• emo.gr
  • Sport
  • Στη Δάφνη Δαφνίου το ντέρμπι, «Στρατηγός» ο Τρίτωνας
Στη Δάφνη Δαφνίου το ντέρμπι, «Στρατηγός» ο Τρίτωνας

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε το Πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Β΄ Εθνικής τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά. Η Δάφνη Δαφνίου πήρε το ντέρμπι με τον Οίακα και βρίσκεται στην πρώτη θέση ισόβαθμη με τον Τρίτωνα. Στη δεύτερη θέση έπεσε η ομάδα του Ναυπλίου, ισόβαθμη με το Παγκράτι που πέρασε από τη Βούλα και […]

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε το Πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Β΄ Εθνικής τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά.

Η Δάφνη Δαφνίου πήρε το ντέρμπι με τον Οίακα και βρίσκεται στην πρώτη θέση ισόβαθμη με τον Τρίτωνα.

Στη δεύτερη θέση έπεσε η ομάδα του Ναυπλίου, ισόβαθμη με το Παγκράτι που πέρασε από τη Βούλα και τον Δούκα που πήρε μεγάλο διπλό επί του Εσπέρου.

Πλησιάζοντας στη λήξη του πρώτου γύρου, φαίνεται πως αυτές οι 5 ομάδες θα παλέψουν για την άνοδο.

Διπλό πήρε και η Ελευσίνα από τον Κρόνο, ενώ η Πεντέλη επικράτησε επί του Γλαύκου.

Η Ερυθραία πήρε σημαντικό ματς κόντρα στην Ένωση Ιλίου, την ώρα που ο Μανδραϊκός νίκησε την Κόρινθο και έφτασε και αυτός τις 5 νίκες που στην παρούσα φάση αποτελούν τη γραμμή του υποβιβασμού

Στο Στρέφη το ματς της ημέρας

Το πιο ωραίο ματς της αγωνιστικής έγινε μεταξύ το Τρίτωνα και του Παπάγου: ψηλό σκορ, ωραίο μπάσκετ και από τις δύο πλευρές, ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο.

IMG_0257

Φουριόζος μπήκε ο Παπάγος και προηγήθηκε 8-16: έσπασε τις πιο πολλές φορές το zone press του Τρίτωνα και έφτανε σε εύκολα καλάθια, την ίδια ώρα που ο νεαρός Χρήστος Δαμιανάκος που ξεκίνησε στη θέση του τραυματία Τσούτσου, έβαλε δύο σερί τρίποντα  και έδειξε συνολικά να αρπάζει την ευκαιρία.

Το δεκάλεπτο έκλεισε 23-23 με τον Ψαρόπουλο να βρίσκει τις λύσεις με εντυπωσιακά ντράιβ ενώ στον αντίποδα ο Κουτρούλιας έκανε το γνωστό του πολύπλευρο παιχνίδι, ενώ και ο Παπαπέτρου ήταν διαρκής απειλή.

Ο Τρίτωνας προηγήθηκε με 28-23 με Ντιμπ, Καλαντζή και Μαλτέσιο να μπαίνουν στην εξίσωση της επίθεσης, αλλά ο Παπάγος να απαντά και να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενος με 39-43.

Το ίδιο περίπου σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παπάγο να κρατά το προβάδισμα, έχοντας ορθές επιλογές στην επίθεση και παίζοντας πιεστικά στην άμυνα, χρησιμοποιώντας τακτικά και ζώνες.

Στο 30΄το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 57-63 και στο 33΄σε 61-72, με τον Παπάγο να κάνει θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ.

Εκεί μίλησε η μεγάλη κλάση του Γιάννη Ντιμπ (ακόμη ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι) που με δύο τρίποντα ξανάβαλε τον Τρίτωνα στο ματς, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα των Σεπολίων έκανε πολύ πιεστική την άμυνά της περνώντας στο παρκέ τον Κουκουνιά και έτρεχε διαρκώς κυνηγώντας τον πρωτεύοντα, αλλά και τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

Η σωστή διαχείριση του κόουτς Μιχελάκου επέτρεψε στον Τρίτωνα να βάλει 30 πόντους  στην τελευταία περίοδο και να φτάσει στις 10 νίκες.

Και αυτό διότι ανάλογα το ματς πρωταγωνιστούν παίκτες που έχουν μικρό συνήθως χρόνο συμμετοχής, αλλά και τη γνωστή τριανδρία Ντιμπ-Ψαροπουλου-Καλαντζή να βρίσκει πάντα τις λύσεις όταν το ματς στραβώνει.

IMG_0287

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον αειθαλή Τόλη Κουτρούλια, ο οποίος εκτός από τεράστιος παίκτης, είναι και ένας τζέντλεμαν των γηπέδων.

Ο Παπάγου την επόμενη αγωνιστική δίνει σημαντικό ματς στο Σαλούν κόντρα στη Μάνδρα,  ενώ ο Τρίτωνας θα δοκιμάζεται στο Δαΐς.

(Κλείνουμε με ένα κουίζ: θέλουμε όνομα, επίθετο και αριθμό κυκλοφορίας (TAXI) των εικονιζόμενων Τριτωνιτών στην κάτωθι φωτό, οι οποίοι και εθεάθησαν απόψε στο Στρέφη)

IMG_0304

 

 

  • Εντυπωσιασμένος
  • Χαρούμενος
  • Απογοητευμένος
  • Θυμωμένος
  • Βαρετό
  • Φοβισμένος

#emo attacks
  • Παραπατώντας (πρώην Παπανώτας) στο Ευρωσυριζοψηφοδέλτιο
  • Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις πριν ξεκινήσουν καν: όλα θα κριθούν στα πέναλτι (πρόστιμα)
  • Συμπλήρωνε το μεροκάματο του στο φορτηγό ο άτυχος αστυνομικός. Οι “λαδιάρηδες” μένουν ήσυχοι, δεν κινδυνεύουν από εργατικό ατύχημα
  • Δε φτάνουν τα πρόστιμα που έπεσαν στις εισπρακτικές: χρειάζεται καθημερινή, πιεστική & πειστική επικοινωνία μαζί τους μέχρι την είσπραξη