• emo.gr
  • Χρονογράφημα
  • «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης»: δύο ονόματα, μια ιστορία
«Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης»: δύο ονόματα, μια ιστορία

η παραπομπή στον ηγέτη του ΕΛΑΣ Στέφανο Σαράφη είναι πρόδηλη

Τα ψευδώνυμα συνήθως έχουν μεγάλη πλάκα και συνήθως εμπλέκονται διάφοροι στην ονοματοδοσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν και μια μεγαλοπρέπεια: Αικατερίνη και Μάξιμος: αποκλείεται να λέει παπαριές κάποιος με τέτοιο όνομα. Να τον έλεγαν Μπάμπη, Μήτσο, Θρασύβουλα ή Μισέλ να μην τον πάρει κανείς στα σοβαρά.

Το Αικατερίνη δε, έχει μια αυτοκρατορική αίγλη. Καίτη, Κατίνα ή Κάθριν αποκλείστηκαν για ευνόητους λόγους

Το Κελέση πάλι αφήνει πολλές υποσχέσεις. Κάνει λίγο σε Ρένεση και όλοι φαντάζονται μια ξανθιά που κάνει τη χαζή, αλλά στην πραγματικότητα είναι γάτα με πέταλα και ασφαλώς πράκτορας (ατμοπλοϊκών εισιτηρίων).

renesi

Είναι πάντα με τους καλούς και ξεκίνησε την καριέρα της στις εταιρείες της Ντάλιας Χατζηαλεξάνδρου. Φέρεται να είναι αυτή που την ενημέρωσε για τις ασήμαντες συγκριτικές διαφορές που έχουν οι δεσμίδες από μωβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στα ψευδώνυμα είναι όμως το «Σαράφης»: πως ήταν τα «πολυκαταστήματα» στα Τρίκαλα, στην Αθήνα, τώρα και στο Παρίσι;

Ομοίως το σκάνδαλο, θέλει να δείξει τον διεθνή του χαρακτήρα, τα πολλά «μαγαζιά» που στήθηκαν με επιτυχία. Ακούει τα νούμερα που διακινήθηκαν  ο Έλλην φορολογούμενος που περιμένει τις 120 δόσεις για να ξοφλήσει 3-4 χιλιάρικα χρέος και παθαίνει ίλιγγο.

Υπάρχει και μια διττή σημασία, μια ιστορική αναφορά στα ψευδώνυμα των προστατευόμενων μαρτύρων: η παραπομπή στον ηγέτη του ΕΛΑΣ Στέφανο Σαράφη είναι πρόδηλη. Και πάλι τρικαλινή η καταγωγή, συμβολίζοντας τα τρία «καλά» που κάποιοι αναμένουν από την όλη υπόθεση.

Τώρα που κάποιοι τους “φωτογράφισαν”, πρέπει να αλλάξουν εκ νέου ονόματα: Μαξιμιλιανή Κελέση ή Αικατερίνη Σαράφη και Μάξιμος Κελέσης ή Μέγας Πέτρος για να τους μπερδέψουν εκ νέου.

Διότι πριν ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις έπρεπε να γίνει καμπάνια για το τι σημαίνει “προστατευμένος μάρτυρας”, μπας και προστατευθούν μέχρι τέλους.

Διότι πέρα από την πλάκα σκάνδαλο υπάρχει, προκύπτει τρελή και διαχρονική διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου.

Αν ισχύει το 23 δις ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, όταν ξεβρακωνόμασταν στους δανειστές για 3 δις, δεν θέλει πολλή ανάλυση για να αντιληφθούμε περί τίνος πρόκειται.

Αλλά δεν είναι κάτι νέο ή κάτι που δεν γνώριζαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ…


#emo attacks
  • Η μόνη φωτό που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι αυτή του Πετσίτη με τον Πάπα. Ίσως γιατί ελάχιστοι θα αναγνώριζαν τον Φραγκίσκο
  • Κάνανε ρεπό τα μισά “κίτρινα γιλέκα”. Ήρθε ο Παναγιώτης σκέφτηκαν, θα το πάρει πάνω του
  • Αυτό κι αν είναι μέρισμα: 500 χιλιάρικα πριμ θα μοιραστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού για την πρόκριση
  • 100 τα θύματα στο Μάτι, αλλά ήταν άνθρωποι και όχι αριθμοί, άλλοι αποδείχτηκαν “νούμερα”
  • Trash talk Αλέξη προς Αλέκο: μάχαιραν έδωσες μάχαιραν θα λάβεις – κουβέντες πατροκτόνου προς παιδοκτόνο…
  • Άγνωστο αν τα 2000 ευρώ που εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης οδηγήσουν σε αύξηση των γεννήσεων, οι προσπάθειες πάντως θα γίνουν