• emo.gr
  • Emotive
  • Τι κοινό έχει ο Φουρνιέ με τον Γουίλιαν;
Τι κοινό έχει ο Φουρνιέ με τον Γουίλιαν;

Φουρνιέ, ξεφουρνιέ πρίγκιπα Γουίλιαν και ίσως ακόμη ένας μάγος

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τις εντυπώσεις στις μεταγραφές. Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο με εκατοντάδες παίκτες να έρχονται στην Ελλάδα, ο Ζαχά μπήκε σε λάθος αεροπλάνο, Τετέ και Πελίστρι ήρθαν για τον ΠΑΟ που ήταν ο νικητής των μεταγραφών μέχρι πρότινος, ενώ ο ΟΣΦΠ έμοιαζε εγκλωβισμένος στο να φέρει πίσω τους νικητές του Κόνφερενς.

Ελ Κααμπί ήλθε, Κάρμο γύρισε, το σίριαλ Ποντένσε δεν είχε ευτυχή κατάληξη, μάλλον με δική του υπαιτιότητα, οπότε υπήρχε χώρος για το μπαμ. Ο Γουίλιαν μπορεί να παίξει στα άκρα, πίσω από το 9, παίζει όπου θέλει, είναι ένας μάγος της μπάλας. Σε προχωρημένη ηλικία σαφώς, αλλά όσοι υποτιμούν τις γεροντάρες ας δουν και τι κάνει ο Βαλμπουενά στα 39!

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η περίπτωση του Ζίγες που αν έλθει σαν τρίτος μάγος από το Μαρόκο, ο Ολυμπιακός θα είναι τρομερά ποιοτικός. Ούτως ή άλλως στα 100 χρόνια του συλλόγου το 2025, σε λίγους μήνες δηλαδή, όλα τα τμήματα θέλουν να σηκώσουν κούπες, όσες περισσότερες μπορούν.

Στο πνεύμα αυτό και στο μπάσκετ έχει γίνει τεράστια υπέρβαση φέτος. Κι ενώ έμοιαζε κομπλέ η ομάδα, ποιος θα μπορούσε να πει όχι αγωνιστικά σε ένα παίκτη σαν τον Φουρνιέ. Ο Τριμποντό τον πάρκαρε ειδικά φέτος στον πάγκο, τον έδωσε στο Ντιτρόιτ και ο Γάλλος στα 31 του άφησε το ΝΒΑ, αφού δεν είχε πρόταση. Τα καλά του χρόνια ήταν στο Ορλάντο, αλλά και στη Νέα Υόρκη άφησε το στίγμα του.

Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει κατανοήσει το πρόβλημα που είχε πέρυσι στο σουτ. Έφυγε ένας σουτέρ (Κάνααν) ήρθαν τρεις (Έβανς, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ) ενώ και με τον Σάσα ξανά αναμένεται βομβαρδισμός τριπόντων.

Αν το ρόστερ μείνει ως έχει θα γίνεται σφαγή ακόμη και τη 12άδα!

Ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός έφυγε από το μικρό μπάτζετ, τα χώνει γερά για να πάρει ακόμη μία Ευρωλίγκα, αυτή που του ξέφυγε στα τελευταία F-4.

Οπότε οι φίλοι των ερυθρολεύκων, όσο και αν κανένας νέος παίκτης δεν κρίθηκε από το αεροδρόμιο, έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι και να χαμογελούν.

Έχουν κάτι κοινό ο Φουρνιέ με το Γουίλιαν: είναι και οι δύο μαέστροι στο χειρισμό της μπάλας και στο σουτ, έχουν τρομερό στυλ, αβίαστο, άνετο, “γλυκό”. Έχουν παίξει και οι δύο στο ανώτατο επίπεδο του κάθε αθλήματος (ΝΒΑ, Πρέμιερ) ενώ και οι δύο δείχνουν να έχουν ακόμη στόχους, δεν πάνε για τα τελευταία ένσημα.

Βέβαια καλές οι αναλύσεις, αλλά τα πάντα φαίνονται μόνο στο γήπεδο. Γεροί να είναι λογικά και οι δύο θα προσφέρουν θέαμα, ουσία και συγκινήσεις στους φιλάθλους!

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Το μόνο παρήγορο αυτό το ΣΚ είναι πως υπάρχει μια δημιουργική σιωπή πίσω από την πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα Παπανώτα
  • Αποφεύχθηκε νέο ατύχημα με τρένα στην ίδια ράγα χθες, σήμερα τράκαρε τρένο με δέντρο, γενικά σε άριστη κατάσταση οι σιδηρόδρομοι, μην το συζητάτε καν. Ούτε καν τα Τέμπη δεν μας έβαλαν μυαλό
  • Έκτακτο: με κλειδαρά μεταβαίνει ο Στέφανος στην Κουμουνδούρου υπό τους ήχους του “το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε”. Πληροφορίες πως θα το δηλώσει Airbnb
  • “Αν βγει ο Πολάκης θα είμαι κωπηλάτης”. Κλείνουν σιγά σιγά οι θέσεις για το νέο ηγετικό σχήμα στον ΣΥΡΙΖΑ