• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Ψήνεται ο Σόιμπλε να αντικαταστήσει τη Μέρκελ;
Ψήνεται ο Σόιμπλε να αντικαταστήσει τη Μέρκελ;

Κατηγορήθηκε -λέει ο Σόιμπλε- πως ήταν υπερβολικά γενναιόδωρος με την Ελλάδα…
– Ποιοι τα διαδίδουν αυτά Βόλφγκανγκ να πέσουμε να τους φάμε. Μια χώρα διέλυσες, πες μας που να στείλουμε τα στοιχεία, να μη λένε ανακρίβειες, να μη σπιλώνουν το όνομά σου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στη διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση η Κομισιόν αποφάσισε για πρώτη φορά να απορρίψει έναν εθνικό προϋπολογισμό, προχώρησε σε έναν παραλληλισμό με την Ελλάδα. «Θα χαιρόμουν εάν όλοι αυτοί που τα λένε σήμερα αυτά για την Ιταλία με είχαν στηρίξει όταν προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες».

Διότι αυτό ήθελε και αυτό έκανε: η Ελλάδα ήταν το “παράδειγμα προς αποφυγή”. Βάραγαν δυνατά για να ακούει η Ιταλία. Αλλά δεν άκουγαν τον Σόιμπλε. Που και να τον άκουγαν δηλαδή…

Ο ίδιος αντικρούει πάντως την κατηγορία ότι στο παρελθόν «το παρατράβηξε» με την Ελλάδα.

«Όχι. Η κατηγορία στο κοινοβούλιο (το Γερμανικό) ήταν ότι ήμουν πολύ γενναιόδωρος με την Ελλάδα. Και αυτό ήταν αλήθεια, διότι οι Έλληνες δεν τηρούσαν τους κανόνες.

Ποιοι τα διαδίδουν αυτά Βόλφγκανγκ να πέσουμε να τους φάμε. Μια χώρα κατέστρεψες, πες μας που να στείλουμε τα στοιχεία, να μη λένε ανακρίβειες, να μη σπιλώνουν το όνομά σου.

Ωστόσο, όλα αυτά τα κάναμε με τον κατάλληλο τρόπο», τόνισε, μιλώντας στην Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Όσο για αυτό δεν χωρεί αμφιβολία: μαστίγιο-μαστίγιο-μαστίγιο-μαστίγιο, το καρότο μετατίθετο διαρκώς για κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον

Ο Σόιμπλε, σχολίασε, επίσης, το θέμα των ημερών, και ίσως εδώ είναι το ζουμί που δεν είναι άλλο από την προαναγγελθείσα αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ από την προεδρία της CDU και την καγκελαρία.

«Πιστεύω ότι έλαβε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή!”

Και ναι μεν ο Σόιμπλε μπορεί να είναι  78, αλλά χαίρει μεγάλης δημοφιλίας στη Γερμανία. Οπότε ίσως και να σκεφτεί να αντικαταστήσει την Ανγκέλα, αν είναι ευοίωνες οι συνθήκες.

Ας μην ξεχνάμε πως αυτός ήταν ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Κολ, πριν την απόπειρα δολοφονίας του, που είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Μη χαλάσει και το μείγμα πολιτικής από κανέναν άσχετο με τας δημοσιονομικάς παραδόσεις…


#emo attacks
  • Όσο εσείς κορίτσια βγάζετε σέλφι, η άλλη στο Σουδάν παντρεύεται για 500 γελάδες, τρία ΙΧ και 10 χιλιάδες δολάρια
  • Πέφτουν οι τραπεζικές μετοχές και τώρα περιμένουμε τη σύνδεση της πτώσης με το άνοιγμα κάποιων λογαριασμών
  • “Από τους Καρπετοπανούτσους στους Πανουτσοτατσόπουλους” θα πουν όλοι οι Νικολοαλέφαντοι
  • Συνταξιούχος με κάργα μαλλί, χωρίς ούτε μία άσπρη τρίχα, διεκδικεί τα αναδρομικά για να συνεχίσει τη θεραπεία με το ελιξίριο νεότητας
  • Στο πλαίσιο της θρησκευτικής ουδετερότητας προσελήφθη ο Άγγελος Αναστασιάδης στην Εθνική
  • Ρωτάνε τον κοσμάκη που κοιτά να βγάλει το μήνα “πως βλέπετε την τάδε υποψηφιότητα, πως βλέπετε τη δείνα”