη: Όπλα, βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι κατά πλοίων επιφανείας, τα οποία πολλές φορές η Χεζμπολάχ έχει απειλήσει πως θα χρησιμοποιήσει όχι μόνο κατά πλοίων του Ισραήλ αλλά και των συμμάχων του, οι οποίοι βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο και πλησιάζουν προς τα λιμάνια.

Ελέγχεται παράλληλα το αν προειδοποίησαν οι Ισραηλινοί λίγα λεπτά πριν τους κατοίκους των κατοικιών που βρίσκονταν πάνω από το συγκεκριμένο στρατηγείο, ώστε να απομακρυνθούν εγκαίρως και να μην υπάρχουν άμαχοι μεταξύ των θυμάτων

Τα ερωτήματα είναι πλέον τα εξής:

-Θα το πάει “μέχρι τέλους” το Ισραήλ;

Θα πραγματοποιηθεί χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο; Έχουν μελετηθεί οι συνέπειες και οι κίνδυνοι μιας τέτοιας ευρείας επιχείρησης

-Θα υπάρξουν νέες σημαντικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ ή θα περιοριστεί σε λίγα χτυπήματα, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν οι στρατηγικές της θέσεις και τα σημεία διασποράς των μελών της;

Προφανώς και δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, τα πάντα για ακόμη μια φορά στη Μέση Ανατολή κρέμονται από μια λεπτή κλωστή, που εάν σπάσει θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο, με απροσδιόριστες συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Διότι είναι πλέον αμφίβολο αν μπορούν οι σύμμαχοι του Ισραήλ -και ειδικά οι ΗΠΑ -να παρέμβουν, να πιέσουν για εκεχειρία και να οδηγηθούμε βήμα βήμα σε μια εκτόνωση της κατάστασης.

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Συρμός προαστιακού ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες διάνοιξης του ΒΟΑΚ
  • Σαββατοκύριακο χωρίς εσωκομματικές εκλογές είναι ξενέρωμα. Μιας και στο ΣΥΡΙΖΑ αργούν, μήπως να κάνει η ΝΔ, να δω κάτι;
  • Απεβίωσε η Βάσω Παπανδρέου, η πρώτη γυναίκα Επίτροπος στην ΕΕ, πρωταγωνίστρια στη μετάβαση από το παπανδρεϊκό στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, μια στιβαρή και δομημένη πολιτική προσωπικότητα
  • Πράγματι είναι πολύ ελληνικό, το ελληνικό FBI. Διέρρευσαν τα ονόματα των αστυνομικών που το στελεχώνουν. Έπονται Διευθύνσεις, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα