• emo.gr
  • Emotions
  • Ευρωπαίοι Ανυπάκουοι Ρεαλιστές, ενωθείτε! (μετωπικά)
Ευρωπαίοι Ανυπάκουοι Ρεαλιστές, ενωθείτε! (μετωπικά)

Ψευδο-τεχνοκράτες, ψευδοπροφήτες, ψευτοεπαναστάτες: καθείς στην ειδικότητα του

Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής» (ΜέΡΑ25) θα ονομάζεται το νέο κόμμα, πολιτικός φορέας του κινήματος Diem25 στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Μέρα όμορφη, το πάρκο γυρίσαμε, όσο φέγγει ας πιούμε μια σαγκριά

Μέρα όμορφη, τις πάπιες ταΐσαμε, σινεμά και σπιτάκι μετά…
ΜέΡα πανέμορφη με βοηθάς να κρατηθώ…

Το κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα βαπτίστηκε από τα μέλη του κινήματός μας, με την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας, ένα μήνα σχεδόν πριν την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη (Δευτέρα 26η Μαρτίου στην Αθήνα).

Πρόκειται ουσιαστικά για Νέα Εθνική Παλιγγενεσία: από ταπεινότητα δεν έγινε 25 Μαρτίου: ηΜέΡα δοξασμένη,  επήγαμε όλο χαρά (στα Γιούρογκρουπ), γυρίσαμε «δεμένοι».

Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες μας αποφάσεις, στην ψηφοφορία συμμετείχαν μέλη μας απ’ όλη την Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης. Και προσθέτει: «Γιατί «μέτωπο»;

Μη φανταστείτε λόγω αποδημητικής κώμης. Μέτωπο…

-Επειδή η Ελλάδα ασφυκτιά και ερημοποιείται σε μια Ευρώπη που παραπαίει και αποδομείται.

-Επειδή όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν η Ευρώπη θα παραπαίει, ενισχύοντας την ασφυξία της πατρίδας μας Μόνο ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ολιγαρχίας-δίχως-σύνορα, που ευθύνεται για την χρεοδουλοπαροικία της Ελλάδας, μπορεί να δώσει ανάσες στην χώρα, ελπίδα και ανακούφιση στους πολίτες.

Η «ολιγαρχία δίχως σύνορα» είναι ωραίος τίτλος για διεθνή ΜΚΟ. Αλλά στέρεψαν οι ωραίες ιδέες στη χώρα, μόλις μπήκε η ελληνική οικονομία στην εντατική και χρειαζόταν μόνο φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό…

Γιατί «ευρωπαϊκή ρεαλιστική ανυπακοή»;

Δεν πρόκειται για χίμαιρα δηλαδή, για κάτι ουτοπικό, για ένα σχήμα θεωρητικό, εδώ έχουμε στέρεα πράγματα:

-Επειδή ο μόνος τρόπος να είναι κανείς υπεύθυνος σήμερα είναι να μην υπακούει στις παράλογες πολιτικές που ερημοποιούν την χώρα.

-Επειδή ο μόνος τρόπος να επιστρέψει ο σεβασμός στον Κοινοβουλευτισμό, στο Σύνταγμα, στην απλή λογική είναι να τερματιστεί η τυφλή υπακοή «προς τας υποδείξεις» της τρόικας εξωτερικού κι εσωτερικού. Οι αυθεντικά ευρωπαϊστές σήμερα αρνούνται να υπακούουν δουλικά στους ανίκανους ψευδο-τεχνοκράτες που, στον βωμό στενών ολιγαρχικών συμφερόντων, καταστρέφουν την Ελλάδα, απαξιώνοντας παράλληλα την Ευρώπη.

Ψευδο-τεχνοκράτες, ψευδοπροφήτες, ψευτοεπαναστάτες: καθείς στην ειδικότητα του και ο Λουμίδης στους καφέδες (της παρηγοριάς)

Γιατί «μέρα»; Επειδή κουραστήκαμε στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων (που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα). Και επειδή, άλλωστε, «diem» σημαίνει, στα λατινικά, «μέρα»…

Τις επόμενες μέρες κι εβδομάδες, η απόφαση των μελών μας θα μετουσιωθεί στην Ιδρυτική Διακήρυξη του ΜέΡΑ25 – του κόμματος των υπεύθυνα και ρεαλιστικά ανυπάκουων ελλήνων ευρωπαϊστών.

Θα πάνε έξι ακόμη και θα γίνει ΜέΡΑ31: είναι πιο επικοινωνιακό, ελπιδοφόρο και σημειολογικό το νούμερο.

Θα ακολουθήσει προ-συνεδριακή εκδήλωση την Τρίτη 20/2 στην Καλαμάτα (7.30μμ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο) (γιατί την Καλαμάτα κατέλαβαν πρώτοι οι επαναστάτες προερχόμενοι από την Τσίμοβα της Μάνης)

-και, στις 26ης Μαρτίου 2018, η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη μας στην Αθήνα, το Πρόγραμμα Πολιτικής μας, και βέβαια όλη η απαιτούμενη οργανωτική δουλειά. Έως τότε καλούμε όσους νιώσουν πως, με την γέννηση του ΜέΡΑ25, γεννιέται μια αχτίδα φωτός που αξίζει τον κόπο να ενισχυθεί, να την ενισχύσουν (αρχής γενομένης εδώ).»

Και αχτίδα φωτός και αχτίδα νυκτός και τα πάντα όλα: Ευρωπαίοι ανυπάκουοι ρεαλιστές ενωθείτε να βγούμε στους δρόμους.


#emo attacks
  • Πολύς ντόρος γίνεται, λες και διέγραψε τον Σωκράτη (Κόκκαλη)
  • Χώρισε και αποχώρησε: η θυσία της καρέκλας σε ηλιόλουστο κυριακάτικο φόντο
  • Η καλημέρα με έπαρση σημαίας στο φυλάκιο στο Γράμμο, θα απαντηθεί καίρια με Bella Ciao από Κουρκούλη στην Πειραιώς #πρώηνσυγκυβέρνηση
  • Αύριο Κυριακή τελικά η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, μετά την αρτοκλασία
  • Λογικά δεν έχει τολμήσει κανείς να του πει πως ψηφίστηκε η συμφωνία και παραμένει ήρεμος
  • Θρίαμβος: με το βλέμμα στα Σκόπια η ελληνική πολιτική σκηνή