• emo.gr
  • Emotive
  • Ο Γκαστόνε Δήμαρχος, τα λάθη της Άννας, το παρελθόν του Γερουλάνου
Ο Γκαστόνε Δήμαρχος, τα λάθη της Άννας, το παρελθόν του Γερουλάνου

Με 14% έγινε Δήμαρχος, ενώ πάει να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 21%.
Αν κερδίσει ξανά πάει ντουγρού για Πρωθυπουργός με 7%

Ήταν μια ευπρεπής πολιτική διαδικασία. Είχε πολλούς υποψηφίους. Σήκωσε λίγο παραπάνω κόσμο από τον καναπέ. Και όλοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.

Πάμε να δούμε πως μεταφράζεται η εκλογική επίδοση των υποψηφίων. Η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν έπεισε παρά ελάχιστους κι ας ήταν η πρώτη που αμφισβήτησε τον Ανδρουλάκη. Αν είχε αποσυρθεί υπέρ κάποιου άλλου όμως, της Διαμαντοπούλου ή του Γερουλάνου πχ όλα θα ήταν διαφορετικά.

Ο Κατρίνης πήγε καλύτερα αλλά και αυτός στα ρηχά παρότι “φρέσκο πρόσωπο” και με λόγο πολιτικό με γωνίες. Ήταν ό,τι πιο κοντινό στο παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο, αλλά έως εκεί. Επίσης μία υποψηφιότητα που δεν είχε καμία δυναμική. Αθροιστικά οι δύο έσχατοι συγκέντρωσαν περί τους 25 χιλιάδες σταυρούς.

Η Άννα Διαμαντοπούλου παλαιό και προβεβλημένο στέλεχος, ίσως πιο αναγνωρίσιμο από όλους έκανε δύο σοβαρά λάθη. Η υποψηφιότητα της έδειχνε στον κόσμο πως στηρίζεται από το κατεστημένο (και το πνευματικό) ενώ δεν είχε γκελ στις νεότερες ηλικίες και δεν έκανε κάτι για αυτό. Παρά ταύτα πήρε σχεδόν 60 χιλιάδες ψήφους και σχεδόν 20%, μια επίδοση που την κάνει “παίκτη” σε όσα έπονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο μεγάλος χαμένος είναι ο Παύλος Γεορυλάνος που έφτασε τόσο κοντά στο δεύτερο γύρο, όσο λίγοι το φαντάζονταν. Πήγε να σπάσει το δίδυμο Ανδρουλάκης-Δούκας που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχαν ως το επικρατέστερο για το δεύτερο γύρο.

Είναι εντυπωσιακό πως κυριάρχησε στην Αθήνα και την Αττική, θα λέγαμε σε ένα κοινό μετριοπαθές, αστικοποιημένο και πιθανότατα πιο πολιτικοποιημένο. Λένε πως του έκανε κακό η υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου, ενώ ενδεχομένως η αλήθεια είναι μάλλον πλήρωσε το παπανδρεϊκό παρελθόν του.

Σοβαρός πολιτικός όμως ο Γερουλάνος, άνθρωπος των συνθέσεων και όχι των αντιθέσεων, εννοείται πως θα έχει ρόλο, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Πάμε στο Δήμαρχο Χάρη Δούκα, τον οποίο έσωσε η ύπαιθρος και τώρα έρχεται σαν άλλος Μάο, να αλώσει το κέντρο μετά την περιφέρεια. Μπήκε στο δεύτερο γύρο παρότι έχασε κατά κράτος εντός έδρας στηριζόμενος στη υπεραπλουστευμένη λογική “ο Δούκας κέρδισε τον Μπακογιάννη, άρα μπορεί να νικήσει και τον Μητσοτάκη”.

Μένει να αποδειχτεί αν είναι ο άνθρωπος του δεύτερου γύρου, μένει να αποδειχτεί αν μπορεί να πείσει ένα μέρος από τους 145 χιλιάδες που ψήφισαν όσους έμειναν εκτός για τη δική του υποψηφιότητα και για το κατά πόσο μπορεί να είναι Πρόεδρος ενός κόμματος που στοχεύει στη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ παράλληλα θα ηγείται και του μεγαλύτερου Δήμου.

Πάμε και στο φαβορί που είναι ο νυν Πρόεδρος, ο οποίος αποδείχτηκε πως ελέγχει αφενός πως ελέγχει ένα μεγάλο κομμάτι του κομματικού μηχανισμό, αφετέρου πως τον θέλουν οι “δημογέροντες” του ΠΑΣΟΚ και εννοείται πως έχει την Κρήτη ως βάση του ποσοστού του.

Πρέπει να πείσει ιδίως αυτούς που θα προσέλθουν τη δεύτερη Κυριακή (περί τις 200 χιλιάδες είναι μια πρώτη εκτίμηση) και η προτίμηση τους δεν είναι στο δεύτερο γύρο. Στα συν του και τα επιχειρήματα του Δούκα (το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας) αλλά ο Δήμαρχος είναι ένας αληθινός Γκαστόνε της πολιτικής.

Πέρασε για λίγο το Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και με 14% έγινε Δήμαρχος, με μια πολύχρωμη στρατιά ψήφων από την άκρα Δεξιά ως την άκρα Αριστερά να τον στηρίζει.

Κέρδισε για ελάχιστα τον Γερουλάνο και πάει να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 21%.

Αν κερδίσει ξανά πάει ντουγρού για Πρωθυπουργός με 7%.

ΥΓ Για λόγους ιστορικούς αλλά και για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα παραθέτουμε τα αποτελέσματα της Α΄ Κυριακής των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

  1. Νίκος Ανδρουλάκης 89.288 (29,64%)

2. Χάρης Δούκας 64.490 (21,41%)

3. Παύλος Γερουλάνος 63.632 (21,12%)

4. Άννα Διαμαντοπούλου 58.809 (19,52%)

5. Μιχάλης Κατρίνης 18.163 (6,03%)

6. Νάντια Γιαννακοπούλου 6.890 (2,29%).

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Συρμός προαστιακού ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες διάνοιξης του ΒΟΑΚ
  • Σαββατοκύριακο χωρίς εσωκομματικές εκλογές είναι ξενέρωμα. Μιας και στο ΣΥΡΙΖΑ αργούν, μήπως να κάνει η ΝΔ, να δω κάτι;
  • Απεβίωσε η Βάσω Παπανδρέου, η πρώτη γυναίκα Επίτροπος στην ΕΕ, πρωταγωνίστρια στη μετάβαση από το παπανδρεϊκό στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, μια στιβαρή και δομημένη πολιτική προσωπικότητα
  • Πράγματι είναι πολύ ελληνικό, το ελληνικό FBI. Διέρρευσαν τα ονόματα των αστυνομικών που το στελεχώνουν. Έπονται Διευθύνσεις, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα