• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Πολιτική
  • Έλα Αλέκο, «ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα»;
Έλα Αλέκο, «ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα»;

Άλλο 3,6 και άλλο 36%, 365 μέρες το χρόνο.

«Και ο Ιησούς έπεσε έξω με την επιλογή του Ιούδα, ήταν πλήρης αποτυχία» είπε για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ο πολιτικός του μέντορας Αλέκος Αλαβάνος.

Ο Ιούδας βέβαια υπήρξε αυτός που οδήγησε τα πράγματα στη θεϊκή εκπλήρωσή τους, ενώ παράλληλα τον έφαγαν και οι τύψεις και κρεμάστηκε. Οπότε το επιχείρημα είναι κάπως αδύναμo.

Είπε ακόμη ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ πως «αυτή την προδοσία της Αριστεράς και της κοινωνίας δεν την έχει κάνει ο χειρότερος αντίπαλος μας με τόσο μεγάλη επιτυχία».

Τον λέει «προδότη» εμμέσως πλην σαφώς, αν και δεν τα επιτρέπει αυτά ο Πρωθυπουργός, που ως γνωστόν δεν ασχολείται με απολειφάδια.


Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε επίσης για ηθική απαξίωση και απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος προσθέτοντας ότι «όλη η παρέα Δραγασάκηδες, Φλαμπουράδηδες έχουν κάνει ένα θίασο του οποίου το παίξιμο το σκηνοθετεί ο εξωτερικός παράγοντας».

Να πει ό,τι θέλει για τους άλλους. Για τον Αλέκο Φλαμπουράρη θα μας βρει απέναντι. Είναι με διαφορά ο πιο cool Υπουργός με τεράστια προσφορά στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, στην επίλυση όλων των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ στα ρεπό του σχεδίασε τις μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τη χώρα.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Πετσίτη αφού αρχικά είπε ότι δεν τον γνώριζε, στη συνέχεια είπε ότι «δεν μου κάνουν εντύπωση όσα βλέπουν το φως της δημόσιότητας. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να γίνει διαχειριστής της κατάστασης και ακολούθησε τον προηγούμενο και με χειρότερο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, ήταν φυσικό να εμφανίσει τα παθολογικά φαινόμενα με αυλές και μεσάζοντες».

Ο Αλέκος Αλαβάνος υιοθετεί τα επιχειρήματα των αντιδραστικών. Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνά  με τον κύριο Τσίπρα επικεφαλής, είναι βέβαιο πως θα εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, ενώ δεν μας είπε με ποια αδικήματα συνδέεται η συγκεκριμένη υπόθεση.
Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους (και πέρκες) ο Αλεκος Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «διεφθαρμένο κόμμα ως προς την πολιτική του ακεραιότητα γιατί εξαπάτησε τον ελληνικό λαό». Μιλώντας ειδικά για το δημοψήφισμα και με αφορμή το γεγονός ότι, όπως είπε, «σε μια ημέρα η κυβέρνηση το “όχι” το έκανε “ναι”» έκανε λόγο για «ένα από τα χειρότερα πολιτικά πραξικοπήματα στη νεώτερη της ιστορία».Στην ερώτηση, δε, πώς χαρακτηρίζεται ο επικεφαλής τότε απάντησε ότι «είναι ένας πραξικοπηματίας πολιτικός».

Βαριές κουβέντες, που δε συνάδουν με το ύφος και το ήθος της δημοκρατικής Παράταξης που εκπροσωπεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, στο τι έχει προσφέρει στον τόπο και ιδίως στους ίδιους. Άλλο 3,6 και άλλο 36%, 365 μέρες το χρόνο.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «μου κάνει εντύπωση η σιωπή και η μη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αυτό λέγεται μπηχτή για ένα Πρόεδρο που αν μη τι άλλο έχει  επιδείξει ταχύτατα αντανακλαστικά, υψηλό αίσθημα ευθύνης και μια παγωμένη φωτογραφία μετά από κάθε σημαντικό γεγονός.

Μιλώντας, τέλος, για την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας αναρωτήθηκε «ποια κυβέρνηση το έκανε αυτό; Μια κυβέρνηση Μεταξά; Μια κυβέρνηση Βενιζέλου; Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και γι’ αυτό λέω ότι αυτοτοποθετήθηκε πιο δεξιά και από τη Νέα Δημοκρατία».

Μα εκεί είναι η επιτυχία. Στα δεξιά της ΝΔ δεν έλεγαν πως υπήρχε κενό; Ε, απλά το κάλυψε η Κυβέρνηση. Να την κατηγορήσουμε και για αυτό;

Για το Ποτάμι που πέφτει κατά 34% στο ΚινΑλ και κατά 24% στη ΝΔ κουβέντα όμως. Να μην πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το υπόλοιπο 42%;

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη