• emo.gr
  • Sport
  • B΄Εθνική (Νότος): ήχησαν τα τύμπανα ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος
B΄Εθνική (Νότος): ήχησαν τα τύμπανα ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος

Η καλή μέρα από το Ίλιον φαίνεται

Ξεκίνησε το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής στο Νότο, που φέτος αναμένεται συναρπαστικό και με αμφίρροπες μάχες, καθώς επικεντρώνεται στο Λεκανοπέδιο και την Πελοπόννησο με τον ανταγωνισμό να είναι υψηλός, αφού απουσιάζουν οι ομάδες-τρένο, όπως ήταν πρόπερσι το Περιστέρι και πέρυσι ο Ιωνικός Νικαίας.

Ο Τρίτωνας έπεισε ξανά μετά τα ματς του Κυπέλλου πως είναι φτιαγμένος για ψηλά, Παπάγου και Κρόνος πήραν τα ματς στην παράταση, η Δάφνη Δαφνίου γύρισε από το -17 στη Βούλα, η Πεντέλη έδειξε την ποιότητά της, ενώ το Παγκράτι νίκησε στα τελευταία δευτερόλεπτα τον Έσπερο.

Ο Δούκας κέρδισε το Ναύπλιο και ξεκίνησε θετικά, ενώ στο ντέρμπι της Δυτικής Αττικής η Ελευσίνα κέρδισε την Μάνδρα σε ένα πολύ κλειστό ματς 58-54.

the_good_one

Η καλή μέρα από το Ίλιον φαίνεται

Στο Γεώργιος Κακούρης, η Ένωση Ιλίου μπήκε δυνατά, δείχνοντας διαβασμένη για τα ατού του αντιπάλου, προηγήθηκε 8-6, αλλά ο Τρίτωνας βρήκε επιθετικές λύσεις με την είσοδο του Ντιμπ και με ένα σερί 5-14 προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 7 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα των Σεπολίων συνέχισε να παίζει πολύ καλή άμυνα, αντιμετώπισε πρόβλημα με τα 3 φάουλ του Ψαρόπουλου και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 με 2 τρίποντα του Νικολακόπουλου, που έκανε ντεμπούτο σήμερα και έδειξε πως θα βοηθήσει.

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο ημίχρονο με την Ένωση να προσπαθεί με παγίδες να κλέψει μπάλες και να γυρίσει το ματς, αλλά ο Τρίτωνας χωρίς να κάνει μεγάλο παιχνίδι, διατηρούσε τη διαφορά περί τους 10 πόντους (ποτέ δεν έπεσε κάτω από τους 7, ενώ έφτασε και τους 15),  με τους Μαλτέσιο, Τσούτσο και Κουκονιά να κυριαρχούν κάτω και από τα δύο καλάθια.

Και στην τελευταία περίοδο έγινε ωραίο αθλητικό ματς, με τους γηπεδούχους να μειώνουν τη διαφορά σε μονοψήφια, αλλά η είσοδος του Ψαρόπουλου, δύο τελειωμένοι αιφνιδιασμοί και ένα ακόμη τρίποντο του Νικολακόπουλου, μετέτρεψαν σε διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά, δίνοντας τη δυνατότητα στους προπονητές να χρησιμοποιήσουν και τους νεαρούς παίκτες που δεν είχαν ως τότε συμμετοχή.

DSC01001

Η Ένωση Ιλίου, που βρέθηκε με την αναδιάρθρωση στη Β΄Εθνική είναι ένα αξιόμαχο σύνολο, ενώ ο Τρίτωνας με τη φετινή πολυφωνία στην επίθεση (4 παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων σήμερα) και την προσήλωση στην άμυνα, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία.

Το πόσο καλή θα φανεί στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι Τρίτων-Παγκράτι στις 14/10

Στα αξιοσημείωτα τέλος, ο πολύς και μπασκετικός κόσμος (φίλαθλοι των των δύο ομάδων) που βρέθηκε στο γήπεδο, με αξιοπερίεργο το γεγονός πως το Γεώργιος Κακούρης βρίσκεται πιο κοντά στα Σεπόλια από το Στρέφη που χρησιμοποιεί ως έδρα ο Τρίτωνας…

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ – ΤΡΙΤΩΝ 52-69
Δεκάλεπτα: 13-20, 27-37, 42-53, 52-69
Ένωση Ιλίου (Κτιστάκης): Παπαγεωργίου, Μπέλλας Γ. 4 (1), Τσακίρης 4, Φουντάς 3 (1), Πανουσόπουλος 3 (1), Μπολάτογλου 1, Χαϊκάλης 9 (2), Μπέλλας Οδ. 7 (1), Τσιουμπρής 2, Μανταλβάνος 7, Βαρσαμούλης 11, Γεροκώστας 1.
Τρίτωνας (Μιχελάκος): Χανιώτης 3 (1), Ψαρόπουλος 11 (1), Καλαντζής 6, ΄Υμερι, Ντίμπ 7 (1), Νικολακόπουλος 12 (3), Δαμιανάκος, Μαλτέσιος 15, Ζησόπουλος, Κουκουνάς, 2, Βερτούδος, Τσούτσος 13 (1).

 Β’ Εθνική (Νότος): 1η αγωνιστική

Πρωτέας Βούλας-Δάφνη Δαφνίου 63-68
Πεντέλη-Πανερυθραϊκός 77-65
Γλαύκος-Κρόνος Αγ. Δημητρίου 70-81 (65-65 κ.α.)
Παγκράτι-Έσπερος Καλλιθέας 82-81
Ένωση Ιλίου-Τρίτωνας 52-69
Πανελευσινιακός-Μανδραϊκός 58-54
Δούκας-Οίαξ Ναυπλίου 67-61
Παπάγου-ΚΑΟ Κορίνθου 74-73 (63-63 κ.α.)

2η αγωνιστική (14/10):

Τρίτων-Παγκράτι
Πανερυθραϊκός-Πρωτέας Βούλας
Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Πεντέλη
Έσπερος Καλλιθέας-Γλαύκος
Μανδραϊκός-Ένωση Ιλίου
Οίαξ Ναυπλίου-Πανελευσινιακός
ΚΑΟ Κορίνθου-Δούκας
Δάφνη Δαφνίου-Παπάγου

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη