• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Τσίπρα η συμφωνία των Πρεσπών, καμία πίεση από τον διεθνή παράγοντα!
Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Τσίπρα η συμφωνία των Πρεσπών, καμία πίεση από τον διεθνή παράγοντα!

Έχει τη δική της σημασία η αναφορά του στην πολιτική κριτική που ξεπερνά ένα όριο, ξεπερνά το όριο της σφοδρότητας και γίνεται τοξική και εντέλει γίνεται θετική για αυτόν που υποτίθεται πως θέλει να πλήξει!

Ένας πράος και μειλίχιος Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη συνέντευξη της ΔΕΘ. Είναι σαφές πως η εμφάνισή του είχε δουλευτεί πολύ καλά επικοινωνιακά, όχι μόνο σε επίπεδο επιχειρημάτων, αλλά κυρίως στο ύφος, στη γλώσσα του σώματος και σε ατάκες που αποσκοπούσαν στη διέγερση του θυμικού και των αντιδεξιών ανακλαστικών.

Τι μένει από τη συνέντευξη στη ΔΕΘ:

-Οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, φτάνει η Κομισιόν να εγκρίνει τον ελληνικό Π/Υ.

– Τα μέτρα ανακούφισης έχουν ορίζοντα τριετίας και διέπονται από προαπαιτούμενα και έχοντας μπροστά εκλογές, ποιος ζει και ποιος επιζεί, βλέπουμε κτλ.

-Δεν παρέλειψε να επιτεθεί με κάθε ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη, είτε για την οικονομία (ασφαλιστικό Πινοσέτ, Αργεντινή-ΔΝΤ) είτε για τη συμφωνία των Πρεσπών.

-Ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάει στο ΝΑΤΟ και να εκδηλώσει την αντίθεσή του στη συμφωνία, σε άλλη ερώτηση διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως η συμφωνία με τα Σκόπια είναι προϊόν της πρωτοβουλίας της ελληνικής Κυβέρνησης, που είδε παράθυρο ευκαιρίας μετά την εκλογή Ζάεφ και σε καμία περίπτωση αποτέλεσμα διεθνών πιέσεων.

-Εμφανίστηκε χωρίς ίχνος πολιτικής αλαζονείας, θύμισε πως μέχρι προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4%, πως πάντα το κόμμα του προέκρινε το διάλογο μεταξύ όμορων δυνάμεων, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο σε πάσης φύσεως συνεργασίες

-Είπε για ακόμη μία φορά πως σέβεται τη θέση του Π. Καμμένου για το Σκοπιανό και παράλληλα νιώθει σίγουρος  πως ο Πρόεδρος των ΑνΕλ δεν θα ανακόψει την ανοδική πορεία της χώρας, δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Ίσως πάντως για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Πρωθυπουργός να υπολογίζει άλλες ψήφους στο πλαίσιο μελλοντικών ίσως συνεργασιών.

-Όσον αφορά το Μάτι, ο κ Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτά που θα γίνουν, ενώ σχετικά με το μοιραίο βράδυ είπε μόνο πως θα ήταν ανόητη κάθε προσπάθεια να κρύψουν τους νεκρούς, αποφεύγοντας κάθε άλλη αναφορά, έχοντας βέβαια αντικαταστήσει το σύνολο των ιθυνόντων.

-Έχει τη δική της σημασία η αναφορά του στην πολιτική κριτική που ξεπερνά ένα όριο, ξεπερνά το όριο της σφοδρότητας και γίνεται τοξική και εντέλει γίνεται θετική για αυτόν που υποτίθεται πως θέλει να πλήξει!

Βασική αρχή της επικοινωνίας, στην οποία γενικότερα ο κ. Τσίπρας δείχνει πως έχει εντρυφήσει και δουλέψει πολύ.

Θα ήταν άδικο να μην του αναγνωρίσουμε πρόοδο στο επικοινωνιακό κομμάτι…


#emo attacks
  • Όταν μια μετριοπαθής, εθνική & ενωτική φωνή κερδίζει και (κάποιες από τις) ψήφους των αντιπάλων, δεν το λέμε ούτε του Παπά, ούτε του Δημούλη
  • Ομόλογο επταετές, στου κόσμου εμείς τις αγορές
  • Εξετάζεται σοβαρά από τις αρχές η περίπτωση η Πάολα να τραγούδησε άθελά της το χορό της βροχής
  • Οι βουλευτικές πρέπει να γίνονται μαζί και να γίνουν σαν τις φοιτητικές: ο καθένας να βγάζει τα δικά του αποτελέσματα