• emo.gr
  • Slider
  • Το εφιαλτικό σενάριο οικονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού
Το εφιαλτικό σενάριο οικονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού

Ένα πράγμα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση

Μπορεί να αναρωτιόμαστε αν είναι κορόνα ή κορώνα, κορονοϊός ή κοροναϊός αλλά η ουσία είναι αλλού, όσο εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.

θανατηφόρα ίωση το πελατολόγιο τού εμπορικού πλανήτη!

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα διεθνούς οικονομικής κρίσης λόγω του ιού: σύνορα κλείνουν, πτήσεις αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας και πολλά ακόμη!

Για παράδειγμα 6% κάτω η Ταϊβάν λόγω ιού και έπεται συνέχεια!

Μεγαλύτερη πτώση στις Ασιατικές αγορές και μεγάλη στις υπόλοιπες αφού πλέον αρχίζουν να χωνεύουν το πρόβλημα! Ίσως τελικά είναι ή διόρθωση πού όλοι περίμεναν αλλά δεν ήρθε…να την φέρει ένας ιός.

Όλα κάτω φυσικά αλλά οι διατυπώσεις οφείλουν να είναι πάντα προσεγμένες αλλιώς ο πανικός δημιουργεί στρέβλωση μεγάλη και απότομα!

Οι Βρετανοί μάλλον είναι οι τυχεροί, καθώς το Brexit δε θα μπορούσε να τους βρει σε καταλληλότερη στιγμή. Αυτόνομοι δε θα χάσουν πολλά.

Διότι ίγονται όλοι όταν φρενάρει ή κινεζική οικονομία ήδη σε 1,5% του ΑΕΠ της!!!

Ταρακούνημα ιδίως αν αυτό είναι στην αρχή!

Το προαιώνιο ερώτημα αν αυτορρυθμίζονται  οι οικονομίες επανέρχεται, ζόρικη κατάσταση μόνο και μόνο σκεφτούμε πόσο θα επηρεάσει τα κέρδη των μεγάλων, τα κέρδη των πολυεθνικών, και ποια αντανάκλαση θα έχουν τα άσχημα αποτελέσματα στην αγορά εργασίας.

Μπορεί να είναι μια κρίση πού κανείς να μην μπορεί να ελέγξει.

Επηρεάζονται άμεσα πρώτες ύλες, τουρισμός, πετρέλαια, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παραγγελιών αεροσκαφών, κρουαζιέρας , ακριβά επώνυμα προϊόντα.

Όλο το παγκόσμιο χωριό καύσιμο τον Κινέζο έχει…

Αγοροπωλησίες ακινήτων που πάνε για πτώση τιμών, πτώση ΑΕΠ παντού, μείωση εισαγωγών από Κίνα αλλά αύξηση από αλλού, ιδίως των τροφίμων: τεράστιο θέμα με σοβαρότατες προεκτάσεις  …ανισορροπίας αλλά και καπάκι εξισορρόπησης.

Εξαρτάται βέβαια το εφιαλτικό σενάριο και από την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού: Λουφτχάνσα η πρώτη που διέκοψε πτήσεις, πόσες θα ακολουθήσουν;

Και ο πανικός που προκαλούν οι μάσκες;

Θέλει πολύ μεγάλη οπτική γωνία για νά δει κάποιος το μέγεθος τού προβλήματος, που μοιάζει δυνητικά ισοδύναμο με τσουνάμι μετά από σεισμό. Αν  φτάσει σε»ακτές» ευκαιριών αγορών θα δώσει πόνο, αφού ή διόρθωση θα είναι σοβαρή, διότι ως γνωστόν οι αγορές ανεβαίνουν στα τείχη τού φόβου. Νόμος!

Ένα πράγμα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Αν βγει άμεσα το εμβόλιο τα πάντα θα εκτοξευθούν.

Και μια χώρα που μπορεί να χτίσει Νοσοκομείο σε έξι μέρες, μπορεί να έχει ήδη έτοιμο το εμβόλιο…


#emo attacks
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ στην Ελλάδα, σκηνές από το Τζόκερ στις ΗΠΑ
  • Με τόσο Neflix στην πανδημία, όλη η Ελλάδα ξέρει τι σημαίνει δολοφονία federal agent
  • Υδροξυχλωροκίνη, ρεμδεσιβίρη, αλλά ο Έλληνας τρέμει το φάσμα του μπατίρη
  • Στην Επιτροπή του ΄21 έμειναν 20 κι ως τον Μάρτιο μονάδα