• emo.gr
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • «Βόλτα με χρυσαυγίτη» ο Μπακογιάννης;
«Βόλτα με χρυσαυγίτη» ο Μπακογιάννης;

“κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα”;

Δηκτικός αλλά και ουσιαστικός στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα τα καρφιά του συμπολιτευόμενου Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του στον Άγιο Παντελεήμονα:

«Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω.

1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts.

2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά από αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται ότι γνωρίζει.

Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση.

Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας.

Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους.

Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα.

 Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλιά και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.

Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία έχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε.

Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές.»

 Σχόλιο emo.gr

Ακούστε κύριε Μπακογιάννη.

Εμείς έχουμε μάθει όχι μόνο να χωριζόμαστε, αλλά και να ταυτιζόμαστε πλήρως με τις διαχωριστικές γραμμές.

Με τα πολιτικά φρονήματα, με τις οπαδικές προτιμήσεις, με τις κοινωνικές ανισότητες: τρεφόμαστε με τα στερεότυπα, ζούμε για τις κραυγές, ψοφάμε να αλλάζουμε τα πάντα για να μην αλλάξει τίποτα.

Ρωτάμε κύριε Μπακογιάννη: «αυτός είναι δικός μας;», διότι έχει σημασία αν είναι παραπονούμενος αλλά στηρίζει στην τελική, υποκινούμενος αντίπαλος ή απλός προβοκάτορας.

Θα περιμέναμε από σας να κινείστε στο Κολωνάκι, στο Λυκαβηττό, στα πέριξ της Ακρόπολης, άντε και καμιά εορταστική βόλτα στην Ερμού.

Τα γκέτο, τα ημιγκέτο και οι λοιπές εκτός AirBnB γειτονιές έχουν τις δικές τους νόρμες, ζουν τη δική τους καθημερινότητα, την οποία διαταράσσετε.

Περαιτέρω, σας υπενθυμίζουμε την παραδοσιακή φράση “κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα”.

Δεν λέει κάτι για υποψήφιους Δημάρχους.

Αφήστε λοιπόν τις γειτονιές στην ησυχία τους και μιλήστε μας για άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος: την κλιματική αλλαγή, τις προκλήσεις της Ευρώπης, τη μετανεωτερικότητα στη μεταμνημονιακή Αθήνα, τους υδρογονάνθρακες στα Τουρκοβούνια (αλήθεια θα αλλάξετε το όνομά τους, μαζί με 4-5 οδούς και πλατείες που μας χαλάνε τη μόστρα;)

Αυτά είναι θέματα για υποψήφιους Δημάρχους .

Τα άλλα ανήκουν εις την αποκλειστική αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοικήσεως.

 

 

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη